De 10 best gelezen artikelen van oktober

Een recap van de populairste bestemmingen van afgelopen maand

Stiekem beginnen we allemaal alweer reisplannen te maken voor 2016. Hoe gaan we dit keer de vakantiedagen besteden? Afgelopen maand kwam er weer een flinke dosis inspiratie voorbij, met korte tripjes dichtbij huis en verre reizen in Azië, Australië en Zuid-Amerika. De meest gelezen bestemmingen? Die komen nog een keer voorbij!

1. Een weekendje Amersfoort

We zijn soms zo druk met citytrip bestemmingen zoeken aan de andere kant van Europa, dat we vergeten wat voor leuke steden we naast de deur hebben. Afgelopen zomer namen we je met onze City Guide special elke week mee naar een andere stad in Nederland. Maar lang niet alle mooie steden hebben we toen kunnen beschrijven. Zoals Amersfoort, recht in het historische hart van Nederland en bomvol leuke adresjes. We beklommen torens, voeren door grachten en bezochten allerlei bijzondere horecaconcepten. Wij zijn om, een weekendje Amersfoort is leuk!

2. Backpack essentials: zó pak je in

We trekken er massaal op uit met onze backpack, maar hoe pakken we die nou eigenlijk goed in? Hoe verdeel je je spullen en wat neem je mee of laat je juist thuis? Het laatste wat je wil is onnodig veel spullen meesjouwen, of essentiële handigheden vergeten. We bundelden onze backpack expertise en geven inpaktips!

backpack essentials

3. Back to nature in Noord-Ierland

Bij Ierland dachten we vooral aan Dublin, Belfast en de populaire noordkust. Wat hadden we het mis. We reisden af naar een onaangetast stukje Ierland in het westen, waar je omgeven wordt door natuur en nagenoeg geen mens (en toerist) tegenkomt. Een dagboekje van een fijne reis door deze bijzonder mooie regio!

4. Palawan: het mooiste eiland van de Filipijnen

Wie naar de Filipijnen reist heeft keuze uit ontelbaar veel eilanden. Welke kies je? Ons antwoord is duidelijk: Palawan! Een paradijselijk eiland met niet alleen de bekende hagelwitte stranden, maar ook een prachtig binnenland om te verkennen!

5. Creatief met je vakantiefoto’s

Kom jij ook altijd terug van vakantie met een camera vol foto’s die vervolgens in een mapje op je computer eindigen? Zonde eigenlijk! Een foto album maken is natuurlijk leuk, maar er zijn nog zoveel meer toffe dingen die je kan doen met je foto’s. We laten er een paar aan je zien!

reis door Colombia

6. Op reis door Colombia

Er kleeft een negatief imago aan Colombia, dat het te danken heeft aan het roerige verleden. Maar dat is het hard van zich af aan het schudden en het land wordt eindelijk meer en meer als reisbestemming gezien. Twijfel jij nog of Colombia je volgende reis wordt? We geven je redenen waarom wij vinden van wel!

7. Een stedentrip Marrakech

Het is misschien wel een van de meest opkomende stedentripbestemmingen: Marrakech. Wat mag je niet missen als je een bezoek brengt aan deze indrukwekkende stad? Wij geven je antwoord! Bezoek de sprookjesachtige paleizen, laat je verwennen in een badhuis en shop in de uitbundige souks.

8. Behind the scenes bij Stop and Stare

Oktober was onze drukste reismaand ooit. We gingen van New York tot Japan en van IJsland tot Nieuw-Zeeland en de San Blas Eilanden. Ook nu gaven we je weer een kijkje achter de schermen, met fijne foto’s en inside tips!

Low-budget wintersporten

9. Low budget wintersport bestemmingen

Het voordeel aan afscheid nemen van de zomer? De wintersport komt weer in zicht! Jammer genoeg is dat toch vaak een prijzige vakantie. Daarom gingen wij op zoek naar bestemmingen waar je voor een prikkie je latten onderbindt. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan Slowakije of Andorra?

10. De mooiste stranden in Australië

Whitehaven Beach en Surfers paradise kennen we. Prachtige stranden waar je zeker heen moet, maar in dit land met oneindig lange kusten is er natuurlijk nog meer moois te zien. En vooral ook zonder massa’s mensen. Reis je binnenkort af naar dit waanzinnig mooie land? Check ons lijstje met de fijnste stranden!

Foto’s: Greenland Travel, Theo Molenaar, Constantine Trupcheff

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!