stranden van Mallorca

De mooiste stranden van Mallorca

Meer dan 100 stranden en baaitjes telt het eiland. En dit zijn volgens ons de allermooiste.

Ruim 8 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks het eiland Mallorca. Hutje mutje liggen ze op de populaire stranden als S’Arenal en Magaluf. Maar het eiland heeft meer dan genoeg kuststrook om de massa te kunnen omzeilen. Kleine baaitjes waar je alleen kunt komen met eigen vervoer, of afgelegen strandjes waar je vooral de locals treft. Dit zijn volgens ons de mooiste stranden van Mallorca.

Cala torta

Voor wie niet bang is voor een onverharde weg, is het strand Cala Torta zeker een aanrader. De piramidevormige bergen samen met het helderblauwe water maken dit strand tot een imposant geheel. Zeker een stukje natuur om bij weg te dromen. Een bezoekje aan Cala torta kun je goed combineren met het bezoeken van het kunstzinnige dorpje Artà. Op dinsdag is hier een markt waarbij ook veel mooie kunst te bewonderen is. De markt wordt gehouden aan het Placa del Conqueridor.

Es Trenc

Dit meer dan twee kilometer lange zandstrand is bij veel rustzoekers een absolute favoriet. Het water is kristalhelder en het zand is erg fijn waardoor je je hier eerder aan de Aziatische kusten waant. Doordat het water in het begin vrij ondiep is, is dit ook een ideaal strand om met kinderen heen te gaan. Parkeren doe je in het aangrenzende dorpje en op het strand zelf is een leuke bar met een waanzinnig uitzicht over de baai.

Cala Llamp

Door het kristalheldere water in dit rotsachtige gebied is dit strand perfect om te snorkelen. Deze redelijk afgelegen baai heeft geen zandstrand, maar dat maakt het geheel er niet minder mooi op. Tip: rijd vanaf Cala Llamp een stukje de bergen in voor een adembenemend uitzicht.

Cap de Formentor

Op weg naar Cap de Formentor in het noordelijkste puntje van Mallorca, kijk je je ogen al uit. Een 13,5 km lange weg door de bergen met prachtig uitzicht over zee. Maar Cap de Formentor zelf is toch wel het absolute hoogtepunt. Het uitzicht is de moeite van de lange rit waard en bij helder weer kun je zelf Menorca zien liggen. Voor de avonturiers is er een weg door de bergen die uitkomt bij de vuurtoren. Een bezoek aan Cap de Formentor kun je goed combineren met Port de Pollenca, een havenstad waar veel bekende artiesten en celebrity’s hun rust zoeken. Port de Pollenca is bovendien ook de plek vanuit waar je de bergen in kunt om Cap de Formentor te bezoeken.

De mooiste stranden van Mallorca bezocht en toe aan wat cultureels en actiefs? Daarover lees je meer in dit artikel.

Geschreven door - Julia is eerstejaars studente journalistiek. Houdt van eten, schrijven, sporten en natuurlijk van reizen. Heeft een bucketlist van hier tot Paramaribo. Wil graag nog veel van de wereld gaan zien en houdt van de onontdekte plekjes.

Wat vind jij? Laat van je horen!