mooiste Nationale Parken in Canada

De mooiste Nationale Parken in Canada

….En in 2017 zijn ze allemaal gratis!

Het is voor reizigers over de hele wereld reden nummer 1 om naar Canada te komen: de natuur. Van bergen tot watervallen en van gletsjers tot wilde beren: op dit fenomenale stukje aarde tref je het allemaal aan. Maar met 46 natuurparken op de teller is het niet makkelijk kiezen. Daarom zetten we de mooiste Nationale Parken in Canada voor je op een rij.

Banff National Park

Dit oudste Nationale Park van Canada staat met stip op nummer 1. Zie je het plaatje hieronder? Komt je vast bekend voor! In Banff ligt namelijk het meest gefotografeerde viewpoint van Canada: The Valley of the Ten Peaks of Twenty Dollar View (jup, een hele mond vol…). Het grootste voordeel aan Banff is dat het echt alle uitersten in 1 park herbergt: bossen, gletsjers, spiegelende meren… Bewandel zeker de Rockpile Trail; hoewel het een van de bekendste wandelpaden is, is het absoluut de moeite waard (het brengt je o.a. bij het beroemde viewpoint) en met slechts 300 meter lengte is er geen excuus om het over te slaan!

mooiste Nationale Parken in Canada

Jasper National Park

Banff National Park wordt vaak in een adem genoemd met Jasper National Park. Deze tweede staat met name bekend om de waanzinnige Colombia Icefield gletsjers, watervallen en hot springs. Andere hoogtepunten zijn Maligne Lake, met in het midden het fotogenieke Spirit Island. Gaat jouw hart sneller kloppen van een witte piste? Ook dan is Jasper National park een aanrader: Marmot Basin is met 86 afdalingen een van de betere wintersportgebieden in Canada. En dat is niet Jasper’s enige troef: het park trekt veel wild life spotters aan die op zoek gaan naar beren, wolven, elanden en meer!

➸ TIP: Huur een auto en combineer een bezoek aan Banff met Jasper. De twee mooiste Nationale Parken in Canada worden gescheiden door een eveneens prachtige autoroute: de 230 kilometer lange Icefields Parkway.

mooiste Nationale Parken in Canada

Cape Breton Highlands National park

Outdoorliefhebbers opgelet, want als je houdt van hiken in een spectaculair landschap, dan is Cape Breton er eentje om op je wishlist te zetten. Dit park in Nova Scotia kent 26 wandelpaden die te bezoeken zijn tussen mei en november. Ze nemen je mee over de hoogvlaktes, langs de kust en door spectaculaire landschappen. Enkele van de mooiste routes zijn de Middle Head Trail en de Skyline Trail, die in uurtje of een dagdeel te doen zijn.

Pak je liever de auto? Dan rij je in Cape Breton de spectaculaire Cabot Trail van 300 kilometer. Onderweg zie je geheid elanden langs de weg staan en vergaap je je aan ruige kliffen en hoge pieken.

mooiste Nationale Parken in Canada

Let op: Met ingang van 9 november 2016 moet je in het bezit zijn van een ETA (Electronic Travel Authorisation) als je naar Canada vliegt. Je kunt je ETA zelf aanvragen bij de Canadese overheid (alleen met creditcard mogelijk!) of je kunt je ETA voor Canada online aanvragen bij een Nederlands visum bureau. Duur is dat gelukkig niet, zo heb je via e-visum.nl voor €19,95 je ETA nog dezelfde dag in huis én kan je betalen via iDEAL. De ETA blijft 5 jaar na ontvangst geldig (mits je paspoort ook zolang geldig is).

Gros Morne National Park

Niet zo populair als bijvoorbeeld Jasper en Banff, maar zeker een van de mooiste Nationale Parken in canada, is Gros Morne. Het is gelegen op het eiland Newfoundland en omgeven door watervallen, fjorden en stranden. Sla voorraden in en hike de Gros Morne Mountain trail of de Western Brook Pond Trail en overnacht op een van de vele campings. Ook een onvergetelijke ervaring: ga op een zeekajak excursie!

mooiste Nationale Parken in Canada

➸ Tip: Wil je meerdere Nationale Parken bezoeken tijdens je reis? Koop dan een Discovery Pass. Je betaald dan eenmalig $136,40 per auto (of $67,70 per persoon) en kan daarmee 100 verschillende parken en bezienswaardigheden bezoeken. Maar: ben je van plan om in 2017 naar Canada te gaan? Dan heb je geluk! Canada bestaat dan 150 jaar en viert dat door alle nationale parken gratis te maken. Meer informatie over alle Nationale Parken in Canada vind je hier.

Pacific Rim National Park

De plek waar intens groene regenwouden samenkomen met de oceaan. Het Pacific Rim National Park is gelegen aan de Canadese westkust en staat bekend om de prachtige locatie. Hier kom je naartoe om walvissen te spotten of eindeloze wandelingen te maken tussen de bossen, bergen en fjorden. Neem het mooie stadje Tofino als uitvalsbasis en bezoek niet alleen het National Park maar ook surfers paradise Long Beach en het havenplaatsje Ucluelet.

mooiste Nationale Parken in Canada

Beeld: Kyle Pearce (Pacific Rim)
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

One thought on “De mooiste Nationale Parken in Canada”

Wat vind jij? Laat van je horen!