Noord-Thailand

Fotodagboek: ongerept Noord-Thailand

Hjalmar reisde in een week door het relatief onbekende en ongerept mooie noorden van Thailand

Vanaf de oude hoofdstad Sukhothai reis ik via de bergachtige provincies Phitsanulok en Phetchabun naar het landelijke Loei. Het gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dat ondervind je onder meer aan de oprechte vriendelijkheid van de locals en de puurheid van de natuur. Thailand zoals het moet zijn!

Noord-Thailand

Fietsen door Sukhothai

Blijf niet te lang op het bijzondere lokale vliegveld (in boeddhistische tempelstijl). Geen tijd te verliezen, want je moet naar het oude Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Er is nooit oorlog om de stad gevoerd, waardoor de tempelcomplexen er nog gaaf bij liggen. De tempels worden gescheiden door prachtige waterpartijen met romantische bruggetjes. Ik ontdekte Sukhothai per fiets en het bleek de ideale manier om in je eigen tempo de oude stad te ontdekken.

Noord-Thailand

Wildlife en natuur in de nationale parken

Na het warme Sukhothai is het fijn om de bergen in te trekken. Met elke kilometer die je naar het oosten rijdt lijkt de omgeving groener te worden. De provincies Phitsanulok en Phetchabun zijn dan ook ideaal voor een uitstapje naar een nationaal park, allen voorzien van watervallen en een keur aan exotische planten en dieren. Ik had niet het geluk, maar je kunt er schuwe olifanten, beren en luipaarden spotten. Wél een zekerheidje? Adembenemend uitzicht…

Noord-Thailand

Het leven op de Mekong

De krachtige Mekongrivier scheidt Thailand van Laos. De dorpjes langs de rivier barsten van het leven. Zo ook Chiang Khan, dat wel iets weg heeft van een klein boulevardstadje aan de Côte d’Azure. Alleen dan vind je er enkel Thaise toeristen. Een boottocht over de Mekong is een dikke aanrader. ’s Avonds kun je er heerlijk langs het water lopen, handgemaakte souvenirs scoren of je te buiten gaan in een van de straatcafés. En dan kan je de volgende morgen ook nog vanaf een nabijgelegen uitkijkpunt terwijl de zon ontwaakt fenomenaal uitkijken over de Mekong, Thailand én Laos.

Noord-Thailand

Verkocht aan Lumineus Loei

Ik ging op zoek naar verborgen pareltjes in het noorden van Thailand. Ik vond een diamant. Loei is zoals je Thailand wil hebben: groene, onaangeraakte natuur, lekker eten, fantastische mensen en een compleet eigen karakter. Wat dacht je van het dorp Dan Sai, waar ze ieder jaar een geweldig festival hebben waar iedereen een eigen masker met de hand maakt. En de Phra Tat Si Song Rak-tempel, die geheel terecht te vinden is in het wapen van de provincie. Of het bergmeer Huay Krating waar je net als veel Thaise dagjesmensen een vlot kunt huren en midden op het meer na het zwemmen voorzien wordt van een heerlijke lunch. Moet ik nog doorgaan? Ik ben verkocht.

Noord-Thailand

Oh ja, pak vooral de auto in dit gedeelte van Thailand. De wegen zijn goed, het verkeer on-Aziatisch rustig en je kunt gemakkelijk overal komen. Roadtrip anyone?

Geschreven door - Hello! ¡Hola! Ciao! Salut! Привет! Hjalmar is de naam. Zijn grootste hobby? Reizen. Period. Wie wil reizen leeft en wie wil leven reist. Hjalmar’s reistip? Staar je niet suf op één ding; kijk vooral eens opzij en achterom…

Wat vind jij? Laat van je horen!