doen in Brisbane

7 x food hotspots in Brisbane

Food markets, dessert bars en goed verstopte restaurantjes!

In Brisbane houden ze wel van lekker eten. Waar we je eerder al meenamen naar de 10 must do’s tijdens je bezoek aan deze topstad, gaan we nu langs de absolute hotspots in Brisbane als het gaat om eten en drinken. Enjoy!

Moose & Gibson

Moose & Gibson is zo’n typisch verborgen pareltje waar je heen moet als je de toeristen wilt ontlopen en tussen de locals wilt zitten. Dit koffie- en lunchtentje zit in een afgelegen zijstraat in de wijk Woollangabba, vlakbij rugbystadion The Gabba. Het is één van de lekkerste brunch hotspots in Brisbane. Aanraders zijn de ‘potted eggs’ en de wafels maar eigenlijk is alles wat op de menukaart staat gewoon heel erg lekker.

Boundary Street Markets in West End

Er zijn ontzettend veel goede restaurants in Brisbane maar toch is het onder de lokale bevolking ook heel erg populair om naar de markt in de wijk West End te gaan om een hapje te eten. De Boundary Street Markets zijn een combinatie van een vintage kleding – en interieurmarkt, en er zijn foodtrucks! De markt is open op vrijdag- en zaterdagavond maar de vrijdagavond is het drukste en het gezelligste.

hotspots in Brisbane

Als je Nederlands eten mist tijdens je reis door Australië kun je langs gaan bij het Nederlandse kraampje dat gerund wordt door een Nederlands stel dat onder andere poffertjes, kroketten en friet verkoopt. Ook de goede Amerikaanse hamburgers en heerlijke Spaanse paëlla zijn aanraders. Net als de gluten-free donuts die je kunt vinden bij een klein kraampje in de hoek. De donuts zijn razend populair waardoor er vaak een lange rij staat maar ze zijn de wachttijd meer dan waard. Vooral de donuts gevuld met Nutella wil je echt proberen!

Taart bij the Three Monkeys

The Three Monkeys is een leuk koffiezaakje in West End. Het ligt op de hoek van Boundery Street, tegenover het plein waar in het weekend de wekelijkse markten gehouden worden. Je gaat er vooral heen voor de lekkere taarten, waaronder verschillende soorten cheesecake zoals de white chocolate strawberry cheesecake. Yum!

Cowch Dessert Bar

De lekkerste hotspots in Brisbane zijn zonder twijfel de dessert en chocolade café’s. Die zijn misschien wel nergens zo groot als in Australië! De bekende ketens Max Brenner en San Churros zie je overal en het is er altijd druk. Niet voor niets, want de chocoladetaarten, brownies en sundaes die je er kunt krijgen zijn niet te weerstaan. De leukste dessert bar in Brisbane is absoluut Cowch in South Bank.

hotspots in Brisbane

Het café heeft een strak en modern interieur met een paar heerlijke banken op het terras waar je kunt genieten van één van de bijzondere cocktails of taartjes. 

Goedkoop is het niet, voor de cocktails betaal je al gauw zo’n twintig dollar en ook de nagerechten zijn prijzig. Heb je het geld te besteden, trakteer jezelf er dan een keertje op want de sfeer is er top en de menukaart ronduit bijzonder. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘Drunken Sunday’, een ijsje met brownies, heel veel chocolade en aardbeienlikeur? Of de Nutty Banana pizza?

Eat Street Markets

Avondmarkten zijn populair in Brisbane en dus heb je naast de markt in West End, ook nog de Eat Street Markets. De naam zegt genoeg! De markt ligt aan de Hamilton Wharf en is vergelijkbaar met de avondmarkt in West End, maar dan een stukje groter. De Eat Street Markets zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden waardoor ook de prijzen wat omhoog zijn gegaan. Daarvoor krijg je wel een groot en divers aanbod én de markt ligt op een mooie locatie in de stad, vlakbij de Brisbane River.

hotspots in Brisbane

City Farmers Markets

Naast de avondmarkten vind je in Brisbane ook nog traditionele markten waar je veel verse producten kunt kopen, vaak voor een lagere prijs dan in de supermarkt. Een aanrader is de Jan Powers Farmers Market die op woensdagen neerstrijkt midden in het centrum, op de kruising van Queen Street Mall – dé winkelstraat van Brisbane- en George Street. De markt ligt tegenover het Treasury Casino en is elke woensdag geopend van tien uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds.

Tapas bij Olé

Voor liefhebbers van tapas en Sangria is het Spaanse restaurant Olé in South Bank een van de onmisbare hotspots in Brisbane. Het restaurant ligt aan Little Stanley Street, een gezellige en drukke straat in het culinaire hart van de stad, en het heeft een terras waar het de hele avond heerlijk vertoeven is.

Meer hotspots in Brisbane

Foodies kunnen hun hart ophalen in Brisbane, maar er is natuurlijk meer te doen in de stad dan genieten van het heerlijke eten! Bezoek je de stad voor het eerst dan zijn er een aantal must sees. Neem bijvoorbeeld de gratis ferry over de Brisbane river of beklim Mount Coo-tha voor onovertroffen uitzichten over de stad. Meer van deze hotspots in Brisbane lees je hier.

Foto’s: Boundary Street Markets, Cowch, Eat Street Market, Jayphen (header)

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!