De beste fotografie tips van Lonely Planet

Review: De beste fotografie tips van Lonely Planet

Een spoedcursus fotograferen op reis in 128 bladzijden

Wegdromen bij prachtige plaatjes van een bestemming en vervolgens terugkomen van je reis met vakantiekiekjes die je waanzinnige ervaringen geen eer aan doen. Je zal niet de eerste zijn die toch ietwat teleurgesteld over de kwaliteit van de foto’s zijn album vult. Lonely Planet is daar handig op ingesprongen met een boekje vol fotografie tips voor op reis.

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Een boekje inderdaad, want deze uitgave heeft echt een reisformaat. Geen ideale gids dus om uitgebreid doorheen te bladeren, maar wel een handige bundel met tips om mee te nemen in je tas en on the go te gebruiken. De inhoud is opgedeeld in 10 gulden regels en 45 tips waarmee je jouw vakantiefoto’s net even beter kunt maken. Verwacht geen volledige fotocursus, maar wel direct toe te passen informatie over onderwerpen als belichting, scherptediepte en compositie. Een gidsje gericht op de beginnende fotograaf dus.

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Richard I’Anson

Het boekje werd eerder al in de Engelstalige versie verkocht en is sinds deze zomer ook in het Nederlands verschenen bij Kosmos Uitgevers. Auteur is Lonely Planet fotograaf Richard I’Anson. Met 30 jaar reiservaring op zak is hij de aangewezen persoon om jou als reiziger te voorzien van tips die direct bruikbaar zijn. Naast de technische informatie over het maken van een goede foto, geeft hij dan ook tips die gericht zijn op bepaalde situaties die je tijdens je reis kunnen helpen om goede foto’s te maken. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een zitplaats bij een raam tijdens een mooie treinreis of het aanspreken van locals voor het vinden van de ideale plek om je foto te schieten. Ook timing is essentieel: de Taj Mahal en Angkor Wat zijn nu eenmaal het allermooist als je er vroeg bij bent.

Een handige bonus: achterin het boekje vind je een woordenlijst vol met termen die je kunnen helpen om je fotocamera beter te begrijpen en gebruiken. Gaan er bij de woorden iso of interpolatie niet direct belletjes rinkelen? Met dit gidsje kan je de termen altijd opzoeken wanneer dat nodig is.

WIN!

Een exemplaar van ‚De beste fotografie tips van Lonely Planet’ op je deurmat krijgen? Meld je voor vrijdag 19 september 23:59 uur via de button op de homepage aan voor onze nieuwsbrief. Onder alle nieuwe aanmeldingen wordt de winnaar gekozen. De winnaar wordt bekend gemaakt op onze Facebookpagina.

De beste fotografie tips van Lonely Planet

Titel: De beste fotografie tips van Lonely Planet
Schrijver: Richard I’Anson
ISBN: 9021557037
Prijs: 9,99

Foto’s: Naline Roodbeen

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!