De beste ticketdeals via Ticketspy

Iedereen wil zo goedkoop mogelijk vliegen. Het geld dat je bespaart, kun je immers weer besteden op je bestemming. Maar hoe vind je in die wirwar van websites net dat ene voordeligste ticket? De speurneuzen achter Ticketspy zoeken de allerbeste deals voor je.

Zelf lang zoeken naar dat ene voordelige ticket hoeft niet meer, dat doet Ticketspy al voor je. Op de website vind je tips over de allerbeste en allergoedkoopste vliegtickets. De site is ruim een jaar geleden opgericht door student Tourism Management Ingmar Bruinsma en zijn docent David Elliot. “We kwamen elkaar tegen op school en zijn een keer koffie gaan drinken om over onze ideeën te praten”, vertelt Ingmar Bruinsma. “We wilden een platform voor studenten ontwikkelen en zo kwamen we op het idee om mensen te tippen over het aanbod aan vliegtickets. In eerste instantie was het alleen bedoeld voor medestudenten en vrienden en familie, maar het is redelijk snel gegroeid. We kwamen erachter dat veel meer mensen de website leuk vonden.”

Geheim van de smid
Maar hoe vind je die goede aanbiedingen dan? Dat wil de student niet helemaal prijsgeven. “Dat is een beetje het geheim van de smid, maar het is een kwestie van heel goed zoeken. En we kennen natuurlijk ook wel mensen van touroperators die ons tippen.”

Luchtvaartmaatschappijen hebben dagen waarop ze hun vliegtuigen niet kunnen vullen. Vaak zetten ze die stoelen dan kort, soms maar een paar dagen, heel goedkoop online. “Wij zoeken die gaatjes op”. Ticketspy werkt op een andere manier dan de meeste vergelijkingswebsites. Op veel sites vul je in waar en wanneer je naartoe wilt en de site geeft je dan de beste aanbiedingen die aansluiten bij jouw wensen. Bij Ticketspy draaien ze het om. Je kan niet zoeken naar tickets. Zij geven tips over vliegtickets die op dat moment heel goedkoop zijn. “Het aanbod is anders en kleiner, maar je hebt daardoor wel supergoedkope aanbiedingen”, aldus Ingmar Bruinsma.

Ticketspy University
Om zich te onderscheiden van andere websites, richt Ticketspy zich op meer dan alleen de prijzen van vliegtickets. Je vindt op de website ook artikelen over van alles wat met vliegen en reizen te maken heeft. Onder de naam Ticketspy University geven ze online colleges met achtergrondinformatie over vliegen. Waarom moet je bijvoorbeeld drie uur van te voren inchecken bij lange vluchten? Wat kost het om extra bagage mee te nemen? Hoe gaan vliegmaatschappijen om met zware passagiers? Ticketspy legt het je uit. Ingmar Bruinsma kwam op het idee voor dit onderdeel van de website door zijn werk op een vliegveld. “Ik kreeg veel vragen op het vliegveld waarvan ik me verbaasde dat de mensen het niet wisten. Toen besefte ik dat veel mensen helemaal niet veel weten van reizen en vliegen.”

Inmiddels bestaat de website een jaar en wordt gerund door een groep studenten. En ze zijn nog lang niet van plan om ermee te stoppen. “We blijven nieuwe, leuke dingen verzinnen om mensen nog beter van dienst te zijn”, zegt Ingmar Bruinsma. “Dat maakt het spannend.”

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

2 thoughts on “De beste ticketdeals via Ticketspy”

Wat vind jij? Laat van je horen!