Amalfikust

Europa’s paradepaardje: de Italiaanse Amalfikust

Het is een van de mooiste kusten ter wereld, en wij dromen even weg bij de mooie plaatjes.

Het is misschien wel het mooiste stukje Europa. De Amalfikust, diep in de laars van Italië, is er eentje uit de paradijselijke reisbrochures. En zo mooi is het er echt. Fotografe Maartje Strijbis reisde af naar deze fotogenieke kuststrook- en wij genieten even mee.

De Amalfikust in Italië

De Amalfikust behoort tot de mooiste kusten ter wereld en reikt van het stadje Positano in het westen tot Vietri Sul Mare in het oosten van de provincie Campania. De regio trekt jaarlijks miljoenen toeristen, dus ga als het even kan in het voor- of najaar om de massa’s te ontwijken. De karakteristieke dorpjes, zoals Ravello, Cetara en Amalfi zijn dan op hun mooist en de kronkelige wegen langs het water lenen zich perfect voor een roadtrip.

Amalfikust

Amalfikust

Amalfikust

Karakteristiek

Eigen vervoer is aan te raden, maar heb je dat niet dan rijden er ook genoeg bussen tussen de dorpjes. Ferries varen heen en weer tussen de kustplaatsen en verborgen baaitjes. De Amalfikust is het beste te bereiken via Napels. Een op zijn zachtst gezegd chaotische stad, maar zo karakteristiek Italiaans dat je hem eigenlijk niet links kan laten liggen. Al is het alleen al vanwege de pizza, die hier vandaan komt!

Amalfikust

AmalfikustItalia©MaartjeStrijbis-3791

Agriturismo’s

Overnachten aan de Amalfikust is niet goedkoop. Maar reis je buiten het hoogseizoen en plan je vooruit dan kan je er prima terecht. Buiten het aanbod aan extreem luxe hotels en villa’s vind je hier namelijk ook prachtige B&B’s en Agriturismo’s. Niet alleen betaalbaarder maar ook veel leuker omdat je bij een Italiaanse familie thuis overnacht. Vaak runt de vrouw des huizes een klein restaurantje erbij, dus gegarandeerd de beste pasta die je ooit hebt gegeten! Ook zeker proberen als je hier bent: een glaasje Limoncello. Dit mierzoete en behoorlijk sterke drankje wordt gemaakt van citroenen en is de specialiteit uit de regio.

Amalfikust

Amalfikust

Amalfikust

Over Maartje
Fotograaf Maartje Strijbis is gespecialiseerd in portretten en theaterfotografie. Ze heeft een fascinatie voor vulkanen, reizen naar onontdekte plekken en lekker eten. Dit resulteert vaak in food- en reisreportages en projecten op afgelegen (Italiaanse) eilandjes. Haar portfolio kun je vinden op haar website.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

2 thoughts on “Europa’s paradepaardje: de Italiaanse Amalfikust”

Wat vind jij? Laat van je horen!