Cycle for Plan Zambia

Op de fiets door Zambia? Ga mee met Cycle for Plan!

Een unieke reis maken én iets goeds doen voor de lokale bevolking!

Zelf een unieke ervaring opdoen in het buitenland en tegelijkertijd iets moois doen voor de lokale bevolking: het is iets wat bij veel reizigers op de bucketlist staat. Meestal gebeurt dat in de vorm van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld met helpen in een weeshuis of Engelse les geven op een school. Maar het kan ook anders! Ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland organiseert van 9 t/m 20 november 2016 een unieke reis door Zambia. En jij kan er aan deelnemen!

Cycle for Plan Zambia

In 11 dagen reis je op een unieke wijze door Zambia, namelijk per mountainbike! Een spectaculaire fietstocht van zo’n 700 km voert je samen met andere deelnemers over dirt roads, verharde wegen en uitdagende tracks langs uitgestrekte savannes en groene valleien. Je start in hoofdstad Lusaka en fietst langs de Luangwa rivier door het nog onontdekte oosten waar je kennis zult maken met traditionele stammen en het échte landelijke Zambia. Onderweg krijg je de kans wilde dieren te spotten en slaap je iedere nacht onder een adembenemende sterrenhemel. De reis eindigt in het South Luangwa National Park, dat bekend staat als een van de mooiste wildparken ter wereld!

Cycle for Plan Zambia

Uniek én duurzaam

Op de fiets door een van de mooiste landen van Afrika, dat alleen al maakt het een plekje op je bucketlist waard. Maar buiten dit waanzinnige avontuur doe je met je deelname ook nog iets heel moois voor de lokale bevolking. Door sponsorgeld op te halen steun je Plan Nederland in haar strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Extra bijzonder aan deze reis is dat je met eigen ogen kunt zien hoe jouw bijdrage verschil maakt; onderweg bezoek je namelijk verschillende projecten van Plan en maak je op een unieke manier kennis met het land en haar bevolking.

Cycle for Plan Zambia

Kosten en praktische zaken

Moet je een diehard mountainbiker zijn om mee te kunnen doen? Zeker niet, de reis is echt voor iedereen toegankelijk. Natuurlijk is het wel handig als je een beetje sportief bent, want je gaat een flink stuk fietsen. Van de 11 dagen zal je er 6 doorbrengen op je mountainbike. De kosten zijn 1.975 euro voor de volledige reis, inclusief de vluchten en bijzondere overnachtingen. Daarnaast is het de bedoeling dat je 3.500 euro ophaalt door middel van sponsoring.

Cycle for Plan Zambia

Fiets jij nog dit jaar door Zambia?

Zie jij jezelf al fietsen door het prachtige Zambia? Meld je dan hier aan! Voorgaande jaren organiseerde Plan Nederland ook al van dit soort bijzondere fietstochten. Vast wegdromen bij zo’n bijzondere reis? Bekijk dan hier de beelden van de fietstocht door Vietnam:

Meer weten? Bezoek een van de informatie avonden!

Ma 25 april 2016 – 19:00 / Rotterdam
Ma 2 mei 2016 – 19:00 / Breda
Ma 2 mei 2016 – 19:00 / Groningen
Di 3 mei 2016 – 19:00 / Utrecht

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!