Stop and Stare

De leukste openluchtbioscopen

Omdat er eigenlijk niets mooier is dan met een kleedje en een handje popcorn je favo film kijken onder de sterrenhemel

Eén van de fijne dingen aan de zomer zijn de lange avonden. Binnen zitten met een filmpje is dan ineens zo aantrekkelijk niet meer. Maar zo hoeft het ook niet: deze maand zijn er verspreid door het land filmfestivals in de buitenlucht.

Pluk de Nacht
Het is dit jaar de 10e keer dat het festival Pluk de Nacht wordt gehouden. Op dit openlucht filmfestival worden allerlei verschillende genres vertoond. Het zijn vooral de wat onbekendere films die nog niet eerder in de Nederlandse bioscopen te zien zijn geweest. Er vinden deze zomer drie edities van het festival plaats. Van 7 tot 17 augustus op het Stenen Hoofd in Amsterdam, van 22 tot 25 augustus in het havengebied in Arnhem en van 29 tot 31 august bij het Nutshuis in Den Haag.

In Amsterdam en Arnhem kun je gratis een film komen bekijken, in Den Haag betaal je €8,50 entree. De films beginnen rond zonsondergang, vanaf ongeveer 21.00 uur. Op het festivalterrein staan verschillende food trucks waar je een hapje en drankje kunt halen. En na afloop van de film mogen de voetjes nog even van de vloer tijdens de afterparty.

Blinq Openluchtfestival
Midden in de Veluwe, bij Park Berg en Bos in Apeldoorn kun je in de laatste week van augustus ’s avonds genieten van een film in de buitenlucht tijdens Blinq openluchtfestival. Op dit festival worden verschillende bekende films van het afgelopen jaar gedraaid zoals Skyfall, Argo en Silver Linings Playbook. Kaartjes zijn vooraf via de webshop te bestellen voor €7 en kosten op de dag van het festival zelf €9,50.

Zieneman en Sterren
Ook in het noorden van het land is het deze maand mogelijk om naar een openluchtbioscoop te gaan. Zienemaan&Sterren vindt in het laatste weekend van augustus plaats in Groningen. Tijdens deze derde editie van het evenement worden er voor de eerste keer films getoond op twee locaties.

Net zoals de voorgaande jaren zal er bij het Ebbingkwartier een groot scherm geplaatst worden. Hier wordt voor de toegang slechts een donatie gevraagd. Daarnaast wordt er dit jaar ook op het dak van het infocentrum op de grote markt een film getoond. Hiervoor was een beperkte hoeveelheid kaartjes beschikbaar en die voorstellingen zijn helaas al uitverkocht.

Drive-Inn bioscoop
Bij bovenstaande festivals bekijk je telkens de film vanuit een campingstoel die je zelf meeneemt. Maar wil je een filmpje kijken in een meer authentieke Amerikaanse sfeer, dan moet je natuurlijk bij een drive-in bioscoop zijn. Je parkeert je auto voor het grote scherm, blijft lekker zitten en genieten maar. Dit kan bij Starlight Drive-In in Horn. Je kijkt de film vanuit de auto en krijgt het geluid te horen via een FM-station op je autoradio.

Dus, heb je in zin om in deze laatste weken van de zomer(vakantie) nog even te genieten van een gezellige zomeravond? Zoek dan een openluchtbioscoop op bij jou in buurt, neem een stoeltje of deken mee en geniet met vrienden of familie van een mooie film bij zonsondergang.

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!