Een taalcursus Nepalees in Pokhara

Een taalcursus Nepalees in Pokhara

Aap, noot, Mies leren bij de goedlachse Prem in Nepal.

Het Nepali is niet een taal die je één, twee drie onder de knie hebt. Toch de basics opdoen tijdens je reis door Nepal? Maak kennis met de goedlachse Prem in Pokhara bij de Cosmic Brontosaurus Language School en leer je allereerste woordjes.

Een taalcursus Nepalees bij Prem

In ongeveer drie uur probeert Prem je zoveel mogelijk bij te brengen. Hij is leraar Engels en probeert daarnaast zoveel mogelijk toeristen, vrijwilligers en iedereen die maar wilt Nepali te leren. De Nepalese taal is hocus pocus en de eerste les gaat het dus vooral om de basis.

Taalcursus Nepalees

Woordjes stampen naast de groentetuin

Geen stoffige klaslokalen, want de taalcursus Nepalees van Prem volg je buiten. Lekker onder een afdakje een stukje bergopwaarts naast zijn groentetuin. Ver weg van het geraas en getoeter van de motors en auto’s op de hoofdweg van Pokhara. Die rust is best welkom, want Nepali is echt een wirwar aan woorden en onlogische zinnen.

Prem neemt de tijd voor je en ziet het aan je als er een pauze nodig is. Met een grote glimlach probeert hij alles uit te leggen. Naast het leren van woordjes heeft hij je ook allerlei informatie over de Nepalese gebruiken en gewoontes. Door alle Nederlandse vrijwilligers die op talencursus komen bij hem spreekt Prem ook een aantal woordjes Nederlands.

Kicken!

Na drie uur les loop je met een een kleine dosis Nepalees in je hoofd terug naar de stad. Waar al je zelfvertrouwen als sneeuw voor de zon verdwijnt bij het horen van de gesprekken tussen locals. Je kunt er bijna niks van maken. Maar, als je goed luistert herken je sommige dingen.

Taalcursus Nepalees

Ook al onthoud je maar een paar woordjes van Prem, de Nepalezen vinden het fantastisch als ze merken dat je je best doet en dat is een hoop waard. En zo kom je erachter dat je jezelf best wel verstaanbaar kunt maken. Een handige eigenschap in een land waar lang niet iedereen Engels spreekt. En laten we eerlijk zijn, het blijft kicken om een vreemde taal te kunnen spreken. Al is het maar een paar zinnetjes.

Heb je interesse in een taalcursus Nepalees van Prem? Op de website van de Cosmic Brontosaurus Language School lees je alle informatie.

Geschreven door - Daisy Schalkens is student journalistiek. Met haar artikelen hoopt ze mensen enthousiast te maken om de wereld te gaan verkennen. Daar is ze zelf deze zomer mee begonnen tijdens haar reis naar Nepal en Australië.

Wat vind jij? Laat van je horen!