Glamping

Kamperen anno 2015: Go Glamping!

Doei wiebelige tentjes, hallo duurzame openlucht hotels!

Ben jij van de generatie die zomers lang van camping naar camping werd gesleept om in een wiebelig tentje de vakanties door te brengen? Vergeet die associatie, want kamperen is al lang niet meer synoniem voor back to basic. We schreven eerder al over de opkomende Glamping adresjes: campings waar je niet verblijft in een krakkemikkig tentje met leeggelopen luchtbed, maar complete lodges, safaritenten of boomhutten waar je de charme van kamperen combineert met wat welverdiende luxe.

Glamping

Charme én luxe op de camping

In die categorie is weer een heel nieuwe speler op de markt opgedoken: Yelloh! Village. Een netwerk van luxe kampeerlokaties in Frankrijk, Spanje en Portugal. Op deze zogenaamde glampings heb je de voordelen van kamperen, maar het comfort van een luxe hotel. Het leukst is dat er niet alleen tenten beschikbaar zijn, maar ook ‘ontdekkingsaccommodaties’. Slaap bijvoorbeeld een nachtje op een woonboot in de waanzinnig mooie Aquitaine, of kies voor een yurt in de Languedoc.

Duurzaam kamperen

Het mooie aan glamping is dat er naast oog voor luxe ook oog voor de natuur is. Qua ligging: de accommodaties zijn uitgezocht op hun omgeving, of dat nu midden in de natuur, nabij water of in de bergen is. Maar ook vanwege het ecolabel. De accommodaties van Yelloh! Village zijn zo opgezet dat ze zo goed mogelijk bij de natuurlijke omgeving passen. In de Pyreneeën overnacht je bijvoorbeeld in een chalet van massief hout en in de Algarve in een vissershut aan de oceaan. Dát is pas ultiem overnachten in de natuur!

Glamping

Meer over Glamping

Overweeg je om je tentje deze zomer in te ruilen voor een luxer exemplaar? De campings die comfortabele accomodaties aanbieden schieten als paddestoelen uit de grond. Keuze genoeg dus! Extra handig aan deze vorm van kamperen is dat je niet hoeft te slepen met je eigen tent en bijbehoren en je al helemaal niet druk hoeft te maken om dat vervelende klusje bij aankomst: het opzetten van de tent! Met glamping staat je lodge of andere luxe onderkomen al helemaal voor je klaar. Zo kan je gelijk beginnen met genieten van je vakantie!

Geschreven door - Van de Gobi woestijn in Mongolië tot de nieuwste club in Barcelona: vanuit alle hoeken van de wereld doen onze schrijvers verslag van hun mooie, onverwachte, soms bizarre maar altijd bijzondere ervaringen.

Wat vind jij? Laat van je horen!