autoroutes in Amerika

De mooiste autoroutes in Amerika: kilometers maken in het ideale roadtripland

Als er één land koning is van de roadtrips, dan is het Amerika wel. Ieder denkbaar landschap is er te vinden, en de wegen ernaartoe zijn eindeloos. Niet zo gek dat een roadtrip door de USA op menig bucketlist te vinden is. Maar naast de populaire Route 66 zijn er nog veel meer mooie autoroutes in Amerika uitgestippeld. We tippen er vijf die je meenemen op een onvergetelijke reis door diverse staten!

The Great Northern – Highway 2 door No Man’s Land

Ben jij een echte natuurliefhebber en spreekt het ‘no man’s land’ element van een roadtrip je aan? Dan is The Great Northern, ook wel US Route 2 genoemd, een goede keuze voor jou. De route start in Seattle, en dat is gelijk ook het laatste stukje dichtbewoonde wereld dat je in lange tijd zal zien. Vanaf daar doorkruis je alle noordelijke staten met tussenstops bij de Rocky Mountains en Glacier National Park, gevolgd door de eindeloze prairies van de Great Plains. Heel even piep je over de grens naar Canada, om vervolgens terug te keren in de USA door New England, waar je roadtrip eindigt in Acadia National Park. The Great Northern is met 4000 kilometer een van de langste autoroutes in Amerika en een echte kennismaking met de diversiteit aan natuur. Van uitzichten op bergpieken van de Rocky Mountains tot meren, bossen, vulkanische landschappen en uitgestrekte vlaktes.

autoroutes in Amerika
Een tussenstop in Glacier National Park, Montana

The Pacific Coast Highway – San Francisco naar Los Angeles

Zijn het juist de steden waar je voor komt, dan is The Pacific Coast Highway (Highway 101) een veel betere keuze. Een populaire route die start is San Francisco en eindigt in L.A, of natuurlijk andersom. Het grote voordeel van deze route, is dat hij met zo’n 700km relatief kort is en daardoor prima te rijden als je niet veel tijd hebt maar wel veel wilt zien. Je volgt bovendien de prachtige westkust van Amerika met spectaculaire uitzichten en vele mooie stranden onderweg. Vanaf de iconische Golden Gate Bridge rij je zuidelijk, bijna zonder de oceaan uit het oog te verliezen. Stop zeker bij Big Sur, Santa Barbara en Malibu voor de optimale USA ervaring en plan genoeg tijd vrij om elke avond de zonsondergang te bewonderen vanaf een nieuwe plek. Heb je eenmaal in L.A. nog tijd over, volg Highway 101 dan tot aan San Diego!

Let op: voor een reis naar de Verenigde Staten heb je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Je kunt dit document, mits je een creditcard hebt, bij de Amerikaanse Immigratie Dienst verkrijgen maar je kunt ook veel makkelijker je ESTA aanvragen bij een Nederlandstalig visumbureau. Je hebt dan binnen 5 minuten online je aanvraag gedaan en kunt gewoon betalen met iDeal. Het ESTA voor de VS kost €29,95 en is twee jaar geldig.

autoroutes in Amerika
Het startpunt van de Pacific Coast Highway

Route 66 – De klassieker onder de autoroutes in Amerika

Amerikaanser dan Route 66 wordt het niet! Hoewel je zeker niet de enige toerist op deze klassier zal zijn, is het absoluut nog steeds een van de tofste autoroutes in Amerika. De route leidt je van Chicago in het noorden naar Los Angeles langs enkele van de mooiste en meest iconische stukken USA. Hoogtepunten op deze route zijn natuurlijk Las Vegas, Los Angeles en de Grand Canyon, maar in de acht staten die je onderweg doorkruist wachten nog veel meer must sees op je. Eerder zetten wij al enkele tussenstops op de Route 66 voor je op een rijtje!

The Deep South – Een rondreis door het muzikale zuiden

Minder toeristisch is The Deep South; een gegarandeerd bijzondere trip door het uiterste zuidoosten van de States. Dit is een route vol geschiedenis en cultuur dwars door de staten Louisiana, Mississippi, Tennessee, Georgia and Alabama. Een rit voor muziekliehebbers, naar de bakermat van Rock ‘n’ Roll en Jazz, maar ook country, blues en soul is hier in overdaad te vinden. Je krijgt een kijkje in het Amerikaans erfgoed in steden als New Orleans, Memphis en Nashville en dompelt je onder in de wereld van Elvis. Wat niet veel autoroutes in Amerika hebben, maar deze wel: hij is rond! Je kunt dus starten waar je wil en weer terugkomen op je beginpunt.

Ben je in de VS rond Mardi Gras? Dan zit je in de ‘Deep South’ helemaal goed. Lees gauw meer over Mardi Gras in New Orleans.

autoroutes in Amerika
Roadtrippen door dé muziekregio van de VS

US Route 1 en de Overseas Highway

Wij tipten hem eerder al als een van de mooiste autoroutes ter wereld en dus hoort hij ook zeker in dit lijstje thuis met de mooiste autoroutes in Amerika. De Overseas Highway is in feite het laatste stukje van de oorspronkelijke US Route 1 (niet te verwarren met Highway 1!), die start in Fort Kent, Maine en eindigt in Miami, Florida. Een rit die eigenlijk wat te lang is om in één keer af te leggen en daarom doe je er goed aan om een paar etappes over te slaan. Heb je maar een weekje de tijd, start dan in Washington D.C. Heb je wat langer, dan is New York City natuurlijk een prachtig startpunt. Zorg hoe dan ook dat je niet te veel haast hebt, want het mooiste stuk van deze route wacht op het eind. De Overseas Highway verbindt de Florida Keys met het vasteland via een reeks bruggen. Een spectaculair plaatje en perfect einde van je roadtrip over Route 1! Maak niet de vergissing om alleen heen en weer te rijden over de Overseas Highway, want je kunt ook heel veel leuks doen tijdens het eilandhoppen op de Florida Keys!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!