Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan: Fietsen door ongerept Zambia

Ga mee op een groots avontuur voor het goede doel

Een onvergetelijke reis maken en tegelijkertijd iets goeds doen voor de lokale bevolking? Zo hebben wij een reis het allerliefst! Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland organiseert in juli 2017 een unieke reis waarbij je op een groot avontuur gaat in het mooie Zambia én een steentje bijdraagt aan een beter leven voor de inwoners. Bovenaan die bucketlist dus!

Cycle for Plan Zambia

Stel het je even voor: jij, omgeven door uitgestrekte savannes, intens groene valleien en The Big Five. Het zoeft allemaal aan je voorbij terwijl jij samen met een groep andere avonturiers door het mooie Zambia fietst. Fietst ja! Dé manier om een land echt te ervaren en contact te maken met de locals. Met Cycle for Plan Zambia fiets je in 7 dagen door de allermooiste delen van Zambia.

➸ Nieuwsgierig? Lees hier alle details over de reis

Cycle for Plan Zambia

De reis begint in de hoofdstad Lusaka, waarvandaan je langs de Luanga rivier naar het onontdekte oosten zult fietsen. Of je alleen maar op de fiets zit? Zeker niet. Zo ontmoet je onderweg inheemse stammen, spot je wilde dieren en bezoek je het South Luanga National Park. Je maakt kennis met Zambia zoals je dat anders nooit zou doen.

Jij een onvergetelijke reis, zij een beter leven.

Reizen met een doel

Jij een onvergetelijke reis, zij een beter leven. Met Cycle for Plan steun je namelijk de strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Elk jaar worden er wereldwijd 14 miljoen jonge meisjes gedwongen te trouwen. Vaak betekent dat het einde voor hun toekomst: ze kunnen niet meer naar school, krijgen te maken met geweld en raken op jonge leeftijd zwanger. Als deelnemer aan de reis ga je met eigen ogen zien wat je kunt betekenen voor deze meisjes. Je bezoekt daadwerkelijk de projecten van Plan en maakt persoonlijk kennis met je eigen sponsorkind.

Cycle for Plan Zambia

Praktisch

In een week tijd fiets je zo’n 700 kilometer. Geen makkie, maar zeker haalbaar. Plan Nederland helpt je aan een trainingsschema om je goed voor te bereiden op deze fysieke uitdaging. De reis vindt plaats van 19 t/m 30 juli 2017. De kosten zijn €2.075,-, inclusief de vluchten, overnachtingen, maaltijden en het hele programma. Daarnaast is het de bedoeling dat elke deelnemer € 4.000 euro sponsorgeld ophaalt.

Begint het al te kriebelen? Vraag hier informatie aan of bezoek een informatieavond:

Donderdag 13 oktober – 19.00 uur, Amsterdam
Dinsdag 1 november – 19.00 uur Den Haag
Maandag 7 november – 19.00 uur Groningen
Woensdag 23 november – 19.00 uur Rotterdam
Dinsdag 29 november – 19.00 uur Online webinar
Donderdag 8 december – 19.00 uur Utrecht
Donderdag 15 december – 19.00 uur Eindhoven
Maandag 19 december – 19.00 uur Amsterdam

Cycle for Plan Zambia

Benieuwd hoe zo’n reis er nou uitziet? Bekijk hier beelden van de eerdere editie in Vietnam:

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

3 thoughts on “Cycle for Plan: Fietsen door ongerept Zambia”

 1. Klinkt als een fantastische reis, ga ik snel meer over lezen.

  14 miljoen uitgehuwelijkte jonge meisjes per jaar is wel veel voor een land met een bevolking van 14,5 miljoen. Ben benieuwd waar die andere half miljoen uit bestaat…

  1. Hi Berend,
   Leuk om te horen dat je interesse hebt om mee te gaan! Het is het zeker meer dan waard. 🙂
   De 14 miljoen slaat op het aantal meisjes dat wereldwijd per jaar wordt uitgehuwelijkt. Anders zou het wel heel extreem zijn 😉 (Aan de andere kant: elk meisje is er natuurlijk één te veel!)

   Groetjes, Stijn van Plan

Wat vind jij? Laat van je horen!