digital nomad

Dagboek van een digital nomad | Vandaag pak ik mijn leven in

Vandaag pak ik mijn leven in. 27 jaar in 65 liter. Stapels spullen, geliefde meubels en gloednieuwe kleren gingen de afgelopen weken door mijn handen. Weggegeven, verkocht, gedoneerd. Alles wat over is, is een hoofd vol dromen en een backpack vol avontuur.

De afgelopen jaren heb ik Stop and Stare zien groeien. We werden groter, mooier, drukker bezocht. Al die tijd heb ik mijn bedrijfje met veel plezier opgevoed. Vanachter mijn laptop runde ik mijn eigen online office. Aan de keukentafel, in leuke cafeetjes, op reis -en als ik er zin in had lekker in pyjama vanaf de bank. Met de groeiende cijfers kwamen de uitnodigingen voor persreizen. Ik telde giraffen vanuit mijn badkuip in Zuid-Afrika, at sterrensushi aan de voet van de Burj Khalifa en zwom tussen dolfijnen in de Indische Oceaan. De reizen waren eindeloos mooi en de keukentafel een geliefd kantoor.

digital nomad

Reizen zonder adres, met halve plannen en volle overgave.

Reislustige huismus

Zo veel als ik van reizen houd, zo fijn vind ik het ook om uit het vliegtuigraampje de polders weer te kunnen begroeten. En dus dacht ik altijd in retourtjes. Voor onbepaalde tijd rondzwerven, dat was niets voor mij. Maar soms loopt het anders en ligt er plots een heel ander avontuur aan je voeten. Een avontuur dat me onverwacht wel terugbrengt naar de essentie van reizen die ik op de goed georganiseerde persreizen en aan de altijd trouwe keukentafel stilletjes begon te missen. En dus hakte ik op 1 januari een knoop door, boekte een enkeltje Nicaragua en begon met de voorbereiding voor een leven on the road. Reizen zonder adres, met halve plannen en volle overgave.

Drastisch downsizen

Wekenlang struinde ik mijn huis door met maar één doel: downsizen. Ik gaf spullen weg waar de kaartjes nog aanhingen, doneerde kleding aan het goede doel en vertrok met een auto vol dozen naar de plaatselijke rommelmarkt. Alles moest weg, ínclusief auto. In een maand tijd ging ik van 66m2 aan spullen naar een backpack van 65 liter en een handjevol tastbare herinneringen die ergens op een zolder zullen wachten op mijn terugkeer.

digital nomad

Wat ga ik doen?

Een enkeltje Nicaragua dus. Maar wat ga ik doen? Als digital nomad ga ik reizend ondernemen. Reizen op mijn manier: langzaam, zonder al te veel plannen en zolang als ik het leuk vind. Het avontuur begint in ieder geval met een maandje full immersion in het koloniale Granada, waar ik Spaans ga studeren en bij een gastgezin zal wonen. Daarna ga ik mooie verhalen verzamelen op de koffie- en cacaoplantages in het noorden van Nicaragua. Geïnspireerd door de ervaringen van digital nomads Steven en Diana sluit ik vervolgens een week lang aan bij de community Inanitah. Een bijzondere gemeenschap die op het vulkanische Isla de Ometepe volledig zelfvoorzienend leeft. Drie mooie plannen. De weg daarna ligt open.

digital nomad

Reizen jullie mee?

Een ding is zeker: Stop and Stare reist mee. Met de bijdrages van ons hele team zoals jullie die gewend zijn. Maar ook terug naar de roots van de site zoals ik hem ooit begonnen ben: verhalen delen over het avontuur onderweg. Mooi, ongepland, soms bizar, altijd bijzonder. Ik neem jullie mee op pad naar Midden- en Zuid-Amerika, en wie weet waarheen nog meer. Jullie kunnen verhalen verwachten van het leven als Digital Nomad- ups en downs inbegrepen. Geheel in stijl van Stop and Stare ga ik zo nu en dan off the grid. Door gebrek aan wifi of gewoon omdat ik even met voeten én hoofd op een bestemming wil zijn. Op alle andere momenten kunnen jullie hier veel verhalen verwachten. Volgen jullie daarnaast Stop and Stare op Instagram voor de mooie plaatjes en Insta Stories?

Daar sta ik dan maandag. Op Schiphol, met een bonzend hart en een enkeltje geluk.
And so the adventure begins.

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

22 thoughts on “Dagboek van een digital nomad | Vandaag pak ik mijn leven in”

  1. Geweldig dat je zo je hart volgt! Ik wens je mooie ontmoetingen en prachtige ervaringen toe. Graag volg ik je belevenissen

  2. Heel veel plezier en geluk! Voorzichtig en vooral genieten tot t eind en weer terug! Gr Desiree (basisschool klasgenoot van Rianne)

  3. Wat geweldig Naline superrrr, ik wens je heel veel plezier met deze zeer bijzondere reis! Geniet van alles wat er op e pad komt! Dikke kus Monique van Dijck (Reiki)

  4. Wauw Naline! Ik kreeg kriebels in mijn buik toen ik het las. Wat een geweldige nieuwe uitdaging. Ik wens je alle goeds op je mooie reis en blijf je volgen. Liefs, Talita!

  5. Naline, wat dapper en mooi tegelijk! Heel veel plezier, ik ben heel benieuwd naar je reis en de mooie dingen die je ons gaat laten zien.

Wat vind jij? Laat van je horen!