mooiste stranden van Mallorca

Klein en héél fijn: de mooiste stranden van Mallorca

Ruim 8 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks het eiland Mallorca. Hutje mutje liggen ze op de populaire stranden als S’Arenal en Magaluf. Maar het eiland heeft meer dan genoeg kustlijn om de massa te kunnen omzeilen. Kleine baaitjes waar je alleen kunt komen met eigen vervoer, of afgelegen strandjes waar je vooral de locals treft. Dit zijn volgens ons de mooiste stranden van Mallorca!

Cala torta

Voor wie niet bang is voor een onverharde weg, is het strand Cala Torta zeker een aanrader. De piramidevormige bergen samen met het helderblauwe water maken dit strand tot een imposant geheel. Zeker een stukje natuur om bij weg te dromen. Een bezoekje aan Cala Torta kun je goed combineren met het bezoeken van het kunstzinnige dorpje Artà. Op dinsdag is hier een markt waarbij ook veel mooie kunst te bewonderen is. De markt wordt gehouden aan het Placa del Conqueridor

Cala Mitjana

Met recht één van de mooiste stranden van Mallorca, maar let op: er zijn er twee met dezelfde naam! De kleinschalige en mooiste Cala Mitjana vind je aan de zuidoostkust en dus níet in het noorden. Het strandje is gelegen in een prachtige baai waar je alleen te voet kunt komen. Parkeer je auto nabij Cala sa Nau en wandel 20 minuutjes om bij dit pareltje uit te komen. De moeite waard!

mooiste stranden van Mallorca
Cala Mitjana © Joao Branco / Unsplash

Lees ook: 5 x doen in Palma de Mallorca

Praktisch:
Je hebt vanuit Nederland de keuze uit zowel Schiphol, Eindhoven als Rotterdam voor een vlucht naar Palma de Mallorca. Je bent er dan in ongeveer 2,5 uur. Om op de mooiste plekken en stranden te komen, is eigen vervoer wel een vereiste. Op de luchthaven kan je bij diverse bedrijven een huurauto ophalen, boek wel van te voren! En je ziet het tijdens een korte vakantie misschien snel over het hoofd, maar zorg ook dat je verzekeringen op orde zijn, zeker na de afgelopen jaren met veel onzekerheid qua reizen. Zorg om te binnen voor een goede reisverzekering met minimaal Europadekking en check daarbij ook gelijk de regeltjes rondom Corona. Allianz Direct heeft hiervoor bijvoorbeeld een goede dekking. Ook een annuleringsverzekering is aan te raden.

Es Trenc

Dit meer dan twee kilometer lange zandstrand is bij veel rustzoekers een absolute favoriet. Het water is kristalhelder en het zand is erg fijn waardoor je je hier eerder aan de Aziatische kusten waant. Doordat het water in het begin vrij ondiep is, is dit ook een ideaal strand om met kinderen heen te gaan. Parkeren doe je in het aangrenzende dorpje en op het strand zelf is een leuke bar met een waanzinnig uitzicht over de baai.

Cala Llamp

Door het kristalheldere water in dit rotsachtige gebied is dit strand perfect om te snorkelen. Deze redelijk afgelegen baai heeft geen zandstrand, maar dat maakt het geheel er niet minder mooi op. Tip: rijd vanaf Cala Llamp een stukje de bergen in voor een adembenemend uitzicht.

Calo des Moro

Gelegen in het zuidoosten van het eiland, vind je dit paradijselijke strandje in een verder rotsachtige omgeving. Het strand is vooral populair onder de lokale bevolking en dat maakt het des te leuker. Houd er rekening mee dat er hier verder geen faciliteiten zijn, zoals een restaurantje. Hier ga je naartoe om je te vergapen aan de imposante kliffen om je geen en natuurlijk om een duik te nemen in het bizar heldere water!

mooiste stranden van Mallorca
Calo des Moro © Reiseuhu / Unsplash

Cap de Formentor

Op weg naar Cap de Formentor in het noordelijkste puntje van Mallorca, kijk je je ogen al uit. Een 13,5 km lange weg door de bergen met prachtig uitzicht over zee. Maar Cap de Formentor zelf is toch wel het absolute hoogtepunt. Het uitzicht is de moeite van de lange rit waard en bij helder weer kun je zelf Menorca zien liggen. Voor de avonturiers is er een weg door de bergen die uitkomt bij de vuurtoren. Een bezoek aan Cap de Formentor kun je goed combineren met Port de Pollenca, een havenstad waar veel bekende artiesten en celebrity’s hun rust zoeken. Port de Pollenca is bovendien ook de plek vanuit waar je de bergen in kunt om Cap de Formentor te bezoeken.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!