De leukste uitjes in december

Geen wintersportvakantie dit jaar? Ook in Nederland valt genoeg te beleven in de kerstvakantie.

Als je deze kerstvakantie niet in de gelegenheid bent om een mooie reis te maken, dan nog hoef je je geen moment te vervelen. Ook in Nederland is er genoeg te doen in december. Geen idee wat? Pak je agenda en lees verder!

IJsbeelden Festival Zwolle
Benieuwd hoe onze koning en koningin eruit zien als ijssculptuur? Dan moet je in december of januari eens een kijkje gaan nemen bij het IJsbeelden Festival in Zwolle. Daar zijn ijs -en sneeuwbeelden te zien van zo´n veertig internationale ijskunstenaars. Het thema is ´200 jaar Koninkrijk der Nederlanden´. Het festival bevindt zich in een tentencomplex op het Rodetorenplein in Zwolle.
Wanneer: 7 dec t/m 26 januari, inclusief kerst en nieuwjaardag.
Kosten: volwassenen 9,50
Meer info: www.ijsbeelden.nl

Santa Run
Verkleed als Kerstman door de binnenstad van Tilburg rennen. Het kan op zaterdagavond 14 december als je meedoet aan de Santa Run. Verkleed als Kerstman, Kerstvrouw, Kerstbal, Kerstezel of wat je ook maar kunt verzinnen, ren je een route van vijf kilometer door de stad. Na afloop is er een afterparty op het Piusplein, waar ook de start plaatsvindt. Ook in andere steden worden Santa Run´s gehouden. Onder andere in Capelle aan de IJssel, Arnhem, Hilversum, Amsterdam en Den Helder rennen Kerstmannen door de straten.
Wanneer: 14 dec
Kosten: 10,00
Meer info: Santa Run Tilburg

Amsterdam Light Festival
Juist in de donkerste en kortste dagen van het jaar licht Amsterdam op. Van 6 december tot en met 19 januari vindt het Amsterdam Licht Festival plaats in onze hoofdstad. In de hele stad zijn lichtkunstwerken te zien. Water Colors is een vaarroute dwars door Amsterdam. Met een boot vaar je langs verschillende lichtkunstwerken, projecties en installaties van nationale en internationale kunstenaars. Je kunt de kunstwerken ook al wandelend bekijken. De Illuminade is een wandelroute door Amsterdam die langs verschillende kunstwerken van het festival komt.
Wanneer: 6 dec t/m 19 januari
kosten: Gratis!
Meer info: www.amsterdamlightfestival.com

Schaatsen bij Ice*Amsterdam
Misschien krijgen we dit jaar wel een heel strenge winter en kunnen we straks schaatsen op natuurijs. Maar ook als dit niet het geval is, hoeven we niet stil te zitten. Op talloze plaatsen in Nederland zijn kunstijsbanen aangelegd, tijdelijk of permanent. Voor de eerste keer is er een schaatsbaan aangelegd op het Museumplein in Amsterdam. Deze schaatsbaan is een ‘Icefloo’ kunstijsbaan. Bij de aanleg van deze banen wordt 25 procent minder energie verbruikt dan bij andere kunstijsbanen.
Wanneer: `Vanaf 29 november iedere dag tussen 10.00 tot 22.00 uur
Kosten: 3,00
Meer info: www.iceamsterdam.nl

Eén van de grootste kerstbomen ter wereld
Het is één van de grootste kerstbomen ter wereld en hij staat niet in New York of in Dubai, maar gewoon in het Nederlandse IJsselstein. Het is misschien geen echte kerstboom met naalden, maar mooi is ie zeker wel. Sinds 1992 wordt de tv-zendmast de Gerbrandytoren bijna jaarlijks met heel veel lichtjes omgetoverd tot een kerstboom. De zendmast is ongeveer 367 meter hoog en is daarmee hoger dan de Eiffeltoren in Parijs.
Wanneer: 7 dec t/m 6 jan
Kosten: Gratis
Meer info: www.degrootstekerstboom.nl

Welke uitjes in december moeten er nog meer op de agenda?

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

One thought on “De leukste uitjes in december”

  1. Ah, tof! Het Amsterdam Light Festival wil ik sowieso proberen mee te pikken 🙂
    Verder verheug ik me op het Scrooge Festival in Arcen (Limburg), 14-15 december. Het hele dorp is dan in Dickensstijl en nergens kom ik ooit meer van in de kerststemming, denk ik zo…

Wat vind jij? Laat van je horen!