GoEuro, de ultieme zoekmachine voor vervoer

De snelste en goedkoopste opties voor je op een rijtje.

Vooruit, er zit een nadeel aan het niet willen boeken van pakketreizen. Je moet zelf uitvogelen hoe je bij je slaapplek komt tijdens je weekendje Berlijn of midweek Spanje. GoEuro biedt dé oplossing: in één zoekopdracht de beste, snelste en goedkoopste bus-, trein- en vluchtopties op een rij.

GoEuro

CEO en oprichter van GoEuro, Naren Shaam, heeft in 2010 een paar maanden door Europa gereisd. Tijdens zijn reis kwam hij erachter dat het niet altijd zo gemakkelijk is om een reis te plannen. Openbaar vervoer waarbij je grenzen doorkruist kan op zijn minst ingewikkeld zijn. Daar moest een oplossing voor komen, vond hij. In Europa zijn er veel openbare vervoersmogelijkheden maar een handig overzicht met informatie ontbrak nog. In 2012 verhuisde Naren naar Duitsland om zo’n ontbrekende zoekmachine in elkaar te zetten.

Combineren en vergelijken via GoEuro

Gebruikers kunnen via GoEuro de goedkoopste of snelste route naar hun bestemming vinden door verschillende reisopties te combineren en met elkaar te vergelijken. Na het invoeren van de vertreklocatie, bestemming en overige informatie, stelt de zoekmachine een overzicht samen van bus-, trein- en vluchtverbindingen. Dat overzicht kun je vervolgens sorteren op reistijd of kosten. Ook de reistijden van en naar het vliegveld en de benzinekosten worden in kaart gebracht, om het overzicht compleet te maken voor de gebruiker.

Vervoersmaatschappijen

GoEuro werkt samen met vervoermaatschappijen in Groot-Brittanië, Duitsland, Spanje en de landen van de BeNeLux. Zij geven de zoekmachine toegang tot hun data. 65 busmaatschappijen, 29 treinmaatschappijen en zo’n 500 vliegtuigmaatschappijen in Europa zijn aangesloten.Overigens kan de zoekmachine ook voor reizen buiten Europa handig zijn. Alle internationale vluchten zijn opgenomen in het systeem, dus de meeste zoekacties zullen vliegopties opleveren.

Geschreven door - Elodie Kint is 22 jaar en een echte Zeeuw. Ze gaat graag buiten de provinciegrenzen op zoek naar mooie plekjes in de wereld. Onder meer Curaçao, Zuid-Afrika en Thailand staan al op haar lijstje. Maar ook Europese bestemmingen bezoekt ze graag met pen, papier en een fotocamera in de aanslag.

Wat vind jij? Laat van je horen!