eigen reisblog

De beste websites om je eigen reisblog bij te houden

Bloggen op reis is razend populair en de websites waarop dit kan schieten als paddestoelen uit de grond. De blogs worden steeds mooier, persoonlijker en professioneler. Voor het thuisfront levert zo’n eigen reisblog leuke updates op en voor jou een mooie herinnering na thuiskomst. Ga je binnenkort zelf op reis en zie je het wel zitten om op een mooie website je verhalen te delen? We selecteerden onze favorieten!


Travel Diaries


Al je reisavonturen vastleggen in je eigen boek? Dat kan met Travel Diaires. Tijdens je reis kun je via Travel Diaries online een dagboek bijhouden die je na je reis gemakkelijk kunt laten afdrukken. In de online applicatie van Travel Diaries houd je gratis je online blogs bij en verzorg je zelf de opmaak. Voeg onbeperkt foto’s, afbeeldingen en kaarten toe van je reis. Per hoofdstuk kies je zelf of je de tekst openbaar zet of niet. Doordat je tijdens het schrijven van de blogs de lay-out al zelf kunt customizen, kun je het boek na afloop van je reis direct met één knop bestellen. Als paperback, hardcover of met een leren of linnen kaft. Staat mooi in je boekenkast!

reisblogs

Polarsteps


De mobiele app Polarsteps brengt aan de hand van je mobiele telefoonsignaal je hele reis in kaart en volgt je waar je ook naartoe reist. Deze kaart kun je online delen zodat vrienden en familie met je mee kunnen reizen en al je avonturen op de voet kunnen volgen. Aan je kaart kun je blogs en foto’s toevoegen. Polarsteps is beschikbaar voor Apple en Android en vooral leuk als je een lange rondreis maakt door verschillende plaatsen en landen. Doordat de app gebruik maakt van het signaal van je telefoon in plaats van GPS om je locatie te bepalen, verbruikt Polarsteps weinig batterij. Het nadeel ervan is dat de locatiebepaling niet helemaal exact is.

Bekijk hier of Polarsteps voor jou dé manier is om een eigen reisblog bij te houden:

JouwWeb

Wat JouwWeb onderscheidt van andere platformen is dat het niet specifiek voor reisblogs is en daardoor veel meer flexibiliteit biedt wat betreft de inhoud en vormgeving. Een reisblog maken via deze website is gebruiksvriendelijk en vereist geen technische kennis maar levert wel een heel professioneel resultaat op. Een aantal voordelen: je krijgt een eigen domeinnaam voor de website en kunt gebruikmaken van onbeperkte opslagruimte voor foto-albums. Er wordt ook de mogelijkheid geboden om video’s toe te voegen. We zijn niet de enige die JouwWeb een aanrader vinden voor reisbloggen: er zijn inmiddels al meer dan 5.000 reisblogs mee ontworpen!

Bekijk hier hoe het maken van een website met JouwWeb in zijn werk gaat:

Reismee.nl

Ook op reismee.nl kun je makkelijk een weblog bijhouden over je reis. Het is heel simpel: je meldt je gratis aan en je kunt gaan schrijven. Bij reismee.nl is de fotoruimte beperkt tot 200 foto’s en ook hier kun je weer extra ruimte bijkopen. Aan je blog kan je een kaart toevoegen met de route van je reis. Hieraan kun je ook je verhalen en je foto’s koppelen, zodat lezers precies kunnen zien waar je wat hebt gedaan en wanneer. Leuk aan deze blogsite is dat je er niet alleen je verhalen kwijt kunt, maar dat je ook in contact kunt komen met andere reizigers via het forum en zo tips kunt delen.

