roadtrip met een camper

Op de bucketlist: een roadtrip met een camper

Ben jij graag zo vrij en flexibel mogelijk op reis? Houd je van avontuur maar ook een beetje comfort? Dan is een roadtrip met een camper iets voor jou! Wakker worden op de mooiste plekjes, zelf je route en tussenstops bepalen en geen stress over een slaapplaats.

Campers zijn populairder dan ooit en worden inmiddels echt gezien als een eigen huisje op wielen. Heel wat avonturiers klussen eigenhandig een camperbusje in elkaar, maar er zijn ook veel bedrijven in Nederland die naast de verkoop van campers ook aan camper verhuur doen. Zo heb je wel de lusten maar niet de lasten. Een camper kopen is over het algemeen ook een flinke investering. Twijfel je nog of je die investering kan en wil doen? Dan is een camper huren ideaal om eerst eens te kijken hoe zo’n roadtrip met een camper je eigenlijk bevalt!

roadtrip met een camper
© Mitchell Orr/Unsplash

Huisje op wielen

Met een camper kun je flexibel reizen. Dit is het grootste voordeel van een camper, je kunt namelijk overal naar toe. Is het slecht weer? Dan rij je gewoon verder richting het zuiden! Een camper heeft alleen een staanplaats nodig, dit hoeft niet eens op een camping, maar kan bijvoorbeeld ook op een camperplaats, wat ook nog eens hartstikke goedkoop (of gratis!) is. Campers kunnen zo basic of luxe zijn als je zelf wilt. Huur je een camper, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een model met eigen douche en wc, een fijn keukentje, zitje en natuurlijk een comfortabel bed. Zo heb je alle voorzieningen van thuis in je camper. Nog een fijne bijkomstigheid van zo’n roadtrip met een camper: je kunt veel meer meenemen dan met de auto. Campers zijn over het algemeen heel handig ingedeeld waardoor je op weinig vierkante meters heel veel opslagruimte hebt voor je spullen.

Overnachten tijdens een roadtrip met een camper

Kies je voor een camper huren in Nederland, dan heb je je slaapplek natuurlijk altijd bij je, welke route je ook kiest. Maar toch zijn er wat handigheden die goed zijn om vooraf te weten. Zo mag je met een camper niet zomaar overal overnachten. Je hebt natuurlijk campings met alle voorzieningen, maar ook camperplaatsen en (in sommige landen) wildkampeerplekken. De regels voor deze laatste vorm van kamperen verschillen per land. Hier lees je meer over wildkamperen in Europa.

roadtrip met een camper
© Jordan Irving

Wil je graag wakker worden op unieke plekjes, zoals bij een wijnboer in Italië of met uitzicht op zee in de Portugese Algarve? Download dan voor vertrek de handige kampeersapps CamperContact en Park4Night. Beide apps, waarvan de laatste ook nog eens gratis is, laten je precies zien welke overnachtingsopties je hebt met een camper. De foto’s en reviews van kampeerders die je voorgingen helpen je echt aan de allerleukste slaapplekjes in heel Europa!

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!