Safari & strand: de hoogtepunten tijdens een rondreis Kenia

Wie op safari wil denkt vaak als eerste aan Zuid-Afrika, misschien gevold door Tanzania. Maar Kenia is zeker zo veelzijdig als deze twee populaire bestemmingen. Tijdens een rondreis Kenia kan je op safari in de wereldberoemde Masai Mara, ben je getuige van de spectaculaire Grote Migratie, ontspan je op paradijselijke stranden als Diani Beach en reis je langs gebergtes, meren, valleien, watervallen en ruïnes. We zetten de hoogtepunten van deze mooie bestemming voor je op een rij!

Op safari in het Masai Mara Game Reserve

Het staat bekend als een van de allermooiste wildparken van Afrika. Het Masai Mara Game Reserve staat garant voor een hele bijzondere safari. Het uitgestrekte gebied is gelegen in het zuiden van Kenia en loopt in Tanzania over in het Serengeti National Park. Klinken deze namen bekend? Je hebt als safariliefhebber vast gehoord over De Grote Migratie of Grote Trek: elk jaar tussen juli en september trekken in totaal ruim een miljoen wildebeesten, gnoes, gazelles en zebra’s van de Serengeti naar Masai Mara. Het is een enorm spektakel om dit met eigen ogen te aanschouwen. Wil je er bij zijn, plan je rondreis Kenia dan in augustus of begin september, als de kuddes de grens zijn overgestoken en in Kenia aankomen. Houd er rekening mee dat het rond deze periode wel veel drukker met toeristen in het park is.

rondreis Kenia

Diani Beach, het mooiste strand van Kenia

Het is een populaire combinatie: safari en strand. En ook tijdens een rondreis Kenia kan je die krijgen. Kenia is gezegend met prachtige stranden aan de Indische Oceaan. Diani Beach, in het zuiden van de oostkust, geldt als een van de mooiste en meest bekende stranden. Je bezoek aan Diani Beach kan je ook goed combineren met het iets zuidelijker gelegen Kisite-Mpunguti Marine National Park, waar je prachtig kunt duiken tussen de koraalriffen.

Visum voor Kenia
Houd er bij de voorbereiding van je reis rekening mee dat je een visum voor Kenia nodig hebt. Deze is heel eenvoudig online aan te vragen, maar goedkoop is het met €74,95 niet. Dus zie het niet over het hoofd bij de begroting van je reiskosten. Het visum is 90 dagen geldig en je vraagt het eenvoudig aan via een online visumbureau in Nederland, zoals visumbuitenland.nl. Lees voor de aanvraag goed de uitleg over het e-visum voor Kenia door, zo dien je bijvoorbeeld de accommodatie voor je eerste nacht al geboekt te hebben.

rondreis Kenia

Op pad in de Chyulu Hills

Hemmingway noemde het de groene heuvels van Afrika, en dat is ook precies wat je hier aantreft. De Chyulu Hills zijn gelegen in het zuidwesten van Kenia en behoren deels tot het Chyulu Hills National Park en deels tot de gemeenschappen van de Maasai bevolking. Het deel behorende tot het National Park kan je bezoeken —en dat is ronduit spectaculair. De vulkanisch grond veroorzaakte door de eeuwen heen een speels labyrint van heuvels, kraters en grotten. Inmiddels staat het park bekend als dé plek in Kenia om te hiken en kamperen, maar je kunt er ook met een gids op ontdekking in een van de vele grotten. Of je het nu te voet of met een voertuig doet; zoek hoe dan ook een hoog punt op tijdens je bezoek aan de Chyulu Hills. Vanaf hier heb je namelijk een onovertroffen panoramisch uitzicht over het olifanten territorium Amboseli, de vulkaantoppen van het Tsavo National Park én de Kilimanjaro.

Let op: wil je tijdens je rondreis Kenia in contact komen met de Masaai bevolking? Het aanbod aan dit soort excursies is groot, maar lang niet altijd verantwoord. Wees daarom kritisch bij het boeken van zo’n bezoek en bedenk je goed of de de Masaai ook daadwerkelijk van jouw bezoek profiteren. Betaal liever wat meer en voorkom zo dat je in een toeristisch toneelstukje terechtkomt.

Bron: Matoketours.nl

Ruïnes van Gedi

Van een land als Kenia verwacht je natuurlijk een overdosis aan prachtige natuur. Maar je zal onderweg ook genoeg eeuwenoude geschiedenis tegenkomen. Bijvoorbeeld aan de kust, tussen de steden Malindi en Watamu. Hier vind je de overblijfselen van een fort en paleis die zover teruggaan als de 13e eeuw. De aanname is dat het ooit een Swahili-Arabische nederzetting is geweest, maar tegenwoordig behoren de ruïnes ervan toe aan de meerkat aapjes, die je hier dan ook in grote aantallen aantreft.

Geschreven door - Stop and Stare streeft er naar om te informeren, inspireren en vernieuwen. Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!