reistips voor Australië

Onze favoriete reistips voor Australië

We reisden zelf meerdere malen af naar dit waanzinnig mooie land en verzamelden onderweg bergen met handige tips!

Australië is immens populair en dat lijkt niet zomaar te gaan veranderen. Ja, het ligt aan de andere kant van de wereld en ja, het is er best wel heel prijzig. Maar dat weegt niet op tegen wat het land allemaal te bieden heeft. Of je nu een paar weekjes op rondreis gaat, een korte tussenstop maakt tijdens je wereldreis of voor langere tijd gaat studeren of werken; Australië stelt nooit teleur!

Heel veel reistips voor Australië

Verschillenden van onze redacteurs reisden de afgelopen jaren af naar Australië. Om te reizen, te studeren, te werken. En we staan allemaal te popelen om weer terug te keren. Onderweg verzamelden we zoveel hoogtepunten en reistips voor Australië dat we er een eigen reisgids over zouden kunnen schrijven. Daarom zetten we onze favoriete reistips voor Australië voor je op een rij!

Maak een roadtrip door de Outback

We love roadtrips, en Australië maakt daar pas echt een feestje van. De Stuart Highway reikt ruim 3000 kilometer dwars door het hart van Australië. Een route van zuid naar noord brengt je langs historische plekken, wildlife en paradijselijke natuurparken. Trek er de tijd voor uit, want de afstanden zijn gigantisch en er is onderweg zóveel te zien!
Meer over een roadtrip door de Outback

roadtrip door de Outback

Volg de Great Ocean Road

Nog eentje in de categorie roadtrippen! De Great Ocean Road of GOR is misschien de mooiste autoroute in Australië, gelegen op zo’n 2 uur rijden van Melbourne en daarom perfect te combineren met een stedentrip in deze leuke stad. De gehele route loopt van Geelong tot Portland en wanneer je hem in een keer aflegt doe je er zo’n drie uur over. Leuker is om onderweg te overnachten op een camping of in een B&B in een van de mooie kustdorpjes en er meerdere dagen voor uit te trekken.
Meer over de GOR

Huur een camper via Relocation

En hoe maak je zo’n roadtrip dan? Als je het ons vraagt met een campertje! En ja, dat kan inderdaad best prijzig uitpakken. Gelukkig is er Relocation; waarmee je met wat geluk al voor een dollar per dag de weg op kan. Hoe werkt dat? Campers (en ook auto’s uiteraard) worden vaak ingeleverd op een ander punt dan waar deze oorspronkelijk vandaan komen. De gehuurde voertuigen moeten dus uiteindelijk weer terug naar ‘huis’. Je moet wel het geluk hebben dat jouw route en beschikbare data erbij staan, maar hou de opties in de gaten en dan kan je met een beetje mazzel voor een fractie van de gebruikelijke prijs op pad!
Meer over Relocation

reistips voor Australië

Koala’s spotten en wijnproeven in Port Macquarie

Het kleine plaatsje Port Macquarie aan de Australische oostkust lijkt op het eerste gezicht niet bijster interessant voor een tussenstop, maar is het wel. Je vindt er een heus koalaziekenhuis dat je zelf kan bezoeken. Maar er is meer: ook de lokale drankjes in Port Macquarie doen het goed. Australië staat niet per se bekend om zijn verfijnde keuken, maar heerlijke wijnen heeft het wel. In de omgeving van Port Macquarie kan je er meer dan genoeg proeven. Cheers!
Meer over wijnproeven en het koalaziekenhuis

TIP: Neem een creditcard mee! Tijdens het boeken van een ho(s)tel of het huren van een camper wordt vaak om een creditcard gevraagd. In Australië zijn Visa en Mastercard het meest bekend (American Express in mindere mate). Daarnaast is het altijd verstandig om een extra betaalmiddel achter de hand te hebben. Een creditcard aanvragen hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor zo’n €20,- per jaar heb je er al één in huis.

Bespaartips- want die zal je nodig hebben!

Ben je alleen door het lezen over deze plaatsen al door je budget heen? Een bezoek aan Australië slaat inderdaad al gauw een gat in je spaarrekening. Maar met een beetje slim denkwerk kan je heel veel geld besparen, kijk alleen al naar Relocation. Ook wij hebben moeten behelpen om Australië lowbudget door te komen en ons is het uiteindelijk best gelukt. Deze bespaartips hebben we voor je verzameld, dus zoek je nog een plek om spotgoedkoop te leren surfen of meer van het Australische platteland te zien? Lezen maar!
Meer low budget reistips voor Australië

reistips voor Australië

Ga stedentrippen Sydney

Niet over te slaan tijdens je bezoek aan Australië is natuurlijk Sydney. Iconische gebouwen heeft het genoeg, maar als je maar een paar dagen de tijd hebt is het best lastig om de stad beter te leren kennen. Een gratis stadstoer helpt je om de favo plekken van de locals te ontdekken! En wat zijn nou de mooiste stranden rondom Sydney? En hoe verplaats je je het makkelijkst en voordeligst in de stad? We vertellen het je!
Meer over een stedentrip Sydney

Go Active in Byron Bay

Ben jij een adrenaline junky? Bezoek dan zeker Byron Bay, aan de oostkust van Australië. Je kunt er eenwaanzinnige skydive maken en ook voor surfen en hiken zit je hier helemaal goed. Niet zo’n actief type maar toch een tussenstop maken in Byron Bay? Sowieso een aanrader want je kunt er heerlijk genieten van de typisch Australische mindset, de hippie vibes en het chillen strandleven.
Meer over Byron Bay

reistips voor Australië

Geniet van het strandleven in Queensland

En als je dan toch aan de oostkust bent kan je beter wat zonnestralen opvangen! Queensland staat ook wel bekend als de Sunshine State, en met ontelbaar veel mooie stranden om uit te kiezen kan je als zonneliefhebber hier je hart ophalen. Onovertroffen is natuurlijk Whitehaven Beach op de beroemde Whitsunday Islands. Maar ook aan het vaste land is er keuze genoeg, of je nu wilt zonnebaden of surfen!
Meer over de mooiste stranden in Queensland

Foto’s: Fraser Mummery, Rob Deutscher (incl header),Corey Leopold, Rex Boggs
Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!