Op vakantie in eigen land in Zeeuws-Vlaanderen

Op vakantie in eigen land in West-Vlaanderen

Het mooiste van Nederland, met de charme van een vakantie over de grens

Waarom de grens over als je ook in Nederland alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie hebt? Nederland zit vol met fijne plekjes, en met mooie stranden en genoeg rust, is West Vlaanderen daar het bewijs van. Stap in de auto, zet koers naar het zuiden en ontdek wat deze zilte stukje Nederland voor je in petto heeft!

Varend over de Westerschelde is het vakantiegevoel al in grote mate aanwezig

West Vlaanderen is het meest zuidelijke gedeelte van Zeeland. Het grenst aan België en is ideaal gelegen aan zee. Met de trein reis je naar Vlissingen en vanaf daar gaat er een boot naar de overkant. Tussen alle Duitsers, varend over de Westerschelde, is het vakantiegevoel al in grote mate aanwezig. Alhoewel de Duitsers dit stukje land al jaren geleden hebben ontdekt, valt het qua drukte nog erg mee. Bovendien waan je je al snel in het buitenland met al die vreemde klanken om je heen. De meeste vakantiegangers gaan hier met de fiets of auto naartoe om hun tentje op te zetten aan één van de campings aan zee.

West Vlaanderen haven Vlissingen

De Zeeuwse Duinen
De toeristentrekker van West Vlaanderen is het strand. Op dit schoonste strand van Nederland is zelfs op echt warme dagen nog genoeg plek om alle om alle strandgangers te kunnen herbergen. Kom je ’s ochtend vroeg of ’s avonds na vijven richting de zee, dan heb je die bijna helemaal voor je alleen.

Tussen de duinen door loopt de zeedijk, waar fijn op gewandeld en gefietst kan worden. Onderweg zie je aan de ene kant het strand en aan de andere kant de polder, waar volop koeien en schapen lopen. Tegenwoordig zijn er op veel plaatsen elektrische fietsen te huur, dus ook als je met de auto komt kan je hier heerlijk rondtoeren met de wind in je haren.

Meer tips voor Zeeland? Maak een uitstapje naar de historische vestingstad Hulst en geniet in Vrouwenpolder van de mooiste stranden van Nederland!

West Vlaanderen

Doen in Zeeuws-Vlaanderen
Als het strand, de polders en het fietsen beginnen te vervelen, dan is een uitstapje naar een leuk stadje eenvoudig gepland. Met de auto of bus sta je zo in Sluis, een oud en gezellig Hollands stadje met een authentieke molen en Zeeuwse streekproducten. Iets verder kan je de Belgische grens over, richting Knokke en Brugge. Knokke is met zijn vele boulevards en winkeltjes het Scheveningen van België. Brugge is weer een typische oud en gezellig Belgisch stadje, vooral bekend van Belgisch bier en de beroemde bonbons.

➸ TIP: Pak de auto, kies een bestemming in de regio en neem vervolgens de langste route er naartoe. Het brengt je gegarandeerd langs kneuterige dorpjes met prachtige plekjes en verrassende tussenstops. Ook leuk: maak je tripje helemaal slow door niet de auto maar een scooter te pakken! Heb je er zelf nog geen? Je kunt ook betaalbaar een scooter leasen, of ter plekke huren. Kies bijvoorbeeld een toffe Vespa en rij met de wind in de haren een mooie rit langs knusse dorpen of langs de zee!

Budget
Een vakantie in eigen land kan je natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar met een klein budget kan je al heel veel leuks doen in West Vlaanderen. Vooral als je student bent (en dus gratis of met korting door Nederland reist), is deze regio ideaal om er even tussen uit te gaan zonder veel geld uit te geven. Je komt er helemaal tot rust, en door de ligging aan zee en dichtbij België (en de hoeveelheid Duitsers die je hier aantreft) heb je toch het gevoel dat je ver van huis bent!

Foto header: Ad van der Zee

Geschreven door - Meer lezen van redactrice Kim? Op haar website Vrouwopreis blogt zij over haar ervaringen als vrouwelijke backpacker.

One thought on “Op vakantie in eigen land in West-Vlaanderen”

Wat vind jij? Laat van je horen!