doen in Bangkok

Vijf dingen die je echt wilt doen in Bangkok

De absolute must do's in de Thaise hoofdstad- dwars door de chaos van wemelende locals en dito toeristen.

Bangkok is een doolhof. Wanneer je er instapt leidt het je door smalle steegjes, tempeltuinen en een wirwar van eetstalletjes, markten en krioelende menigtes. Suggesties nodig die wat orde in de chaos scheppen? Wij tippen vijf dingen die je absoluut moet doen in Bangkok.

1. Varen over de Chao Phraya

Dwars door Bangkok stroomt de Chao Phraya. Ideaal om je te verplaatsen van noord naar zuid en andersom, maar ook voor een pleziertochtje waarbij je de stad vanaf het water kan bekijken. Op- en afstappen kan op talloze plekken en er zijn verschillende routes. Afhankelijk van je route ben je tussen de 15 en 30 baht kwijt voor de complete tocht. Een goed alternatief ook voor de veel duurdere toeristenboten!

2. Chatuchak Market

Kan je wel tegen een stootje en heb je geen angst voor nauwe ruimtes en grote menigtes? Bezoek dan zeker de Chatuchak Market op zaterdag of zondag. Deze ronduit reusachtige markt staat bij ongeveer iedereen op het lijstje van dingen om te doen in Bangkok, want het staat bekend als de grootste markt ter wereld. Of dat waar is of niet: met 15.000 kraampjes en zo’n 300.000 bezoekers per dag kan je je hier wel even zoet houden. Zeg een dag of twee, drie. De markt is ingedeeld in categorieen, dus als je geen interesse hebt in knaagdieren, gefrituurde sprinkhanen of lampenkappen, dan kan je alweer een aanzienlijk deel overslaan. Plattegronden zijn verkrijgbaar bij de ingang- aanrader!

3. Rooftops

Bangkok heeft een aantal torenhoge gebouwen met op het dak een bar of restaurant. Neem genoeg Baht mee als je dit wilt doen in Bangkok, want een biertje is op deze plekken niet goedkoop, maar het uitzicht op Bangkok by night is het meer dan waard. Let wel op je outfit: op slippers en met een mouwloos shirt komt je bij de meeste rooftopbars niet binnen. Je kunt talloze van deze bars aan doen in Bangkok, maar op een aantal aanraders te noemen: Vertigo en Moon bar op het Banyan Tree hotel, de Skybar op de Lebuba State tower en Park Society op het Sofitel.

doen in Bangkok
Hanny Naibaho/Unsplash

4. Neem de Khlong

Vergeet de overvolle toeristenattracties en dure souvernirwinkels. Voor een kijkje in het echte Bangkok reis je af naar Thonburi, aan de westoever van rivier Chao Phraya. Een Khlong, oftewel een watertaxi, brengt naar je de dit onbekende gedeelte van Bangkok voor niet meer dan 15 Baht. Het merendeel van de toeristen slaat zal dit niet doen in Bangkok omdat het (nog!) niet in alle reisgidsen en accommodaties wordt aangeprijsd. Juist daarom een must do, want hier struikel je nog niet over de westerlingen in het toeristische Bangkok!

5. Shoppen

Heb je na de Chatuchak Market nog geld en zin over om meer shopping te doen in Bangkok? Dan zijn er ook een aantal enorme malls waar je terecht kunt. Voor wat etalageshopping bij de dure merken ga je naar Siam Paragon. Hier vindt je vooral rijke Thai en toeristen met een dikke portemonnee. Iets minder budget? Ga dan naar Central World Plaza, het hippe winkelcentrum van Bangkok. Je komt er het snelst door de Skytrain te nemen naar Chit Lom.

Meer leuks doen in Bangkok?

Tips voor meer leuke dingen die je kunt doen in Bangkok of de rest van Thailand? Lees ons artikel over streetfood in Bangkok, de Elephant Sanctuary bij Chiang Mai en alles wat je moet weten over duikcursussen op Koh Tao. Meer vind je op onze bestemmingspagina Thailand.

Beeld: Hanny Naibaho/Unsplash
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!