Struinen over marktjes én wintersporten: kerst in Maastricht

In de kerststemming komen en wintersporten kan ook heel goed in eigen land

Als je de kerstsfeer op wil snuiven in eigen land, dan doe je er goed aan om af te reizen naar Maastricht. De gezelligheid van een kerstmarkt én de mogelijkheid om te skiën. En dat zonder veel geld kwijt te zijn of ver te moeten reizen!

Het Vrijthof

In het hartje van Maastricht vindt je het grote plein, het Vrijthof. Dit plein is in de maand december omgetoverd tot een kerstmarkt met talloze kraampjes in houten chalets. Naast shoppen kan je er ook gezellig aan de glühwein en oliebollen op een van de verwarmde terrassen. Voor de kids is er een reuzenrad, een draaimolen en een 800m2 grote ijsbaan. En… elke dag komt de Kerstman in eigen persoon even een kijkje nemen. Meer informatie over de kerstmarkt vind je op deze website.

Skiën in Maastricht

Voor de wintersportliefhebbers is de kerstmarkt ook goed te combineren met een dagje skiën. SnowWorld Landgraaf is de grootste overdekte skipiste ter wereld en ligt maar 15 km van Maastricht af. Heb jij zin om alsnog met Kerstmis een dag of twee te gaan skiën, dan kan je gebruik maken van de Kerstarrangementen die SnowWorld Landgraaf aanbiedt.

Kom je een dag skiën en blijf je overnachten? Dan krijg je voor €99,95 bij aankomst een fondue, een overnachting in een Comfort room in het naastgelegen Landgraaf Hotel, een uitgebreid Kerstontbijt en je kan 4 uur lang skiën. Dit is exclusief materiaalhuur en aankomst mogelijk op 23 t/m 27 december 2013.

Geschreven door - Iris is al van kleins af aan een fanatieke reiziger. Het reizen gecombineerd met haar passie voor schrijven, zorgen vaak voor bijzondere verhalen. Met als haar favorieten Zuid-Oost Azië en Zuid-Amerika.

Wat vind jij? Laat van je horen!