goedkoop vliegen

Nooit meer te veel betalen voor je vliegticket? Zó kan je voortaan goedkoop vliegen!

Aaargh, had je nu maar gelijk geboekt! We hebben allemaal wel eens keihard zitten balen als blijkt dat een vliegticket ineens een paar tientjes duurder is geworden sinds de laatste keer dat je keek. Zonde! En vooral ook onnodig, want goedkoop vliegen wordt met de juiste informatie een makkie. Nooit meer te veel betalen voor je vlucht dus!

Dat te veel betaalde geld kan je eenmaal op je bestemming natuurlijk veel leuker uitgeven!

Te veel betalen is juist iets wat we momenteel collectief wél doen, want we kunnen maar liefst 38% van de ticketprijs besparen op Europese bestemmingen en 37% op vluchten wereldwijd. Een ontdekking die reiszoekmachine momondo deed tijdens hun Jaarlijkse Vluchtstudie naar hoe je de goedkoopste vluchten naar populaire bestemmingen boekt. Fijne informatie voor alle reisliefhebbers, want dat geld kan je eenmaal op je bestemming natuurlijk veel leuker uitgeven!

goedkoop vliegen

Nooit meer te veel betalen voor je vliegticket?

momondo onderzocht uit hun zoekopdrachten miljarden datagegevens en stelde zo een ideaal systeem samen waarmee je precies kunt opzoeken hoe je per bestemming de goedkoopste vliegtickets vindt. Zo kan het slimste moment om te boeken voor een retourtje Barcelona heel anders liggen dan een ticket naar Bangkok. Via de website voer je je bestemming in en krijg je automatisch een overzicht van de informatie waarmee goedkoop vliegen het makkelijkste wordt.

En daarmee worden nogal wat fabeltjes van tafel geveegd. Want voor dag en dauw op Schiphol verschijnen is helemaal niet nodig als je low budget wilt vliegen. Net als dat citytripje midden in de week plannen. Bespaar je de vakantiedagen, want het weekend is lang niet altijd het duurst!

Wil jij ook zoveel mogelijk mooie reisjes maken maar heb je altijd te weinig vakantiedagen? lees onze tips voor 5 originele bestemmingen voor een weekendje weg en haal het meeste uit je spaarzame vrije dagen!

Goedkoop vliegen binnen Europa:

Hoewel de statistieken verschillen per bestemming en route, kan je wel een aantal interessante gemiddeldes aanhouden. Voor bestemmingen binnen Europa geldt het volgende:
➸ Boek gemiddeld 32 dagen van te voren. Last minute is dus echt niet altijd het voordeligst!
➸ De goedkoopste reisdag is vrijdag, de duurste zondag (hallo lang weekend weg!)
➸ Vroege vogels zijn ook niet altijd het goedkoopste uit: de voordeligste vluchten vertrekken over het algemeen ’s middags.

Goedkoop vliegen buiten Europa:

Gek genoeg zien de gemiddeldes er voor bestemmingen buiten Europa heel anders uit. Heb je een verre reis op de planning? Houd dan deze feitjes in je achterhoofd:
➸ De ticketprijzen liggen gemiddeld 149 dagen voor vertrek het laagst. Lang genieten van de voorpret dan maar!
➸ Zondag is in tegenstelling tot tickets binnen Europa nu juist de goedkoopste dag om te vertrekken. Voor een vlucht op zaterdag betaal je gemiddeld het meeste.
➸ Ook het tijdstip is tegengesteld: de ochtend is het goedkoopst. Voor vertrek in de avond ben je het duurst uit.

Wij zijn benieuwd: wat doe jij normaal gesproken om het goedkoopste vliegticket te scoren?

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!