beste artikelen van september

De 10 best gelezen artikelen van september

Tijd voor weer een recap van de afgelopen maand!

September, de maand waarin we afscheid namen van de zomer, maar desondanks (of juist daarom) heel veel zonnige bestemmingen deelden. Welke landen en verhalen waren deze maand het meest in trek? De populairste artikelen van september nog een keer voor je op een rijtje:

1.De 10 mooiste reisfilms

Met een druilerige septembermaand achter de rug zijn tips voor fijne films altijd mooi meegenomen. Des te beter als ze je een flinke dosis reisinspiratie geven! Van het recente WILD tot klassiekers als The motercycle diaries: met dit lijstje wordt je wanderlust aardig aangewakkerd!

2. Een roadtip door IJsland

IJsland blijft een van de populairste bestemmingen van het moment. Eerder dit jaar schreven we al over het Noorderlicht en lowbudget IJsland. Later voegden we daar nog het waanzinnige snorkelen in de Silfra kloof aan toe. Maar de ultieme reis naar IJsland maak je toch wel met eigen vervoer. Roadtrippen langs de allermooiste plekken. We stippelden een route uit voor 5 dagen!

lowbudget IJsland

3. De 10 mooiste autoroutes ter wereld

We blijven nog even bij het roadtrippen, want naast IJsland zijn er nog zoveel mooie routes. We hebben onze eigen bucketlists even omgekeerd en daar de tien mooiste autoroutes ter wereld uit getoverd. Van de Chapmans’s drive in Zuid-Afrika tot de bizar mooie Atlantic Road in Noorwegen. Welke zet jij op je wishlist?

4. De meest bijzondere Australische eilanden

Het is zelf al een reusachtig eiland, maar Australië is daarnaast gezegend met ontelbaar veel bijzondere eilanden buiten de kust. Op tropische paradijsjes als Lord Howe en Rottnest waan je je echt een Robinson. Liever een dagtripje tijdens je verblijf in in een van de leuke steden? Ook dan is er genoeg keuze. Onze favoriet is de creatieve hub North Stradbroke Island, op nog geen half uurtje varen van Brisbane!

eilanden van Australië

5. Henk van Dillen fietst naar Singapore

Het is alweer een half jaar geleden dat we het verhaal deelden over zijn opmerkelijke avontuur. Hij begon toen net aan zijn fietstocht van Rotterdam naar Singapore en eigenlijk waren we gewoon heel benieuwd hoe het hem verging. We spraken hem deze maand daarom opnieuw, vanuit China. Zijn eindpunt komt nu steeds dichterbij en de verhalen die hij heeft over alle avonturen onderweg zijn briljant!

6. Slow travel door Cuba

Cuba is het soort bestemming waar je je lekker wil onderdompelen in het dagelijks leven en ritme van de locals. De echt mooie plekjes zonder grote groepen toeristen zijn alleen niet altijd zo makkelijk te vinden. We noemen tips voor slapen en sightseeing waarbij je echt in contact komt met de lokale bevolking.

reis door Cuba

7. Onze favoriete reistips voor Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is zo’n bestemming die bijna iedereen wel op de bucketlist heeft staan, inclusief wijzelf. In het afgelopen jaar verzamelden we heel wat tips voor deze mooie bestemming. We hebben ze gebundeld, dus zoek je nog must sees, heerlijke food hotspots in Kaapstad, autoroutes of hidden gems? Even lezen!

8. Behind the scenes bij Stop and Stare

Hoe ziet het leven van een travel writer er eigenlijk uit? Er wordt achter de schermen van Stop and Stare heel wat afgereist en we delen graag hoe dat er aan toe gaat. Persoonlijke tips, Instagram fotootjes en een vooruitblik van wat er nog komen gaat!

9. Ver van toeristisch Thailand in Loei

Thailand blijft Azië bestemming nummer 1. Maar als gevolg daarvan is het wel een behoorlijke klus om de massa’s te omzeilen. We ontdekten afgelopen maand de provincie Loei. Een van de minst bezochte gebieden van Thailand, en dat terwijl je juist daar het echte leven zult ervaren!

Loei

10. Travel diary: Navarra

Spanje kennen we allemaal van populaire steden als Barcelona en Madrid, de heerlijke kustlijn en het zonnige zuiden. Maar wist je ook dat de Spanjaarden een woestijn en rijstvelden hebben én bergdorpjes die doen denken aan Oostenrijk? We troffen het aan in het noorden, in de verrassende regio Navarra!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!