Handige reisapps

5 handige reisapps die het reizen makkelijker maken

Omdat een beetje hulp onderweg soms best heel handig is!

The App Store en Google Play bevatten honderdduizenden apps. Daartussen zitten er een heleboel die bruikbaar zijn voor op reis, maar welke daarvan kunnen je nu echt uit lastige situaties redden? Wij hebben een paar handige reisapps op een rijtje gezet.

AroundMe

Je bent in een onbekende stad en zoekt een pinautomaat of je zit in de auto maar hebt geen idee waar je kunt tanken. Dan open je AroundMe. Deze handige en simpele reisapp vertelt je waar de dichtsbijzijnde pinautomaat is, maar geeft ook aan welk ziekenhuis en hotel bij je in de buurt zit. Tik op een van de resultaten en je ziet direct op de kaart waar je heen moet. Super handig!

Wallet

Wallet (voorheen bekend als Passbook) is een beetje een onderschoven kindje onder de apps op de iPhone. De app kan automatisch boarding passes en hotelreserveringen bewaren vanuit apps zoals British Airways, Starbucks, Hotels.com en meer. Binnen Android is de vergelijkbare app PassWallet beschikbaar.

handige reisapps

Route 66

Heb je geen zin om losse kaarten mee te nemen, maar wil je ook niet constant online moeten (roamingkosten!) om de weg te vinden? Dan is Route 66 een handige app. Je kunt hiermee gratis allerlei kaarten downloaden en direct offline gebruiken. De kaarten bevatten veel detailinformatie over waar je supermarkten, hotels en andere handige adressen kunt vinden.

Foodspotting

Lekker eten kan soms best een uitdaging zijn als je op reis bent. Foodspotting helpt! Je zoekt binnen Foodspotting niet op restaurant maar op wat je wilt eten. Vervolgens laat de app zien welke restaurants dat aanbieden. Het nut van de app verschilt wel per land, omdat het mede afhankelijk is van de gebruikers, die de restaurants moeten aanmelden.

handige reisapps

Uber

Uber is vooral negatief in het nieuws, maar voor reizigers is het natuurlijk ontzettend handig. Zeker in landen waar het openbaar vervoer matig is. Je kunt eenvoudig een taxi regelen zonder dat je moeilijk hoeft te doen met lokale valuta. Een ander bijkomend voordeel is, ondanks de negatieve publiciteit, de regulering vanuit Uber. In veel landen zijn taxi’s een soort van outlaws en met Uber wordt dat toch een beetje gecontroleerd, al moet je natuurlijk zelf ook blijven opletten bij wie je instapt.

Currency Converter Plus

Je kent het vast wel: je bent aan het rondreizen door meerdere landen met verschillende valuta en je hebt eigenlijk geen idee meer wat iets nou kost. In het lijstje handige reisapps mag de Currency Converter Plus dan niet ontbreken. Je voert een prijs in en de app rekent uit wat de prijs omgerekend in Euro’s is. Ook ideaal wanneer je wilt afdingen!

handige reisapps

Nog meer handige reisapps?

Consumentencollectief UnitedConsumers heeft onlangs onderzoek gedaan naar handige apps voor op reis. Ze zijn gratis te downloaden op elk besturingssysteem en mogen daarom niet ontbreken op je telefoon. Bekijk hier welke vakantie apps het zijn en download ze direct!

Ga jij nergens heen zonder je smartphone en haal je er alles uit wat erin zit- ook op reis? Dan kunnen we nog wel wat handige tips bedenken. Check hier nog 10 van onze favoriete reisapps, waaronder die van Tripadvisor, Douane en Lonely Planet. Heb jij nog meer apps die niet in dit lijstje mogen ontbreken? Laat het ons hieronder weten!

Foto’s: Michael Cory (header), Yaniv Yaakubovich

Geschreven door - Wim is in het verleden op veel plekken in de wereld geweest, maar reizen is niet zijn belangrijkste focus binnen Stop & Stare. Hij richt zich vooral op de marketing en "achterkant” van Stop & Stare, zodat we kunnen doen wat we willen doen.

Wat vind jij? Laat van je horen!