stranden in Kenia

Even bijkomen na je safari? Dit zijn de mooiste stranden in Kenia!

Wie aan Kenia denkt, denkt aan de Big Five, aan rijden in een jeep over eindeloze vlaktes en het aanschouwen van de Grote Migratie. Maar tijdens een reis door Kenia kan je net zo goed genieten van zon, zee en strand. Aan de oostkust vind je namelijk uitgestrekte zandstranden, waar het met je voeten in de Indische Oceaan heerlijk bijkomen is van de safari’s. We zetten de mooiste stranden in Kenia voor je op een rijtje!

Diani Beach: nummer 1 van de allermooiste stranden in Kenia

Het wordt regelmatig genoemd in lijstjes met de mooiste stranden ter wereld en behoort daarom zeker ook tot de mooiste stranden in Kenia. Diani Beach, gelegen ten zuiden van Mombasa, is populair vanwege de uitgestrekte witte stranden. Het strand is bovendien beschermd, net als de riffen die er voor de kust liggen. Je kunt aan Diani Beach daarom heel goed duiken en snorkelen. Vanwege de populariteit van dit strand vind je er een grote keuze aan accommodaties, van luxe resorts tot kleinschalige guesthouses.

stranden in Kenia

Watamu: schildpadden spotten en snorkelen

Snorkelliefhebbers zitten ook goed bij Watamu, ten noorden van Mombasa. Je vindt hier de drie baaien Blue Lagoon, Turtle Bay en Watamu Bayin. Deze omgeving is een stuk minder toeristisch en het behoort bovendien tot het Watamu Marina National Park, dat wereldwijd bekend staat om de prachtige riffen. Wanneer je op het juiste moment in Kenia bent, kan je in Watamu getuige zijn van Groene Zeeschildpadden en Karetschildpadden die hun eieren op het strand komen leggen. Ben je tussen augustus en december op reis in Kenia dan heb je een goede kans om voor de kust van Watamu migrerende Humpback walvissen te spotten!

➸ Lees ook: Safari en strand tijdens een rondreis Kenia

Lamu Eiland

Wist jij dat Kenia een schiereiland heeft? Aan het noorden van de oostkust liggen meerdere eilandjes met een aantal van de mooiste stranden in Kenia. Een aanrader is het eilandje Lamu, dat UNESCO werelderfgoed is. Hier stap je echt terug in de tijd van de oude handelsgeschiedenis en ervaar je het dagelijks leven in Kenia zoals je dat niet kunt op het vasteland. Slenter door de oude binnenstad van Mkomani en stap aan boord van een bootje om de archipel te verkennen. Een strand dat zeker niet mag ontbreken is Shela Beach op Lamu en Manda beach op het eilandje Manda. Behalve een prachtig wit zandstrand, kan je hier ook schildpadden spotten, duiken, snorkelen of zelfs kitesurfen.

stranden in Kenia

Mombasa: voor ontspanning én watersport

Na hoofdstad Nairobi is Mombasa, gelegen aan de kust, de grootste stad van Kenia. Het is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van de mooiste stranden in Kenia, want je vindt hier niet alleen alle faciliteiten, maar ook enkele van de beste stranden om te ontspannen of te watersporten. Kenia staat bijvoorbeeld bekend om de uitstekende mogelijkheden voor kitesurfers en bij Mombasa vind je hiervoor het mooie Nyali Beach. Maar ook het dichtstbijzijnde strand Mombasa Beach en de stranden tussen Mombasa en de Tanzaniaanse grens zijn uitstekend voor surfers. Je vindt er op elk strand wel surfschooltjes waar je gear kunt huren of lessen kunt boeken. Ben je geen surfer? Dan is het bij Mombasa nog steeds genieten van heerlijke brede zandstranden en fijne beach barretjes!

Let op: voor Kenia heb je altijd een visum nodig. Het standaard toeristenvisum is 90 dagen geldig en kost €79,95. Je kunt het visum voor Kenia eenvoudig online aanvragen, bijvoorbeeld via het Nederlandse visumbureau e-visums.nl. Je hebt het digitale visum dan vaak al binnen 72 uur binnen. Houd er rekening mee dat je voor aanvraag van het visum voor Kenia de accommodatie voor de eerste nacht al geboekt dient te hebben.

stranden in Kenia

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!