Voor $1 per dag door Australië met Relocation

De goedkoopste én leukste manier om rond te toeren

Australië heeft eigenlijk alles mee om de ideale backpackbestemming te zijn. Behalve dan dat het er niet bepaald goedkoop is. Maar echt waar: er is een manier om rond te reizen voor slechts een dollar per dag.

Reizen door Australië met Relocation

Als je naar de andere kant van de wereld vliegt, dan wil je wat zien ook. Helaas zijn afstanden in Australië enorm en de beste en leukste manier om deze te overbruggen is door zelf te rijden in een auto of camper. Er zit alleen wel een behoorlijk prijskaartje aan deze manier van rondreizen. Gelukkig is er een uitkomst. De voertuigen worden vaak ingeleverd op een ander punt dan waar deze oorspronkelijk vandaan komen. De gehuurde campertjes moeten dus uiteindelijk weer terug naar ‘huis’. En laten ze daar nou net mensen voor zoeken.

relocation

De voorwaarden van Relocation

Personeel inzetten om voertuigen terug te rijden is duur. Liever worden deze ritjes daarom aangeboden aan reizigers tegen een waanzinnig laag tarief. In plaats van de tientallen dollars die je normaal gesproken aan daghuur kwijt bent, rijd je nu in een camper met alles erop en eraan voor $1 tot $5 per dag. Uiteraard zitten er wel wat voorwaarden aan vast. Zo krijg je een maximaal aantal dagen en beperkt aantal gratis kilometers. Binnen die tijd is het dus aan jou om het voertuig terug te rijden. Soms krijg je een gratis tank benzine, de overige tanks zijn dan voor eigen rekening. De tijd die je krijgt om van A naar B te rijden is altijd genoeg maar omdat je meestal maar een paar dagen krijgt is er niet altijd even veel tijd voor langere stops onderweg.

Maar let op: vaak krijg je bij Relocation de optie om een voertuig een paar dagen langer te huren tegen de normale huurprijs. Zo kan het dus zomaar gebeuren dat je een week lang een auto of camper tot je beschikking hebt en je maar een paar dagen hoeft te betalen. Je kunt er voor kiezen om bij de autohuur een optionele verzekering af te sluiten. Dat is wel aan te raden maar houd er rekening mee dat je totale kosten hierdoor iets hoger uitvallen.

relocation

Boeken

Wanneer je plannen hebt om langere tijd door Australië te rijden kun je er natuurlijk voor kiezen om meerdere malen van een relocation deal gebruik te maken. Een voertuig langere tijd van te voren boeken is vaak niet mogelijk met dit systeem. De meeste ritten worden twee tot drie weken van te voren aangeboden en sommige zijn heel last-minute. Het is dus van belang dat je flexibel bent. Vaak is er wel de mogelijkheid om op een wachtlijst te komen wanneer jij interesse hebt in een bepaald traject.

Een aantal bekende verhuurbedrijven zoals Jucy, Wicked of Spaceships biedt haar voertuigen online aan op hun eigen website. Andere verhuurbedrijven bieden hun voertuig aan via een tussenpersoon, zoals Imoova of Relocations2go. Alle soorten voertuigen van verschillende maatschappijen worden hierop aangeboden.

relocation

Tips and tricks voor de beste Relocation deals

Hoe flexibeler je reisplannen zijn, hoe makkelijker het is om een geschikte deal te vinden. Het is doorgaans niet heel moeilijk om iets te vinden maar dit is natuurlijk seizoensgebonden. Het is daarom verstandig jezelf op de wachtlijst te plaatsen bij verschillende aanbieders. Zorg ook dat je een internationaal rijbewijs bij je hebt. Deze is gemakkelijk te verkrijgen bij de ANWB winkels voor zo’n €12. Je hebt hiervoor een pasfoto nodig.

Reis je naar Nieuw Zeeland? Ook hier worden veel relocation deals aangeboden op dezelfde sites. Tenslotte: reis in de tegenover gestelde richtig. De meeste toeristen rijden bijvoorbeeld van Sydney naar Cairns. Een relocation deal is dus makkelijker te vinden van Cairns naar Sydney. En…. vergeet niet dat er in Australië en Nieuw Zeeland links wordt gereden!

Fotos: Ed Dunens, IDS (incl. header), Michael Theis
Geschreven door - Freke heeft het reisvirus goed te pakken. Met meer dan dertig landen op de teller doet ze verslag uit alle hoeken van de wereld. Het liefst laat ze zich op reis leiden door lokale invloeden.

One thought on “Voor $1 per dag door Australië met Relocation”

Wat vind jij? Laat van je horen!