KLM safety film

Veiligheidsinstructies aan boord saai? Bij KLM niet meer!

Vliegen in Hollandse sferen

“Ladies and gentlemen, may we have your attention while the cabin crew point out some of the safety features onboard this aircraft.”

Wij herinneren het ons nog wel: die allereerste keer in een vliegtuig toen alles nog spannend was en je met open mond naar de veiligheidsinstructies van de stewardes staarde. Die lol was er snel af en inmiddels vallen we al in slaap voordat de instructievideo is gestart. Hoe hou je de aandacht vast van deze verveelde reizigers? Dat moet de vraag zijn die KLM zichzelf heeft gesteld. En hun antwoord is ronduit briljant. Mix de verplichte regeltjes met een flinke dosis Hollands glorie en je krijgt de nieuwe safety instructie film die je vanaf nu kunt zien tijdens je vluchten met KLM.

Delfts Blauw aan boord bij KLM

Hun inspiratie voor de video? The Royal Delft Factory, de enige 17e eeuwse aardewerkfabriek die ons land kent. Moeite hebben ze niet bespaard: het volledige script van de instructievideo is vertaald in maar liefst 1000 handgeschilderde Delfts blauwe tegeltjes die vervolgens via stop motion tot een video zijn gemaakt. Bekijk de making of en het eindresultaat in onderstaande video! Veel Hollandser wordt het niet, toch? Niet alleen voor onszelf vermakelijk, maar zeker ook voor alle reizigers die vanaf nu in het vliegtuig al in oerhollandse sferen kunnen komen!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!