De beste vliegvelden voor een stopover

Kijk jij altijd op tegen die uren wachten op een vliegveld? Op deze vliegvelden zou je willen dat je meer tijd had!

Als je in het vliegtuig stapt, dan wil je het liefst gelijk in de vakantiemodus. Een lange stopover op een vervallen vliegveld in de bush bush is dus niet waar je op zit te wachten. Maak daarom van de nood een deugd en kies voor een overstap op een van de fijnere vliegvelden.

Singapore Changi Airport

In 2012 kreeg dit vliegveld de award voor ‘Best International Transit Airport’. En niet voor niets. Dit vliegveld heeft ontelbaar veel faciliteiten. Denk aan gratis WiFi, luxe douches, comfortabele slaapstoelen en een ruime keuze aan 24/7 restaurantjes. Maar ben je in een actieve bui, dan is er ook genoeg om je te vermaken. Trek een paar baantjes in het zwembad, wandel door de tuinen of kijk gratis een film. Natuurlijk kan je ook nog altijd van de vier verdiepingen tellende glijbaan af roetsjen!

Seoul Incheon Airport

Dit vliegveld in Korea is één van de beste plekken voor een stopover. Ook hier maken gratis WiFi, 24/7 eten en drinken en comfortabele stoelen het wachten een stuk prettiger. Daarnaast vind je hier vermaak in de vorm van traditionele dansoptredens, het Korean Cultural Museum, mooie tuinen en een ruim aanbod in workshops. Je kunt zelfs een rondje schaatsen op de indoor schaatsbaan.

Hong Kong International Airport

HKIA staat bekend om de grote hoeveelheid comfortabele stoelen die er te vinden zijn. Tip: zoek achter de planten, vaak zijn ze een beetje verstopt. Maar spendeer niet te veel tijd aan relaxen, want je kan hier ook meedoen aan workshops als tea-making en Chinese medicine en afgelopen jaar is er op het vliegveld zelfs een IMAX bioscoop geopend.

Staat er een verre bestemming op jouw planning? Kijk dan dus goed of je meerdere opties hebt voor een overstap en kies voor een van deze fijne vliegvelden. Benieuwd naar meer locaties om een overstap te maken? Op www.sleepinginairports.net vind je per werelddeel zowel de beste als slechtste vliegvelden voor je stopover.

Op welk vliegveld breng jij het liefst een je stopover door?

Header: Nils Nedel/Unsplash

Geschreven door - Nieuwe culturen leren kennen, mooie natuur ontdekken en lokaal eten proeven. Dat doet Vivianne het liefst als ze op reis is. Onlangs heeft ze haar hart verloren aan Midden-Amerika en de komende jaren wil ze nog véél meer van de wereld zien.

2 thoughts on “De beste vliegvelden voor een stopover”

  1. Ik heb me laten vertellen dat Sukhothai Airport ook erg mooi is. Geen grote hallen en eindeloos vermaak voor de hele familie, maar wel een heel mooie en rustgevende plek.

Wat vind jij? Laat van je horen!