doen op Curaçao

Wat is er te doen op Curaçao? Zó zie je meer dan alleen de stranden

Wie denkt dat je vakantiedagen op Curaçao alleen kunnen bestaan uit chillen op het strand of decadent cocktails sippen in een beach bar, heeft het mooi mis. Op het prachtige stukje Caribisch Nederland zijn namelijk genoeg mogelijkheden om actief te zijn. Van watersporten tot bergbeklimmen; er zijn heel wat redenen om van je strandhanddoek af te komen. Elodie woont op het eiland en vertelt je precies wat je allemaal kunt doen op Curaçao als je even genoeg strand hebt gezien!

Christoffelberg beklimmen

Hij is nog geen 400 meter hoog, maar met het tropische klimaat op Dushi Korsou is het een behoorlijke opgave om de Christoffelberg te beklimmen. Het uitzicht vanaf de top is alles meer dan waard. Als je de uitdaging aan wilt gaan, is het aan te raden het retourtje voor 12 uur ’s middags te volbrengen. Je bent er ongeveer twee tot drie uur zoet mee. De wandeling begint bergopwaarts, maar het laatste stuk is echt klauteren. Het kan daarom handig zijn om goede schoenen aan te trekken. Neem je fototoestel mee, want je komt van alles tegen onderweg, van leguanen en papegaaien tot bijzonder mooie uitzichten!

doen op Curaçao

Wakeboarden

Ook op het gebied van watersport is er meer dan genoeg te doen op Curaçao. Extra fijn: het geeft gelijk welkome verkoeling! Er zijn meerdere scholen op het eiland, waarvan de Curaçao Wakeskateskischool een aanrader is. Voor in verhouding weinig geld, kun je hier allerlei watersporten proberen. Vanaf een vlot vlieg je bijvoorbeeld op het wakeboard achter de boot aan over het water. Erg leuk om te doen met een groep, in combinatie met een barbecue op het vlot, maar natuurlijk kan het ook in kleinere groepjes.

Duiken en snorkelen

Het Caribisch gebied staat bekend om zijn mooie onderwaterwereld en daar is niets van gelogen. Van papegaaivissen tot waterschildpadden en het mooiste koraal: Curaçao heeft het allemaal. Er zijn een heleboel duikscholen op het eiland die cursussen aanbieden van allerlei niveaus. Je kunt er zelfs je Padi halen. Maar als duiken je te duur of te hoog gegrepen is, kun je ook gewoon snorkelen. Wat hoe dan ook een aanrader is om te doen op Curaçao, is een trip naar onbewoond eiland Klein Curaçao. Omdat het hier heel rustig is, is de kans groot dat je een onderwaterschildpad spot! Voor deze trip is Mermaid Boattrips een goed adresje. Het is overigens niet onverstandig om een reispilletje in te nemen als je zo’n boottocht gaat doen op Curaçao, want de zee kan hier behoorlijk wild zijn.

Een huurauto op Curaçao is een echt must om je in alle vrijheid te verplaatsen op het eiland en zoveel mogelijk uit je vakantie te halen. Lees voor meer mooie plekken en toffe activiteiten ook onze tips voor dagtrips op Curaçao.

doen op Curaçao

Paardrijtochten

Je ziet Curaçao weer op een heel andere manier vanaf het zadel! Er zijn twee populaire maneges als je een buitenrit wil doen op Curacao: Manege Société Hippique Curaçao en Rancho Alegre. Die eerste ligt tegenover het Kabouterbos, waar een mooi ruiterpad ligt. Ook organiseert deze manege regelmatig tours van vijf uur, vanaf de manege in Jongbloed naar Jan Thiel, over de zoutpannen. Ook Rancho Alegre is een aanrader. Onder leiding van een gids kun je hier op Zuid-Amerikaanse paarden de natuur nabij de St. Michiel Baai verkennen. Geniet van de cactussen, fruitbomen en een prachtig uitzicht vanaf de bergen!

Quadrijden door het binnenland

Hetzelfde geldt eigenlijk voor quadrijden. Het is toffe manier om veel van het eiland te zien. Je kunt op deze manier bovendien ook op plekken komen waar je met een gewone auto niet makkelijk komt én je ziet zo in een paar uur tijd heel veel. De meest bekende bedrijven op Curaçao die dit mogelijk maken zijn Scoobytours en Eric’s ATV Adventures.

doen op Curaçao

Wandelen door Shete Boka

Als je aan het strand bij je resort ligt te chillen, kun je je bijna niet voorstellen hoe wild de zee kan zijn aan de noordkust van het eiland. Daar kom je wel achter als je het nationaal park Shete Boka bezoekt. Als je echt actief wilt doen op Curaçao, dan laat je de auto staan en ga je voor een van de twee wandeltochten. Beide wandelingen duren een uur waarbij je langs de mooiste punten wordt geleid. Een advies: kijk van tevoren even naar de windkracht. Als het namelijk bijna windstil is, is de zee veel minder wild en is het park opeens een stuk minder spectaculair.

Golf- en kitesurfen

Juist vanwege de ruige zee is de noordkust ook de plek waar veel surfers te vinden zijn. Bijvoorbeeld bij Playa Kanoa, waar je kunt bodyboarden en golfsurfen. Hier zijn ook bedrijven te vinden die surfplanken verhuren en les geven. Wat meer richting het oosten, aan de Sint Jorisbaai, is vaak veel wind. Daarom wordt de zee hier voor kite- en windsurfers gezien als de ideale plek. Hou er rekening mee dat er hier niet echt strand te vinden is.

stranden op Curaçao

Rustig aan doen op Curaçao?

Ben jij toch vooral op het eiland om bij te komen van een druk jaar en wil je het liever wat rustiger aan doen op Curaçao tijdens een echte strandvakantie? Heel begrijpelijk! Probeer dan in ieder geval wel een aantal verschillende stranden te bezoeken, want daarvan zijn er genoeg. Zo zijn grote en kleine Knip prachtige baaien en ga je voor de feestjes naar Mambo Beach. Meer tips voor wat je op welk strand kunt doen op Curaco? Check onze beach guide!

Foto’s: Blaue, Elodie Kint, Laszlo Ilyes, L Swarte (incl. header)
Geschreven door - Elodie Kint is 22 jaar en een echte Zeeuw. Ze gaat graag buiten de provinciegrenzen op zoek naar mooie plekjes in de wereld. Onder meer Curaçao, Zuid-Afrika en Thailand staan al op haar lijstje. Maar ook Europese bestemmingen bezoekt ze graag met pen, papier en een fotocamera in de aanslag.

Wat vind jij? Laat van je horen!