doen in Stubai

Outdoor in de Oostenrijkse Alpen

De Alpen saai wanneer de sneeuw is verdwenen? Dat dachten wij niet!

We gaven je al eerder een kijkje onder het pak sneeuw in het Stubaital in Oostenrijk. Een wonderlijk groen landschap vol sfeervolle dorpjes, mooie hotels en spa’s waar je heerlijk kunt ontspannen. Kan het jou niet actief genoeg zijn? Ook als de sneeuw is verdwenen is er genoeg te doen in Stubai!

Paragliden: Een sprong in het diepe

In Oostenrijk kun je letterlijk een sprong in het diepe wagen. Bij goed weer kan je er namelijk volop paragliden. Onder begeleiding van een ervaren instructeur zoef je boven de groene valleien van Stubai zigzaggend naar beneden. Je bent gegarandeerd van prachtige vergezichten en een goede adrenaline kick. Als je er geen genoeg van krijgt kun je ook een paraglide cursus volgen. Een mooiere en betere plek zo relatief dicht bij huis zal je niet snel vinden!

doen in Stubai

720 km aan fietspaden

Blijf je liever wat dichter bij de grond? Stubai is 720 kilometer aan fietspaden rijk en je kunt verschillende hoogtes trotseren. Snel, langzaam, mountainbike of gewone fiets: er is aan iedereen gedacht. Je kiest zelf een moeilijkheidsgraad. Een van de vele mogelijkheden is om samen met een gids een paar goed afdalingen te maken. En de fietsen: die kun je natuurlijk gewoon ter plekke huren.

Roetsjend van de rodelbanen

Wat je absoluut moet doen in Stubai is dwars door de bergen naar beneden rodelen. In een soort bobslee ‘vlieg’ je naar beneden over een rodelbaan. Er zit een rem op je bakje dus je kunt enigszins je snelheid bepalen. Laat je alle remmen los dan sta je binnen no- time beneden. In de meeste banen zitten een aantal scherpe bochten en steile hellingen dus adrenaline gegarandeerd. Stubai is de grootste rodelregio van Tirol, de langste baan is wel zes kilometer lang. Het startpunt bereik je meestal met een skilift, daarna stap je het karretje in en race je keihard naar beneden.

doen in Stubai

Klimmen naar het dak van de Alpen

Stel je voor: het dak van de Alpen beklimmen. Zowel de geoefende als de ongeoefende bergbeklimmer kan op de Stubai glacier aardige tochten maken. Per skilift ga je naar een hoogte van 3200 meter. Je kunt vanaf dit punt verschillende bergtoppen op. Ook hier kun je kiezen hoe moeilijk de tocht wordt en of je alleen gaat of met gids. Kleed je goed aan want het kan aardig koud zijn door de hoogte, zelfs in de zomer. Een goede uitrusting is sowieso niet overbodig want deze beklimming is niet eenvoudig te doen in Stubai. Via rotspaden kun je de steile bergtoppen beklimmen. Een hele uitdaging, maar je wordt beloond met prachtige uitzichten. Vanaf de Stubai glacier zie je zelfs de Dolomieten in Italië!

Hiken langs wilde rivieren

De allermooiste wandeltochten maak je natuurlijk ook gewoon in de Alpen. Het aanbod aan hiking trails is bijna onbeperkt en altijd mooi. Je kunt tochten maken van enkele uren tot enkele dagen. Onderweg word je getrakteerd op watervallen, loeiende koeien, wilde orchideeën of misschien wel steenbokken of marmotten. Recentelijk is de ‘Wilde Wasser Weg’ geopend, een speciaal aangelegd vlak pad door het bos dat voor iedereen goed te doen is. Het is zelfs rolstoeltoegankelijk en er zijn prachtige platformen langs de wilde rivier en watervallen die de route rijk is. Ook perfect voor wie een mooie maar niet al te moeilijke tocht wil doen in Stubai!

doen in Stubai

Nog meer doen in Stubai?

Ben je niet helemaal overtuigd of de regio outdoor genoeg is voor je? Dan gaan we nog even door met wat je allemaal kan doen in Stubai! Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor paardrijden, sportvissen, ijsklimmen, bungee jumpen, zwemmen of schaatsen. Je zou door al deze mogelijkheden bijna vergeten dat je je in een skigebied begeeft!

Foto’s: Bamml, gglchk, Texx, Ramona Pfurtscheller (header)

Geschreven door - Freke heeft het reisvirus goed te pakken. Met meer dan dertig landen op de teller doet ze verslag uit alle hoeken van de wereld. Het liefst laat ze zich op reis leiden door lokale invloeden.

Wat vind jij? Laat van je horen!