roadtrip in Toscane

Getipt: De meest fotogenieke steden wereldwijd

Reizen en fotografie zijn een gouden combinatie. En waar kan je beter uit de voeten als reizende fotografieliefhebber dan in een buitenlandse stad? Gewapend met je camera genieten van de kleuren, mensen, architectuur en het bruisende straatleven. Ga jij ook altijd op reis met een paar extra SD kaartjes? Wij tippen een aantal van de meeste fotogenieke steden wereldwijd!

Havana, Cuba

Veel kleurrijker en karakteristieker dan deze stad wordt het niet! Een bezoek aan Cuba is een reis door de tijd. Terug naar de jaren ’50, met oldtimers die het straatbeeld bepalen en architectuur die even smaakvol als rafelig oogt. In Havana kijk je op elke straathoek je ogen uit, waarbij de inwoners nog wel voor de meest fotogenieke plaatjes zorgen.

fotogenieke steden
Havana © Jessica Knowlden/Unsplash

Marrakesh, Marokko

De drukke, overweldigende en kleurrijke steden van Marokko zijn een lust voor het oog. En nergens ervaar je dat zo intens als in Marrakesh. Ongeacht hoeveel rondjes je door de Medina loopt; elke keer zal je weer wat anders zien. Hoogtepunt is natuurlijk de souk, waar je sowieso ogen tekort komt. Ook de fonkelende paleizen, moskeeën en weelderige tuinen nodigen uit tot het schieten van héél veel mooie plaatjes.

Reisfoto’s aan de muur
Wat doe je eigenlijk met al die bomvolle SD kaartjes als je terugkomt van een reis? Tegenwoordig zijn er zoveel originele opties om je mooiste reisfoto’s een bijzonder plekje te geven. Denk aan een foto op canvas voor in huis. Of creëer zelfs je eigen fotomuur met speelse vormen zoals de populaire hexagon foto. Wissel ze zo nu en dan af met steeds weer nieuwe reisherinneringen!

Florence, Italië

Vergeet Rome even, want Florence is toch wel echt dé Italiaanse stad van de romantiek. De skyline wordt gedomineerd door de fotogenieke ‘duomo’ en de rivier de Arno die als een blauwe ader door de stad stroomt. Voor liefhebbers van kunst is het zowel in de musea als buiten op straat puur genieten, want de façades van de vele beroemde gebouwen zitten vol met kunstzinnige details. Natuurlijk niet te vergeten: Florence is de hoofdstad van de eveneens fotogenieke regio Toscane!

➸ Lees ook: Een stedentrip Florence

roadtrip in Toscane

Tallinn, Estland

Estland is een land waar je misschien niet gauw aan denkt om naar op reis te gaan. Maar het land zit vol verrassingen. En daarvan is hoofdstad Tallinn er zeker één. De stad wordt niet voor niets vergeleken met een sprookje, iets wat het ongetwijfeld te danken heeft aan de prachtige architectuur vol rondingen en zachte kleuren. Tallinn Old Town is waar je moet zijn met je camera!

Kaapstad, Zuid-Afrika

Nog een lieveling onder de fotogenieke steden: het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. De locatie aan de kust, met op de achtergrond de iconische Tafelberg, geeft deze stad iets dramatisch dat zich bijzonder goed laat fotograferen. De stad leent zich bovendien heel goed voor korte uitstapjes naar fotogenieke gebieden als de wijngaarden en game reserves!

fotogenieke steden
Kaapstad © Pixelperfektion/Unsplash

De meest gefotografeerde steden

Waarom ontbreken populaire steden als Rome en Parijs in dit rijtje? Nou, wij vinden het juist leuk om te verrassen met steden waar je misschien niet al meerdere keren bent geweest! Maar buiten dat, behoren deze steden al tot de meest gefotografeerde steden op aarde. Dit lijstje wordt aangevoerd door New York, gevolgd door Rome, Barcelona en Parijs. De hele top 12 vind je hier.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!