goedkope vliegtickets

Tips & tricks: zó boek je tickets en vakanties extra voordelig!

Waar moet je rekening mee houden voordat je boekt?

Geld besparen op je vakantie, dat willen we allemaal wel. Maar hoe zit het nu precies? Boek je lastminute of ga je voor de vroegboek korting? Zoek je in het weekend of juist door de weeks? Er zijn nogal wat slimme trucjes om goedkope vliegtickets te scoren, en dat geldt net zo goed voor accomodaties, autohuur en pakketreizen. Zeker weten dat je niet onnodig geld verspilt bij het boeken van je vakantie? Hou deze tips dan in je achterhoofd!

Boek vroeg!

Spontaan besluiten een week later op vakantie te gaan is leuk, maar in veel gevallen helemaal niet het voordeligst. Nu al tickets en accommodatie boeken voor je zomervakantie van 2016 is dus helemaal niet zo’n gek idee. Topic Travel deed onderzoek naar de trend van vroegboeken en ontdekte dat steeds meer mensen doorhebben dat dit een slimme keus is. Zij zagen in de maand oktober een stijging van ruim 30% ten opzichte van het jaar daarvoor in de boekingen voor de zomervakantie. Waarom vroegboeken zo slim is? Er wordt vaak gestrooid met kortingen om al ver van te voren de vliegtuigen en hotels vol te krijgen en daar kan je behoorlijk wat geld op besparen. Leuke bijkomstigheid van vroegboeken: je hebt veel meer keuze en hebt alle tijd om je vakantie voor te bereiden en de leukste plekjes vast uit te zoeken!

goedkope vliegtickets

Zoek op flexibele data

Als je muurvast zit aan die ene week die je van je baas hebt vrij gekregen, dan ben je eigenlijk altijd duurder uit. Als je meer ruimte hebt dan kan je flexibel zoeken qua data en zal je zien dat je vliegticket met vertrek op maandag zomaar een paar tientjes goedkoper kan zijn dan op de dag erna.

Boek niet in het weekend

Behalve de vertrek- en aankomstdata komt er nog meer op timing aan bij het vinden van goedkope vliegtickets en voordelige vakanties. De dag waarop je zoekt heeft namelijk ook invloed op de prijzen. Uit onderzoek is gebleken dat je in de weekenddagen eigenlijk altijd het duurste uit bent. Dat zijn namelijk de dagen waarop de meeste mensen hun vakantie uit gaan zoeken en daar spelen de aanbieders dan weer slim op in. Wanneer je dan het beste kan boeken? Dinsdag en woensdag zijn de goedkoopste dagen gebleken!

stedentrip Nice

Koop twee enkeltjes

Nog zo’n slim trucje om goedkope vliegtickets te vinden! Is je retourtje naar de Franse kust of je stedentripje Berlijn je net iets te prijzig? Zoek dan eens naar twee enkeltjes in plaats van een retourtje. Lijkt omslachtig, maar kan in werkelijkheid flink verschil maken in de totaalprijs. Dit is overigens niet altijd het geval, dus vergelijk beide opties.

Zoek vanaf verschillende computers

Over omslachtig gesproken. Zorg dat je niet altijd vanaf dezelfde computer zoekt naar goedkope vliegtickets. Dan zal je namelijk bedrogen uitkomen. Ticketsites slaan, net als andere websites, cookies op. Bezoek je een tweede keer dezelfde website, dan kunnen de prijzen hoger uitvallen omdat je al eerder langs bent geweest. Een oplossing hiervoor is het inschakelen van de incognito modus van je browser. Dat helpt helaas niet tegen het opslaan van je IP-adres. Ook dat kan invloed hebben op de weergegeven prijzen. Check dus eerst op je werk of bij vrienden of de prijs daar niet goedkoper is voordat je het ticket daadwerkelijk koopt. Dit geldt overigens niet alleen voor ticketsites. Ook bij (vergelijkings)sites voor bijvoorbeeld autohuur en accommodaties kan dit het geval zijn!

goedkope vliegtickets

Check verschillende vliegvelden

De opties houden niet op bij Schiphol of Eindhoven! Nederland heeft met onder andere Rotterdam en Maastricht nog meer opties en die kunnen je vakantie zomaar een stuk goedkoper maken. Dat geldt ook voor luchthavens over de grens, zoals Düsseldorf en Brussel. Check vooraf wel goed hoeveel geld (en tijd) je kwijt bent om naar de airport te reizen en tel dat bovenop de ticketprijs. Maar zelfs dan kan het je nog flink wat geld besparen!

Goedkope vliegtickets en vakanties

Meer tips om op een slimme manier je vakantie te boeken? Check dit artikel met websites waar je goedkope tickets kunt vinden. En neem een kijkje op onze budget pagina voor bespaartips op heel veel bestemmingen!

Beeld: Basheer Tome, Brandon (incl. header), Olga Khomitsevich, Chee Hong

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!