mooiste eilanden in Vietnam

Vijf van de mooiste eilanden in Vietnam om op je reisroute te zetten

Het is een van de mooiste, meest diverse en veelvuldig bezochte bestemmingen in Zuidoost-Azië. Heel wat reizigers kiezen voor Vietnam om de rijke historie, de heerlijke lokale keuken en de afwisseling tussen bergen, rijstvelden en stranden. Maar Vietnamese eilanden? Daar hoor je niet vaak over. En toch zijn er ook daarvan meer dan genoeg die de moeite van een bezoek waard zijn. We zetten de mooiste eilanden in Vietnam voor je op een rij.

Vakantie eiland Phu Quoc

Als je al van een Vietnamees eiland hebt gehoord, dan is het waarschijnlijk deze. Hét vakantie eiland van Vietnam is gelegen in het uiterste zuiden van het land en heeft zijn populariteit vooral te danken aan de goede bereikbaarheid. Je kunt het eiland bereiken vanuit Ho Chi Minh en dan kan het contrast tussen de twee ook echt niet groter zijn. Vanuit de miljoenenstad kom je aan op een eiland vol palmbomen, witte zandstranden en prachtig groen binnenland. Van alle eilanden in Vietnam is Phu Qouc wel de drukste, we raden daarom aan om een scooter te huren en op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Rij langs de vele baaitjes, bezoek de Suoi Tranh watervallen en ga shoppen op de night market!

➸ Lees ook: De mooiste stranden van Vietnam

mooiste eilanden in Vietnam

Nam Du eilandengroep

Zoek jij het echte Robinson eiland? Sla Phu Quoc dan over en reis in plaats daarvan een stukje door naar de nabijgelegen Nam Du eilandengroep. Toerisme staat hier nog in de kinderschoenen maar de lokale bevolking verwelkomt je graag. Houd er rekening mee dat je hier wel back to basic gaat: er zijn voorzieningen, maar wil je juist een paar dagen in alle luxe je reis door Vietnam afsluiten, dan is dit niet het geschikte eiland. Voor een unieke ervaring op een paradijselijk eiland wél!

Ly Son eilanden

Een echte verborgen parel vind je buiten de kust van Danang. Ly Son is met recht een van de mooiste eilanden van Vietnam en het leukste aan dit eiland is dat het niet alleen geschikt is om lekker te luieren, maar ook voor wat outdoor avontuur. Ly Son is een vulkanisch eiland en dat resulteert niet alleen in donkergekleurde stranden maar ook in dramatische kliffen, rotsformaties en prachtige uitzichten vanaf de top van de krater. Er valt in deze ongerepte natuur van alles te ondernemen, zoals prachtige wandeltochten, mountainbike trips en een beklimming van een van de drie kraters.

mooiste eilanden in Vietnam

Veilig online tijdens je verre reis
Een fijne tip voor je voorbereiding: net als in veel landen betreft het wifi netwerk op publieke plaatsen (hotels, winkelcentra, parken) in Vietnam veelal een open verbinding. Ga je in zo’n geval online, dan brengt dat risico’s met zich mee voor je persoonlijke gegevens. Dit los je eenvoudig op door gebruik te maken van een VPN, die je data afschermt. Hiervoor betaal je vaak maandelijks een klein bedrag, maar er zijn ook gratis VPN mogelijkheden. Een bijkomend voordeel: met een VPN kan je ook je vertrouwde Nederlandse tv-programma’s en het Netflix aanbod bekijken!

Whale Island

Whale Island wordt ook wel de Malediven van Vietnam genoemd, do we need to say more? Zoals de naam doet vermoeden kan je hier inderdaad walvissen spotten, maar een garantie heb je niet. Of ze zich nu wel of niet laten zien: Whale Island is echt een tropisch paradijs met prachtige stranden, mooie accommodaties en goede plekken om te snorkelen. Het eiland ligt bovendien erg dicht bij het vaste land: je bereikt de pier op zo’n 2,5 uur rijden vanaf Nha Trang en pakt daar de boot die je in 15 tot 20 minuten naar het eiland brengt.

Maak je een rondreis door Vietnam? Check dan onze bestemmingspagina voor een overzicht van al onze tips voor Vietnam!

mooiste eilanden in Vietnam

Duikbestemming Cham

Ben jij een duikliefhebber? Dan mag je de Cham eilanden niet overslaan! De echte duikfanaten zullen voor een vakantie in Zuidoost-Azië waarschijnlijk eerder denken aan Thailand, maar de Cham eilanden van Vietnam kunnen hier heel goed mee concurreren. Bovendien is het hier vele malen minder toeristisch! De Cham eilandengroep bestaat uit diverse kleine eilandjes waarvan Hon Lao als enige bewoond is. Let op: je kunt de eilandengroep vanwege de relatief ruige zee tussen Danang en Hoi An alleen tussen maart en september bezoeken. Goed plannen dus!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!