doen in Singapore

7 x Singapore voorbij de highlights

Hipsterwijken, kattencafés en bijzondere adresjes!

Het reusachtige Marina Bay Sands, de Singapore Flyer met weergaloos uitzicht en de prachtige botanische tuinen kennen we inmiddels uit iedere reisgids over dit moderne stukje Azië. Maar er is nog zoveel meer te zien en doen in Singapore! We doken de zijstraatjes in, op zoek naar verborgen parels!

Vintage shoppen in Haji lane

Naast Arab Street, een straat vol traditionele koopwaar en een indrukwekkende moskee, zit Haji Lane. Een hippe plek die wat afwijkt van andere straten in Singapore. Een lange slinger gekleurde huisjes bepaalt het straatbeeld. Je vindt hier boetiekjes vol handgemaakte en vintage spullen van startende ondernemers en lokale ontwerpers. Te vergelijken met de Negen Straatjes in Amsterdam. Tip: kijk verder dan alleen de etalages op de begane grond. Op de eerste verdieping bevindt zich vaak weer een heel ander winkeltje vol snuisterijen.

doen in Singapore

➸ Lees ook: Tips voor lowbudget Singapore

Kattencafé Meomi

Klaar met slenteren door de stad? Plof –mits je een kattenliefhebber bent– even neer bij kattencafé Meomi, om de hoek bij Haji Lane. Voor 13 SGD kun je rekenen op een uur ontspanning en een uitgebreide knuffelsessie met de beestjes. Sla ook het bijbehorende winkeltje vol poezenprullaria niet over.

Hebbedingen vinden bij Typo

Van reisgadgets tot woonaccessoires en ansichtkaarten: Typo heeft het! De winkelketen uit Australië mag dan niet typisch iets voor Singapore zijn, het is zeker een bezoekje waard als je toch in de stad bent. Alle spulletjes zijn geweldig vormgegeven met toffe prints en inspirerende quotes. Wanneer komt-ie naar Nederland?!

doen in Singapore

Hipsterwijk Tiong Bahru

De upcoming hipsterwijk van Singapore. Laat je niet afschrikken door de op het eerste gezicht vrij oninspirerende wijk bestaande uit wit geschilderde huizen en flatjes die er exact hetzelfde uitzien. Geen flitsende gebouwen zoals in het moderne Singapore, maar ook geen gekleurde luiken, mooie deuren en andere tierelantijntjes zoals we die kennen uit wat oudere wijken in de stad.

Maar, veel van de nietszeggende gebouwen blijken onverwachts leuk, dus houd je camera maar in de aanslag. Zo vind je in Tiong Bahru een heleboel toffe eettentjes. Vintage ingericht of juist stoer en industrieel vol mooie logo’s en originele menukaarten. Naast lekker eten kun je hier ook goed shoppen in de mooie boetiekjes die onverwachts opduiken. Sla vooral de kinderboekenwinkel met fantastische prentenboeken niet over!

Ook leuk: Henk van Dillen ging naar Singapore… op de fiets!


doen in Singapore

Hardlopen rond Marina Bay Sands

Net even anders en ontzettend leuk: de stad ontdekken op je hardloopschoenen. Negeer die dertig graden en de ladingen zweet op je rug: gewoon gaan! Rond het water bij Marina Bay Sands en de Singapore Flyer barst het zowel overdag (de diehards) als ’s avonds van de sportievelingen die hun rondje lopen. Te gek, rennen langs een skyline vol lichtjes!

IJsjeshemel The Daily Scoop

Je kunt de naam van dit geweldige ijszaakje gerust letterlijk nemen, want hier wil je sowieso nog eens heen. The Daily Scoop zit op vier plekken in Singapore en verkoopt ijs met verrukkelijk klinkende smaken als Hazelnut Haven, Chunky Peanutbutter, Kookie Monster en Surprising Coconut. Hmmm… Ook de wafels met ijs zijn een aanrader.

doen in Singapore

Chaotisch Arab Street

Een wandeling door Arab Street in de wijk Kampong Glam betekent een explosie van bijzondere geuren en kleuren. De shophouses zijn in hun oorspronkelijke staat hersteld en vormen een leuk contrast met de rest van de stad. Je vindt er vooral traditionele spulletjes zoals handbewerkte stoffen, tapijten en sieraden. Het (letterlijke) hoogtepunt prijkt aan het einde van de straat. De Sultan Moskee steekt met zijn enorme gouden koepel trots boven de hele wijk uit. Het is de grootste moskee van de stad met plaats voor maar liefst 5000 man.

doen in Singapore

Nog meer doen in Singapore?

Wil je het meeste uit je bezoek aan Singapore halen? Check dan ook onze andere artikelen! Zo is Singapore in verhouding tot andere bestemmingen in Azië best prijzig. Daarvoor geven wij deze budget tips met goedkope en gratis dingen die je kan doen in Singapore!

Geschreven door - Dieuwertje is freelancer en wordt heel gelukkig van mooie plekken ontdekken. Op reis ziet ze het liefst veel natuur, dieren en borden vol heerlijk lokaal eten. Ze is groot fan van Azië, maar heeft nu Nieuw-Zeeland bovenaan haar lijstje staan.

Wat vind jij? Laat van je horen!