Stranden in Australië

Stranden in Australië: ken je deze paradijsjes al?

Whitehaven Beach, Fraser Island, Surfers Paradise? Die kennen we wel. Check deze stranden!

Strandliefhebbers en zonneaanbidders kunnen hun lol op in Australië. De duizenden kustplaatsen wachten je stuk voor stuk op met een fijn stukje zand. De populaire stranden als Whitehaven en Surfers Paradise zijn must visits, maar er is nog zoveel meer moois! We noemen een aantal van de mooiste stranden in Australië.

Turquoise Bay, Western Australia

Turquoise Bay is een prachtig plaatje vlakbij het Ningaloo Reef waar het water – zoals de naam al zegt- uitzonderlijk blauw is. De combinatie van het heldere water en het koraalrif maakt het een toplocatie om te snorkelen, ook voor beginners. Turquoise Bay ligt op zo’n 60 kilometer afstand van de plaats Exmouth in West-Australië, op 2,5 uur vliegen van Perth.

stranden van Australie

Hyams Beach, New South Wales

Hyams Beach in Jervis Bay staat sinds 2006 in het Guinness World Book of Records als het witste zandstrand ter wereld en is daarmee zeker ook een van de mooiste stranden in Australië. Dat alleen is al reden genoeg om dit prachtige strand aan de zuidkust van New South Wales te bezoeken. En dan heb je er ook nog twee nationale parken in de buurt: Jervis Bay National Park en Booderee National Park. Zeker bezoeken tijdens je verblijf in Australië!

Stranden in Australië

Manly Beach, New South Wales

Bondi Beach is ongetwijfeld het bekendste strand in de omgeving van Sydney maar ook het nabegelegen Manly Beach is een echte aanrader. Manly Beach is één van de beste surf stranden in Australië en de plek waar in 1964 de eerste Wereldkampioenschappen in surfen werden gehouden. Sinds een aantal jaar is er weer een jaarlijks surfevenement in de strandplaats, the Australian Open of Surfing. Dit meerdaagse evenement combineert muziek, surfen én skateboarden en vindt elk jaar in februari of maart plaats.

Stranden in Australië

North Stradbroke Island, Queensland

Hoewel het eiland op slechts een half uurtje varen van Brisbane ligt, is het verrassend rustig op North Stradbroke Island. Je vindt er een aantal kleine restaurants en cafés maar het eiland is zelfs in de zomermaanden niet overspoeld met toeristen, en de stranden dus ook niet! Main Beach aan de zuidkust is het grootste strand maar ook daar kun je op een rustige dag je alleen op de wereld wanen. Aan alle kanten van het eiland kun je met een beetje geluk dolfijnen spotten. Zwemmen is vanwege de ruige golven niet altijd toegestaan maar lekker zonnen kan je hier het hele jaar door. Meer over dit fijne eiland vertellen we je in De leukste stranden in Queensland.

stranden in Queensland

Burleigh Heads, Queensland

Burleigh Heads is een klein kustplaatsje aan de Gold Coast met zo’n 9000 inwoners. Het is erg populair bij de lokale bevolking omdat het net wat minder toeristisch is dan het veel grotere en bekendere Surfers Paradise. Burleigh Heads werd dit jaar door de Keep Australia Beautiful National Association uitgeroepen tot schoonste strand van de deelstaat Queensland en behaalde de tweede plaats op de nationale ranglijst. Lokale inwoners, scholieren en studenten werken er samen hard om het strand schoon en netjes te houden en daar kan jij van genieten als je hier je handdoekje neerlegt!

Stranden in Australië

Guilderton Beach, Western Australia

Het schoonste strand ligt volgens de Keep Australia Beautiful National Association dit jaar bij het kustplaatstje Guilderton aan de westkust. De jury was vooral onder de indruk van het feit dat het strand en de duinen ondanks het toenemende toerisme nog altijd hartstikke schoon zijn en dit is met name te danken aan actieve vrijwilligers en de inzet van de lokale bevolking. Het beste uitzicht over het strand heb je vanuit het uitkijkpunt vanwaar je kan zien hoe de Moore River en de zee samenkomen.

Stranden in Australië

Beer Barrel Beach, Tasmania

Vergeet het stukje land onder Australië niet! Helemaal in het noordoosten van het schiereiland Tasmanië ligt het prachtige Beer Barrel Beach. Een heerlijk wit zandstrand met helderblauw water en fijne golven voor de meer gevorderde sufers. Om de drukte te ontlopen kun je beter niet tijdens de schoolvakanties dit strand bezoeken. Daarbuiten is het er juist heerlijk rustig en heb je met een beetje geluk het hele strand voor jezelf.

Stranden in Australië

Voorbij de stranden in Australië

Reis je binnenkort af naar het mooie Australië? Neem dan een kijkje op onze landenpagina. Daar tippen we je niet alleen over de Australische stranden en mooie eilandjes, maar ook over roadtrips, steden, handige reistips en inspiratie!

Foto’s: Peter Boer, Kristina Kl, Jeff Turner, usadifranciHerry Lawford, Scott Lamont (incl. header)

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!