Een dagtrip in de wijk Londen Greenwich

Een dagtrip in de wijk Londen Greenwich

Geen trekpleisters van het formaatje Big Ben, wél opmerkelijke musea, hippe marktjes en de fameuze klok. We nemen je mee op een dagtrip door de Londense wijk Greenwich!

Vanuit hartje centrum neem je de Docklands Light Railway naar Cutty Sark, het startpunt voor een dagtripje in Greenwich. Veel te vaak wordt deze wijk in Londen overgeslagen tijdens een stedentrip omdat het er ontbreekt aan een grote hoeveelheid bekende bezienswaardigheden. Genoeg te zien is er echt wel, en minder bekend betekent in de geval ook minder druk en minder prijzig.

Gratis musea

Er zijn namelijk genoeg culturele stops die je geheel gratis kunt bezoeken. Zo bezoek je het Old Royal Naval College voor de mooie kapel en barokke muurschilderingen. Vlak daarnaast vind je het Maritiem National Museum en The Queens House, beide ook gratis en zowel van binnen als buiten het bezichtigen waard.

greenwich

Royal Observatory

Voor de lunch even geen tussenstop bij een van de vele eettentjes, maar een take-away van de buurtsuper om vervolgens koers te zetten richting het het Londen Greenwich park. Loop helemaal naar boven naar de Royal Observatory. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht over heel Londen wat het geen verkeerde plek maakt voor een picknick. Ook een gewilde plek overigens om ’s avonds de zon onder te zien gaan achter de Londen Eye en de de Tower Bridge.

Uitgegeten? Stap dan binnen bij de Royal Observatory en leer alles over de Greenwich Mean Time (GMT) waar onze tijdszones op zijn gebaseerd. Check voordat je weggaat buiten bij de muur nog even of je eigen voet ook overeenkomt met de afmetingen voor de Engelse eenheid ‘foot’. Loop je hier ’s avonds in het donker dan laat een laserstraal zien waar de GMT lijn ligt.

Een dagtrip in de wijk Londen Greenwich

Cutty Sark

Eenmaal beneden in het park kun je gezellig eten bij restaurantjes als Gourmet Burger Kitchen waar de sweet patatoe fries en Oreo-milkshake heerlijk zijn. Echte fish and chips eet je op het Cutty Sark plein, waarna je er gelijk een rondje kunt lopen om het beroemde Cutty Sark schip dat voer tussen China en Engeland in de 19e eeuw.

Londen Greenwich Market

Op dinsdag, woensdag, vrijdag en de weekenden vind je op de Londen Greenwich Market kleine artiesten, hippe kleding en andere leuke curiosa. Een must visit als je in deze wijk bent, dus plan wanneer het kan je bezoek hier omheen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er vooral vintage, antiek en verzamelcollecties te vinden. Heerlijk rondstruinen dus.

Een dagtrip in de wijk Londen Greenwich

Bezoek voor je weer het centrum in duikt nog even de Greenwich Foot Tunnel. In het ronde huisje tegenover het Cutty Sark schip neem je de trap of lift naar beneden en loop je in een tunnel onder de Thames door. Aan de andere kant kun je genieten van het uitzicht op Londen Greenwich. Eenmaal terug ben je binnen vijf minuten weer bij de DLR halte van Cutty Sark.

Met korting naar Londen?
De gratis musea maken een hoop goed, maar Londen is en blijft natuurlijk een prijzige stad. Het loont om voor het boeken even te checken of er goede deals te vinden zijn. Zo spotten wij deze kortingscodes van Expedia waarbij je o.a. 10% bespaart op je hotelboekingen!

Meer tips voor minder bekende plekken in Londen? Lees dan ook onze minigidsen: Het Londen van de locals deel I en deel II

Geschreven door - Betty werkt in de theaterwereld, maar droomt altijd over lange reizen. Ze wisselt cultuur rijke steden graag af met mooie landschappen en mengt zich het liefst tussen de lokale bevolking.

2 thoughts on “Een dagtrip in de wijk Londen Greenwich”

  1. Ik ben al zo vaak naar Londen geweest maar nooit naar Greenwich. Ik ga toevallig volgende maand naar Londen voor een concert maar misschien neem ik ook wel de trein richting Greenwich om deze plek te ontdekken. Bedankt!

Wat vind jij? Laat van je horen!