dagje Antwerpen

Shoppen & struinen tijdens een dagje Antwerpen

Belgische biertjes, shoppen en het beste van de Vlaamse keuken.

Antwerpen: voor iemand die geboren en getogen is in West-Brabant is deze mooie stad zoiets als Amsterdam. Maar voor iemand van boven de sloot, zoals Brabanders dat zeggen, is Antwerpen het buitenland. Het is dichtbij huis maar toch nét even anders. De stad bij uitstek om te shoppen, Belgische pintjes te drinken en lekker te eten! Goe deel je je dagje Antwerpen in?

Een dagje Antwerpen… én een nachtje?

Om je dagje Antwerpen zo vroeg mogelijk te laten beginnen, is het een aanrader om de avond ervoor al te overnachten nabij het centrum van de stad. Er zijn genoeg hotels dichtbij het station gelegen, maar ook met de auto is Antwerpen vanuit Nederland snel bereikbaar. Kun je de auto niet parkeren bij het hotel of andere slaapgelegenheid? Aan de Sint-Michielskaai kun je gratis parkeren. Je moet er iets verder voor lopen naar het centrum, maar hierdoor zie je wel allemaal leuke, knusse straatjes met winkeltjes die je normaal niet tegenkomt.

dagje Antwerpen

Belgische biertjes

Om je dagje Antwerpen goed te beginnen is een ontbijtje in de stad een aanrader. Bij Celeste aan de Sint-Jansvliet geniet je voor nog geen 15 euro van een heerlijk ontbijt voor twee. Sla je het ontbijt liever over om gelijk een Belgisch biertje te drinken? Loop dan binnen bij De Kleine Tunnel. Het ziet er een beetje grimmig uit, maar ze hebben er een hoop biertjes en het is een typisch Antwerps café. In de zomer is het goed vertoeven op het terras.

dagje Antwerpen

Shoppen

Shopliefhebbers lopen via de Groenplaats gelijk door naar de Meir: dé winkelstraat van Antwerpen. Wie liever meer van de stad ziet, raden we aan om een stadswandeling te maken. Wij liepen een gedeelte van de route langs het Begijnhof, door de studentenbuurt, langs de oudste herberg van Antwerpen (Wolstraat) en lunchten bij In De Gloria in de Zirkstraat.

dagje Antwerpen

Vlaams eten

Avondeten deden wij bij eetcafé De Herk, Reyndersstraat 33 (vlakbij de Groenplaats). Ze hebben een idyllisch binnenhofje en je kunt er voor een leuk prijsje erg lekker eten. Lekker eten kun je ook bij de Pelgrom aan de Pelgrimstraat 15. Dit restaurant heeft traditionele Vlaamse gerechten en is sowieso een bezoekje waard omdat het onder de grond ligt. Als afsluiter van de dag kun je natuurlijk niet om de Belgische chocolade heen. Wij namen naast verschillende soorten truffels ook het Antwerpse handje mee. Een typische lekkernij. Geloof me: die hebben de Nederlandse grens niet meer gehaald…

Nog een leuke tip voor een dagje Antwerpen: in de zomer kan je midden in de stad chillen bij Strantwerpen! Meer daarover lees je hier.

 

Foto’s: Gregg Tavares, Harshil Shah, Tomasz Przechlewski

Geschreven door - "Don't dream your life, live your dreams", is het motto van Janneke. Ze is hopeloos verliefd op Australië en heeft een heleboel Wanderlust. Janneke is pas afgestudeerd en timmert nu aan de weg als freelance (reis)journalist en fotograaf.

2 thoughts on “Shoppen & struinen tijdens een dagje Antwerpen”

  1. Hee, wat leuk. Nog een West-Brabander! Waar kom je vandaan? Voor mij voelt Antwerpen gewoon als Nederland Extra, haha. Leuke stad wel 🙂

Wat vind jij? Laat van je horen!