Kamperen in stijl: Glamping

Voor wie van kamperen houdt, maar ook van een beetje comfort.

Ook zo’n hekel aan de nachtelijke wandeling over de camping met toiletrol onder je arm? Dan is Glamping wellicht iets voor jou. Tijdens dit ‘glamoureus kamperen’ ben je van alle gemakken voorzien.

Kamperen en luxe, het is een combinatie waar steeds vaker voor wordt gekozen. De echte kampeerder is een natuurliefhebber. Iemand die graag back to basic gaat en zich losmaakt van de echte luxe. De ‘glamper’ daarentegen, is iemand die vooral op een gezinscamping te vinden is in een stacaravan, luxe tent of bungalow.

Een hotelkamer onder een tentdoek
Erik Hageman van glamping.nl voegt hier nog een aantal accommodatievarianten aan toe. “Denk aan een ingerichte lodge of bijvoorbeeld een safaritent.” Ook Bianca Serraarens van het ANWB Glamping Magazine denkt bij Glamping eerder aan luxe lodges. “Het echte gevoel krijgen de meeste mensen bij het zien van een safarilodgetent, zoals ze die in Afrika hebben: met een bad, echte bedden en mooie meubels. Een hotelkamer in outdoorstijl met een tentdoek erover.”

Nep-kampeerders?
Comfort, luxe en gezelligheid staan bij Glamping voorop. “De glamper moet er niet aan denken om met een toiletrol over de camping te moeten lopen”, typeert beslist.nl in hun onderzoek naar Glamping. Serraarens bevestigd het verschil tussen het ‘echte’ kamperen en Glamping, maar: “Ja, je verblijft op een camping en ja, je slaapt onder een tentdoek. Dus kamperen is het wel degelijk.”

Prijsklasse en locaties
De prijsklasse is vooral afhankelijk van de periode en varieert van een paar honderd tot een paar 1000 euro voor de echt luxe ‘tenten’. Glamping kan over heel de wereld, en al zijn de meeste mogelijkheden in Frankrijk en Nederland, ook in Amerika en Groot-Brittanië is het populair.

Keuzes
Overweeg jij om je eerste Glampingavontuur aan te gaan? Dan kan het kiezen van de accommodatie nog wel eens lastig zijn, want het aanbod is groot en gevarieerd. Er zijn verschillende websites waarop je kan vergelijken, maar onze Glamping experts hebben er alvast een aantal voor je uitgelicht. Kies bijvoorbeeld voor het comfort van deze lodge suite of ga voor de safaritent.

Verder wordt in Nederland De Wildhoeve aangeraden, evenals deze tenten op Duynpark het Zwanewater. Bij deze laatste zie je echt de combinatie tussen kamperen en glamour terug. Zo verblijf je wel in een heel luxe tent, maar heb je geen stroom en kook je op een ouderwetse stoof. De knusse sfeer dus van kamperen, maar wel met extra comfort. Ga je liever voor de echt comfortabele opties? Probeer dan de accommodaties op Domaine les Moulins in Frankrijk. Als dát geen luxe is…

WIN!
Ben jij nieuwsgierig geworden naar Glamping? Op deze website van de ANWB vind je er alles over. Maar, nog mooier: Stop and Stare mag vijf exemplaren van het gedrukte Glamping Magazine weggeven. Wat jij hier voor moet doen? Like onze Facebookpagina en dit artikel. De winnaars worden vrijdag 26 juli bekend gemaakt.

Geschreven door - Elodie Kint is 22 jaar en een echte Zeeuw. Ze gaat graag buiten de provinciegrenzen op zoek naar mooie plekjes in de wereld. Onder meer Curaçao, Zuid-Afrika en Thailand staan al op haar lijstje. Maar ook Europese bestemmingen bezoekt ze graag met pen, papier en een fotocamera in de aanslag.

4 thoughts on “Kamperen in stijl: Glamping”

  1. Ohh wat leuk zeg! Mij spreekt het wel aan. Ik ben wel een béétje een luxepaardje. En het ziet er ook gewoon super leuk en schattig uit, misschien is het daarom zo aantrekkelijk. Ik doe graag mee! Je FB page likete ik al en ik heb dit artikel op BL geliked 🙂

  2. Oh ja, ik ben HEEL nieuwsgierig! Ik hou van kamperen – mits het netjes is 🙂 en ben groot tijdschriftenfan, dus dit klinkt als de perfecte combi.

  3. Leuk al dat enthousiasme! Debby: dankjewel voor het liken via Bloglovin, maar om deel te nemen aan de winactie dien je het artikel ook op Facebook te liken. Op die manier kunnen wij goed bijhouden wie er mee doet aan de actie en de winnaars eerlijk uitkiezen!

  4. Dit lijkt me echt geweldig! Zoonlief wil al jaren écht kamperen … zijn ouders houden toch wel van een beetje luxe … glamping is dus dé oplossing 🙂

Wat vind jij? Laat van je horen!