best gelezen artikelen van november

De 10 best gelezen artikelen van november

De populairste reistips en verhalen van afgelopen maand

Heb jij je vakantieplannen voor komend jaar al uitgestippeld? Naast een aantal grote favorieten (Australië! Zuid-Afrika!) lieten we afgelopen maand ook een hoop nieuwe plekken passeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Oman of Botswana? Niet alleen tips dit keer voor plekken die je absoluut wilt zien, maar ook achtergrond (hoe staat het bijvoorbeeld met Colombia als reisbestemming?) en praktische informatie (hoe reis je het beste per scooter door Laos?). Sit back & enjoy, want hier komen onze best gelezen artikelen van november nog eens op een rij:

1. Alleen op reis: wat doet dat met je?

In je eentje door een vreemd land reizen; het is spannend, soms eng maar eigenlijk altijd onvergetelijk- op de meest positieve manier. Als je het nog nooit eerder gedaan hebt is de eerste stap misschien wat groot. Vier van onze travel writers helpen je die drempel over. Ze vertellen over hun eerste solo reiservaring en hoe het ze niet alleen onvergetelijke reis opleverde, maar ook hoe ze sindsdien in het leven staan.

best gelezen artikelen van november

2. 10 x cadeautips voor reizigers

Nog een paar dagen en dan is het weer Sinterklaasavond! Zoek je nog een leuk last-minute cadeautje? Check dan nog even gauw onze tips. We hebben namelijk 10 te gekke cadeautjes op een rij gezet, die allemaal onder de 25 euro zijn. De winactie voor het leuke ‘One line a day’ reisdagboekje is helaas verlopen. Sanne Jacobs nogmaals gefeliciteerd!

3. De top 10 bestemmingen voor 2016

Hoe verder we naar het einde van het jaar komen, hoe meer lijstjes er om de oren vliegen. Ook wij plaatsten een fijn rijtje met bestemmingen. Plekken die je gewoon een keer gezien wil hebben, maar vooral ook bestemmingen waar je zelf niet zo snel op zou komen. Buenos Aires bijvoorbeeld, of Zuid-Korea!

4. Roadtrippen langs de oostkust van Zuid-Afrika

Wat is Zuid-Afrika toch een fijn land! Eerder schreven we al over Kaapstad, de regio KwaZulu-Natal en het verrassend leuke Durban. Nu is het de beurt aan de oostkust. Want met de Garden Route en Wild Coast heb je twee prachtige routes te pakken voor een roadtrip. Wij noemen vast de surfplekjes, hippiedorpjes en mooiste landschappen die je onderweg niet wil missen!

oostkust van Zuid-Afrika

5. De leukste stedentrips in Nederland

Voor wie onze zomerspecial gemist heeft: we hebben de allerleukste bestemmingen voor een stedentrip in eigen land nog eens op een rijtje gezet. Ideale inspiratie voor als je nog een dagje of weekendje weg wil. Naast bekende citytrips als Amsterdam en Den Haag, noemen we ook verrassend leuke steden als Arnhem, Amersfoort en Den Bosch!

6. Backpacken in Laos: de Thakhek Loop

Geen leukere manier om een land te ontdekken dan per scooter. En het binnenland van Laos leent zich daar perfect voor. De Thakhek Loop is een populaire maar prachtige route die je in een paar dagen kunt afleggen. Onderweg zie je het dagelijkse leven aan je voorbij trekken en kan je stoppen bij watervallen, dorpjes en waanzinnige natuurgebieden. Echt een aanrader!

7. Bestemming Colombia: tijd om ontdekt te worden

Het is zo’n prachtig land, maar helaas wordt dat nog lang niet altijd erkent. Colombia heeft nog altijd last van haar roerige verleden. Maar de tijd is aangebroken om het voorgoed op de kaart te zetten als reisbestemming. We vertellen je meer over de achtergrond van dit bijzondere land en hoe het zich een weg naar boven vecht -van drugs en criminaliteit tot cultureel erfgoed en Caribische steden!

Bestemming Colombia

8. 10 x doen aan de oostkust van Australië

Ja hoor, daar zijn we weer met Australië. Er gaat bijna geen maand voorbij zonder dat we over dit land schrijven. En de inspiratie is nog lang niet op, het is er simpelweg te mooi en veelzijdig. Dit keer nemen we je mee naar de oostkust, van surfen tot cultuur snuiven en van duiken tot eilandhoppen!

9. Op reis naar Oman

De bestemming die deze maand het meest verraste. Dit veelzijdige sultanaat wordt veelal over het hoofd gezien als reisbestemming. Wij laten zien waarom dat onterecht is. Wist je bijvoorbeeld dat Oman echt een schitterende kustlijn heeft van maar liefst 1700 kilometer? En dan zijn er nog woestijnen, wadi’s en ruige bergen waar het avontuur op je wacht. Maar ook natuurlijk de sprookjesachtige paleizen en traditionele souqs; Oman heeft het allemaal. We noemen niet alleen de must sees maar geven ook praktische informatie over hoe je dit land het beste kunt bereizen!

best gelezen artikelen van november

10. 5 redenen om streetfood te eten én te redden

Het is leuk, lekker en verantwoord: streetfood is dé manier om een land de local way te ontdekken. Maar dat niet alleen, dit bijzondere stukje cultureel erfgoed dreigt in veel landen verloren te gaan door de komst van fastfood ketens en grootschalige restaurants voor toeristen. Zonde! We vertellen je waarom het zo belangrijk is om tijdens je reis gewoon je noedels en broodjes bij de lokale straatventer te halen!

Beeld: Michael Howe-ElyIvan Jotá (incl. header), Dan

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!