mooiste uitzicht in New York

Vanaf deze plekken heb je het mooiste uitzicht in New York

Een citytrip naar New York is een droom van velen. De lichtjes bewonderen op Times Square, wandelen door Central Park, het Vrijheidsbeeld bezoeken en shoppen op Fifth Avenue; er is genoeg te doen in The Big Apple. Naast de bekende highlights wil je vast ook een keer die waanzinnige skyline zien. Hiervoor zijn genoeg opties! Op zoek naar de plekken waar je het mooiste uitzicht in New York hebt? Wij weten de hotspots te vinden!

Relaxen op een rooftopbar in New York

Met een drankje in de hand genieten van een ontspannen avond met uitzicht op Manhattan? Dat kan op een rooftopbar! In de zomer kan je er genieten van de ondergaande zon en in de winter hebben sommige rooftopbars overdekte iglo’s zodat je alsnog buiten kan zitten. Uiteraard kan je ook gewoon binnen blijven, zowel in de zomer als in de winter is het de moeite waard.

Voor een uitzicht over Midtown Manhattan en de Hudson River ga je naar Sky Room, een hippe rooftopbar gelegen op de 33e en 34e verdieping van een hotel. Tijdens happy hour – doordeweeks tussen 17.00 en 19.00 uur – kan je hier relatief goedkoop drankjes en hapjes scoren. 230 Fifth op Fifth Avenue is ook een aanrader, vanaf deze rooftop heb je aan de ene kant uitzicht op het iconische Empire State Building, en aan de andere kant op Downtown Manhattan.

TIP: Wil je meerdere rooftopbars op een avond bezoeken? Ga dan voor de New York rooftopbartour. Onder begeleiding van een host bezoek je drie verschillende rooftopbars in, of met uitzicht op, Manhattan. Bij iedere bar krijg je een drankje aangeboden en na de tour kun je bij de laatste bar blijven hangen om de avond af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat je netjes gekleed moet zijn wanneer je een rooftopbar bezoekt en dat je minimaal 21 jaar moet zijn. Mensen onder de 21 komen helaas niet binnen, neem altijd je paspoort mee.

mooiste uitzicht in New York

Nog geen idee hoe je je dagen in de stad moet indelen? Check onze tips voor 4 dagen in New York

Het mooiste uitzicht in New York vanaf een wolkenkrabber

New York barst van de wolkenkrabbers. Gelukkig zijn er een aantal hoge gebouwen waar je ook naar boven kunt gaan om het uitzicht te bewonderen! Er zijn nu drie observatiedekken in New York: het iconische Empire State building, Top of the Rock en One World Observatory. De bekendste is het Empire State Building, dit is ook wel het icoon van New York. Met de lift ben je binnen no time boven en bezoek je het observatiedek op de 86e verdieping. Overdag heb je uitzicht op Manhattan, de Brooklyn Bridge en het Chrysler Building, ‘s avonds kan je je vergapen aan de zee van lichtjes.

Persoonlijke favoriet is Top of the Rock. Het is iets lager gelegen op de 70e verdieping, maar zodra je boven komt sta je oog in oog met het Empire State Building. Als je naar de andere kant loopt zie je Central Park liggen. Het is aan te raden om Top of the Rock overdag te bezoeken, het park is ‘s avonds namelijk donker. De zonsondergang vanaf hier is adembenemend en dus een erg populair tijdstip voor een bezoek.

One World Observatory is de hoogste toren in New York. Deze toren staat naast het 9/11 Memorial, waar de Twin Towers hebben gestaan. Met de Sky Pods – zoals de liften heten – reis je in een minuut naar de 102e verdieping. Bekijk Lower Manhattan, het Vrijheidsbeeld, de Manhattan Bridge en de Brooklyn Bridge van bovenaf en geniet van 360 graden uitzicht. Eten en drinken kan je op de 101e verdieping vinden en als je met een souvenir naar huis wilt gaan kan je terecht bij de giftshop op de 100e verdieping. Een groot verschil met Empire State Building en Top of the Rock, is dat je bij One World Observatory niet naar buiten kunt.

mooiste uitzicht in New York

Meer New York: de highlights in Manhattan

New York skyline vanuit de lucht

De skyline vanaf een nóg hoger punt bekijken? Dat kan! Maak een helikoptervlucht boven New York en bekijk de stad vanuit de lucht. Er zijn verschillende routes die je kunt vliegen. De kortste vlucht duurt 12 tot 15 minuten. Dit lijkt misschien kort, maar je ziet genoeg! Je vliegt langs het Vrijheidsbeeld, Governors Island en Manhattan, waar je bezienswaardigheden zoals het Empire State Building, het blinkende Chrysler Building en Central Park vanuit de lucht ziet.

Wil je iets langer vliegen? Neem dan de vlucht van ongeveer 18 minuten. Hiermee vlieg je verder naar het noorden, langs Harlem en The Bronx. Je vliegt zelfs om het Yankee Stadium heen. Wil je echt alles zien? Ga dan voor de Grand Island Tour, waarbij je 25 tot 30 minuten in de lucht bent. Hiermee vlieg je naar Staten Island, langs Manhattan, het Yankee Stadium en nog verder noordwaarts. Een helikoptervlucht is misschien niet goedkoop, maar wel echt een once in a lifetime experience!

mooiste uitzicht in New York

Wandel over de Brooklyn Bridge

Is een helikoptervlucht toch iets boven je budget? Het mooiste uitzicht in New York zónder te hoeven betalen, heb je vanaf de Brooklyn Bridge. Neem de metro naar Brooklyn en maak een wandeling door Brooklyn Bridge Park. Dit park ligt aan de East River en vanaf hier heb je uitzicht op Manhattan. Een mooie plek voor een ochtendwandeling of om even bij te komen. Hierna kan je over de Brooklyn Bridge weer teruglopen naar Manhattan. Dan loop je de Manhattan skyline zo tegemoet!

Over de auteur:

Geschreven door Eric van NewYork.nl – Eric heeft van zijn passie voor New York ook zijn werk gemaakt. Hij voorziet mensen die naar The Big Apple op vakantie gaat van gratis advies en helpt je met alles wat je in New York wilt doen. Hulp nodig bij het voorbereiden van je reis? Je kunt Eric altijd een berichtje sturen!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!