lowbudget IJsland

De 10 best gelezen artikelen van augustus

De populairste artikelen van afgelopen maand nog een keer op een rijtje!

1. Eerste keer backpacken? dit moet je weten!

Voor het eerst die grote tas achterop en gaan. Het is een uniek moment, en eigenlijk ook best spannend. Wat moet je weten als je voor het eerst gaat backpacken? Wat is handig om rekening mee te houden en welke praktische dingen moet je niet vergeten? We helpen je op weg met slimme tips!

2. Snorkelen in IJsland

Het is een van de mooiste snorkellocaties ter wereld. In de Silfra kloof in het Þingvellir National Park ontdek je de onderwaterwereld tussen twee tektonische platen. Een unieke plek waar je je vergaapt aan intense kleuren bij een temperatuur van 2 graden. Van dat laatste merk je gelukkig weinig, want wie te water gaat in IJsland wordt eerst in een speciale uitrusting gehesen. Geen zorgen over de kou dus en gewoon genieten van deze adembenemend mooie plek!

snorkelen in IJsland

3. Wildkamperen in binnen- en buitenland

Echt basic kamperen is in Nederland best lastig. Wildkamperen is in ons land namelijk verboden. Voor wie toch echt de natuur in wil zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder paalkamperen. We leggen hoe uit hoe het werkt en noemen een aantal landen waar wildkamperen wel legaal is. Wat dacht je bijvoorbeeld van Noorwegen of Schotland?

4. Stop, Stare & Collect met Roëll de Ram

Redacteur en fotograaf Maartje is weer binnen gaan kijken bij een reiziger. Deze keer was het de beurt aan reisblogger Roëll. Ze laat ons haar mooie woonkamer zien vol souvenirs die ze verzamelde tijdens haar vele reizen. Welke verhalen daar achter schuilgaan? Gauw lezen!

Roëll de Ram

5. Lowbudget Singapore

Het ligt weliswaar in Azië, maar zo sportgoedkoop als de aangrenzende landen is Singapore helaas niet. Wie slim is doet daarom een beetje research, want geld besparen kan je hier echt prima. Wij geven tips voor gratis activiteiten, goedkope rooftopbars en betaalbaar vervoer!

6. Een roadtrip door de provincie Utrecht

De citytrip special van Nederlandse steden is inmiddels afgelopen, maar aan inspiratie voor bestemming Nederland hebben we niets te kort. Deze maand gingen we voor een aantal roadtrips, waaronder een waanzinnige tocht door de provincie Utrecht in een 2CV. Ook een aanrader: een roadtrip door West-Friesland!

vintage roadtrip

7. Liften door Europa: zo doe je het!

Lef heeft ze wel, die Deborah. Gewapend met een wegenkaart van Europa ging ze op een liftavontuur naar Oost-Europa. En dat pakte bijzonder goed uit. Ze verplaatste zich in zakenauto’s, vrachtwagens en een cabrio en maakte ze een prachtige route, die daardoor ook nog eens spotgoedkoop was. Tips over veilig en effectief liften deed ze onderweg genoeg op en die deelde ze graag!

8. Eilandhoppen op de Azoren

Over het mooie Pico schreven we eerder al, maar daarmee lieten we acht van deze Portugese paradijsjes nog onbesproken. Zonde, want elk van de eilanden heeft een eigen karakter en het is aan te raden om er een aantal te combineren tijdens je reis naar deze archipel. De must sees per eiland hebben we daarom alvast voor je op een rijtje gezet!

eilandhoppen op de Azoren

9. Een rondreis door Albanië

Het is niet het meest voor de hand liggende land als je op vakantie gaat, maar Albanië is echt een verrassing. Zo heeft het bijzondere steden, vriendelijke locals en een overweldigende natuur. En wist je dat Albanië ook schitterende kusten heeft? Tijdens een rondreis kun je het mooiste van het land ontdekken. De wegen zijn er niet altijd even goed, maar in een land waar het toerisme nog niet ver ontwikkeld is mag je dat misschien ook niet verwachten. Rust, ruimte en een unieke reiservaring dan weer wel!

10. Orang-Oetans spotten op Borneo

Er zijn nog maar weinig plekken op de wereld waar je de Orang-Oetan in zijn natuurlijke leefomgeving kan bewonderen. Een daarvan is Maleisisch Borneo, waar je een tocht maakt naar de diepste krochten van de jungle om deze bijzondere dieren te spotten. Jos neemt je mee op pad!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!