Gaatverweg.nl

Op veel sites waar je een reisblog kunt aanmaken, is reclame te zien. Bij Gaatverweg.nl is dit niet zo. Voor het design van je blog heb je ook hier de keuze uit verschillende thema’s. Wel kun je zelf de banner en de achtergrond aanpassen met je eigen foto’s. Je kunt ook een kaart toevoegen met je reisroute. Het aantal foto’s is ook bij deze blogsite beperkt. In de gratis versie kun je tot 50MB aan afbeeldingen toevoegen. Heb je meer foto’s dan kun je voor een klein bedrag per maand extra fotoruimte kopen.

eigen reisblog

Reislogger

Een van de mooiste en meest uitgebreide sites om een eigen reisblog bij te houden is Reislogger.nl. Het ziet er niet alleen mooi uit, je kunt er ook gratis onbeperkt verhalen én foto’s plaatsen. De leukste feature van deze reisblog is de interactieve kaart die je aan je reisblog toe kunt voegen. Hierop kan je je route aangeven met de plaatsen waar je bent geweest en waar je over hebt geschreven.

eigen reisblog

En…Waar hou jij je eigen reisblog bij?

Wij zijn benieuwd! Ga je op reis en houd je het thuisfront op de hoogte van je avonturen met een eigen reisblog? Laat hieronder weten welke website jij daarvoor gebruikt en wat je ervaringen zijn!

Header: Travel Diaries
Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

16 thoughts on “De beste websites om je eigen reisblog bij te houden”

 1. Ik mis Reislogger in jullie vergelijking. In tegenstelling tot de genoemde reisblogsites in het artikel, biedt Reislogger onbeperkt ruimte voor reisverhalen, foto’s en video’s.

 2. Reis-blogs.nl is een nieuw gratis blogplatform van Expedia, met onbeperkte ruimte voor blogs, foto’s en video’s. Daarnaast vind je handige artikelen met tips over bloggen op de site.

 3. Dat Travel Diaries lijkt me helemaal geweldig. Ik maak altijd van iedere reis een fotoboek, maar handiger is het natuurlijk (en leuker) om al klaar te zijn als je terugkomt van vakantie. Bedankt voor de tip! Groet, Jeanet

 4. ik gebruik waarbenjij.nu, maar ik heb het idee dat dit wat verouderd is. Ook beperkte fotoruimte en de kwaliteit van de foto’s gaat ook sterk achteruit bij het uploaden. Ideaal zou zijn als ik alle blogs van mijn pagina kan overzetten op 1 van de bovenstaande (liefst op travel diaries, dat zou heerlijk zijn!)

  1. Hi Irene! Waarbenjij.nu roept heel wat herinneringen op bij mij. Gebruikte het tijdens mijn allereerste verre reizen, inmiddels bijna 10 jaar geleden wel haha! Ik vind hem ook enorm verouderd, er zijn inmiddels veel mooiere opties, inclusief goede apps. Maar het nadeel als je overstapt is inderdaad wel dat je je bestaande foto’s en verhalen niet mee kunt nemen. Mijn persoonlijke favoriet is Polarsteps, ziet er super mooi uit en werkt snel en simpel.

 5. Hallo,

  Ik ben opzoek naar een app/website waar je, je reis verhaal kan bij houden maar dat je zelf bepaald wie het ziet. Dus dat je gekozen vrienden en familie een wachtwoord kan geven (of zo iets) waar hun mijn reis kunnen bij houden.

  Bestaat zo iets ook?

  Met vriendelijke groet,
  Hilde

  1. Hallo Hilde, ik raad zelf de app Polarsteps aan. Dit is sowieso een hele mooie app om je reis bij te houden en te delen. Bovendien kan je hier je eigen privacy voorkeuren aangeven en kiezen of je updates openbaar zijn voor iedereen, alleen voor je volgers of uitsluitend voor jezelf. Hoop dat je hiermee geholpen bent, succes!
   Groeten, Naline

 6. Hi reis fooks,
  Ook wij willen graag een reisblog bijhouden voor onze barrel challenge, is het ook mogelijk om vanuit één van deze sites de blog van die dag te delen met bv een linkje naar insta en FB? Weet iemand dat?
  Ik zie reacties graag tegemoet en een fijne dag.
  Groetjes DIAN

Wat vind jij? Laat van je horen!