Interrailen

Interrailen: met de trein Europa rond

Voor weinig geld heel veel zien? Zo ga je treinreizend door heel Europa

Het is avontuurlijk, flexibel en ook nog betaalbaar. Interrailen is ideaal als je wel houdt van reizen op de bonnefooi. Ga aan boord, geniet van het voorbij zoevende landschap en stap uit in alle hoeken van Europa.

Interrailen: hoe werkt het?

Interrailen doe je met de InterRail ticket, een treinkaart waarmee je door heel Europa kunt reizen. De keuzes zijn oneindig: je kan afreizen naar de festivals in Oost-Europa, de stranden in Kroatië, de steden van Scandinavië of de zonbestemmingen in het zuiden. Kan je niet kiezen? Dan ga je simpelweg voor een combinatie van dit alles. Kortom, Interrailen is er voor iedereen.

Budget proof

De prijs van je Interrail ticket kan erg variëren. De kosten zijn afhankelijk van onder andere het aantal landen dat je aan wilt doen, maar ook van de duur van je reis en je leeftijd. Als je onder de 25 bent krijg je een behoorlijke korting, maar ook als je ouder bent is reizen met de trein nog steeds een van de goedkoopste manieren om Europa te ontdekken.

Voor sommige treinen moet je een reserveringstoeslag betalen, maar deze zijn te ontwijken door een andere route te nemen of gebruik te maken van een langzamere trein. Neem bijvoorbeeld de nachttrein en bespaar gelijk op een slaapplaats. Verder kan je geld besparen door niet naar de meest toeristische plekken te gaan. Ga bijvoorbeeld naar kustplaatsen in Oost-Europa en ontwijk de Spaanse costa’s. Voor meer informatie over de tarieven en mogelijkheden van de InterRail ticket vind je op de website van NS HiSpeed.

Interrailen
Paul Jarvis/Unsplash

Tentje mee?

Ga je helemaal voor een budgetreis, dan doe je er verstandig aan om een tentje mee te nemen. In onder andere Noorwegen, Zweden en Finland is het zelfs mogelijk om kosteloos te kamperen in het wild. Maar voor alle landen geldt dat er vaak wel VVV kantoortje in de buurt van het station zit waar je hulp kan krijgen bij het zoeken van een camping. Daarnaast is het natuurlijk handig om een kampeergids of telefoon met internet mee te nemen, zodat je altijd de mogelijk hebt je vast vooraf te oriënteren op een fijne slaapplaats.

Avontuur en vrijheid

Het mooiste aan interrailen? Met je InterRail ticket hoef je niets vast te leggen. Je kan op elke trein stappen die je wil en hebt geen verplichtingen. Zo heb je alle vrijheid om ter plekke te beslissen waar je heen gaat aan de hand van het weer, de mensen die je ontmoet of gewoon waar je op dat moment zin in hebt. De horizon tegemoet!

Geschreven door - Meer lezen van redactrice Kim? Op haar website Vrouwopreis blogt zij over haar ervaringen als vrouwelijke backpacker.

2 thoughts on “Interrailen: met de trein Europa rond”

  1. Pingback: Interrailen: met de trein Europa rond | Stop and Stare | Interrail Vakantie
  2. Super leuk artikel ! Ik reis altijd met de trein en houdt er zo enorm van ! Mijn vrienden noemen mij zelf een NS-kind, haha zelf check ik voor een lange reis ook altijd even https://www.kimbino.nl/coop/ om wat lekker te smikkelen onderweg, ik hoef toch niet op de weg te letten !

Wat vind jij? Laat van je horen!