hotspots in Utrecht

Multiculti hotspots in Utrecht

Even geen tijd of budget om op reis te gaan? Met deze adresjes maak je je eigen wereldreis dicht bij huis.

Als echte reisfanaat pak je het liefst ieder jaar je koffers voor een lange trip. Op zoek naar landen, steden, eten en en andere bijzonderheden die je nog niet kent. Ook wel genoemd ‘Wanderlust’: ‘a strong desire to wander and explore the world’. Helaas kunnen de meesten onder ons daar niet fulltime aan toegeven.

Multiculturele hotspots in Utrecht

Soms ben je een tijdje aan Nederland gebonden, vanwege werk of omdat je het volgende vliegticket nog bij elkaar aan het sparen bent. Gelukkig kun je in Nederland ook genieten van andere culturen. Utrecht bijvoorbeeld, zit tjokvol leuke adresjes en events waar je je voor even in iedere uithoek van de wereld kunt wanen. Wij zetten de leukste van deze multi culti hotspots in Utrecht voor je op een rijtje.

Australië: Aboriginal museum

In Utrecht staat het Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst. In dit museum ligt de basis van de collectie bij kunst uit de jaren ’90, maar de collectie wordt constant aangevuld. Houd de website ook goed in de gaten, er zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, debatten of andere leuke activiteiten. Het museum is open van dinsdag tot zondag en de entree kost 9 euro. Studenten, kinderen en CJP-ers betalen maar 5 euro, dus neem je collegekaart mee!

hotspots in Utrecht
Jonne Makikyro/Unsplash


Azië: SOY

In Utrecht zijn uiteraard vele Japanse en Chinese restaurantjes, onbeperkt sushi eten is hot. Goede sushi restaurantjes in Utrecht zijn bijvoorbeeld ZINNIA in Transwijk Park en Sushi Qube op de Oude Gracht. Maar Utrecht heeft ook een vegetarisch Aziatisch restaurant: SOY! Het restaurant is vlees en vis vrij en de kok is gespecialiseerd in vegetarisch Aziatisch koken. De prijzen zijn goed betaalbaar en je kunt er ook afhalen. Neem wel contant geld mee, pinnen is (nog) niet mogelijk.

Ethiopië: Sunshine

Restaurant Sunshine is een van die bijzondere hotspots in Utrecht waar je terecht kunt als je anders dan anders wilt dineren. Sunshine is een Ethiopisch restaurant, wat op zich al bijzonder is, maar je kunt er ook nog eens uniek eten: het idee is dat iedereen een eigen gerecht besteld. Vervolgens worden deze allemaal op 1 reusachtige pannenkoek gedaan, waarvan je met z’n allen kunt eten. Je bestek bestaat uit kleine pannenkoekjes waar je stukjes vanaf scheurt en de gerechtjes van de grote pannenkoek eet.

Tip: bestel er voor de volledige beleving een Afrikaans biertje bij. Het kokos en mango bier is aan te raden en komt in een halve kokosnoot. Het personeel heeft ook altijd goede suggesties wat betreft gerechten en drankjes. Wil je hier eten, reserveer dan wel een tafeltje want het kleine restaurant is erg populair. Een lekkere maaltijd met twee drankjes kost je ongeveer 20-25 euro.

China: China Light festival

Naast al het lekker eten is er natuurlijk ook genoeg te doen! Van 21 november tot 4 januari zijn de Botanische Tuinen van de UU een van de absolute hotspots in Utrecht. Het is dan het toneel van het China Light festival. Ter ere van het 375 jarig bestaan van de Universiteit zijn Chinese kunstenaars uitgenodigd om verschillende werken te vertonen in de tuinen op de Uithof. En het is onwijs mooi!

Door het hele park zijn Chinese gebouwen, figuren en dieren te zien. Je loopt onder verlichte poorten door en langs uitbundig vormgegeven pandaberen. De klapper is de reusachtige draak die in het water ligt. Het festival is iedere avond open van 18:00 tot 21:30. Kaartjes zijn 10 euro, kinderen en studenten betalen 8 euro. Kleed je goed aan, het is koud ’s avonds en neem je goede camera mee! En sla de verwarmde tent halverwege het park niet over, hier kun je loempia’s eten, chinees bier drinken en zijn er optredens van onder andere Chinese muzikanten.

Oost-Europa: Balkan Grill BORO

Ook Oost-Europees eten is vertegenwoordigd onder de vele hotspots in Utrecht. Bij Balkan Grill BORO op de oude gracht drink je pruimenjenever uit Kroatië of brandy uit Slovenië, eet je Hongaarse goulashsoep en vooral heel veel vlees. Vraag het personeel ook om gerechten die zij aanraden. Een hoofdgerecht kost tussen de 13 en 16 euro.

Westers: Jac Bostelaar

Verlang je al maanden naar die lekkere muesli uit Amerika of je favo koekjes uit Australie? Geen probleem! Midden in het centrum van Utrecht vind je de winkel Jac Bostelaar, die al sinds 1935 bestaat. De kleine winkel staat propvol met allerlei soorten snoep, thee, koekjes en (voornamelijk) Amerikaanse muesli’s en bakpakketten. Dus mocht je behoefte hebben aan Cheerio’s, Amerikaanse cupcake frosting, TimTam’s, of goede Engelse pie’s en thee; even langs de Steenweg en inslaan maar!

De lijst met wereldse hotspots in Utrecht is eigenlijk eindeloos lang. Zo zijn er namelijk nog talloze Turkse bakkerijen waar je heerlijke baklava kunt halen, is salsa dansen onwijs populair (probeer de Winkel van Sinkel!), en haal je op elke straathoek de lekkerste snacks en ingredienten bij de Toko. Houd ook de kalender van Stadsschouwburg van Utrecht, Theater Kikker en Tivoli in de gaten voor de internationale artiesten die daar met regelmaat optreden!

WIN

We verloten 2 X 2 kaarten voor het China Light Festival! Meedoen? Laat voor 10 december hieronder weten wat jouw favoriete Nederlandse stad is. De winnaar krijgt automatisch bericht.

Helaas, deze winactie is verlopen. Hou de website in de gaten voor nieuwe acties!

 

Geschreven door - Betty werkt in de theaterwereld, maar droomt altijd over lange reizen. Ze wisselt cultuur rijke steden graag af met mooie landschappen en mengt zich het liefst tussen de lokale bevolking.

Wat vind jij? Laat van je horen!