Cycle4Girls

Fietsend door Vietnam met Cycle4Girls

Een groot avontuur beleven én iets betekenen voor de lokale bevolking

Wil jij een bijzondere reis maken en tegelijk iets betekenen voor de lokale bevolking? Dan is dit je kans! Plan Nederland organiseert het project Cycle4Girls: een fietstocht dwars door Vietnam met als doel een beter leven voor meisjes.

Het Cycle4Girls project

Plan Nederland is een organisatie die strijd voor betere leefomstandigheden van kinderen en hun ouders. Met het Cycle4Girls project willen ze onder andere onderwijs, voeding en veilig drinkwater verbeteren in Vietnam. Hierbij is er speciale aandacht voor meisjes, omdat zij vaak achtergesteld worden. Zo kunnen ze in een veilige leefomgeving opgroeien tot sterke vrouwen.

Cycle4Girls

In april 2016 gaat Cycle4Girls voor de tweede keer van start.  In 11 dagen tijd fiets je ruim 300 km door het waanzinnig mooie noordwesten van Vietnam. Een route langs rijstvelden, traditionele dorpjes, bergen en theeplantages. Onderweg kom je op een unieke manier in contact met de lokale bevolking. Zo sponsor je met je deelname een eigen kind waarmee je tijdens de rit ook daadwerkelijk kennis zult maken. Daarnaast bezoek je projecten van Plan en zie je met eigen ogen wat er gebeurt met het geld dat wordt opgehaald.

Dromen of doen?

De reis vindt plaats van 3 t/m 13 april 2016 en in totaal fiets je 300 kilometer in 11 dagen. Je moet niet vies zijn van wat actie, maar je hoeft ook niet in topconditie te zijn om de tocht te volbrengen. Onderweg overnacht je in lokale guesthouses waar je een kamer met een medereiziger deelt. Plan helpt je om in de aanloop naar en tijdens je reis zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Daarnaast is een bedrag van 2.500 euro nodig voor je reis- en verblijfkosten, daar zit alles voor de reis bij inbegrepen. Ook na de reis word je op de hoogte gehouden hoe het gaat met jouw sponsorkind en zie je het resultaat van jouw fietstocht en het werk van Plan.

Geef je op voor Cycle4Girls

Wil je je opgeven voor de reis of meer informatie ontvangen? Dat kan via Plan Nederland. Spring jij uiteindelijk op de fiets voor dit mooie project, laat het ons dan weten via [email protected], dan gaan we je volgen op deze bijzondere reis!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!