Rolling Transporter

Tip voor ruimbagage: De Osprey Rolling Transporter 90

Een jaar lang leefde ik uit een backpack, gevolgd door een jaar uit een koffer. Toen die koffer begin dit jaar na een vlucht zwaar beschadigd de bagageband afrolde, stond ik voor een dilemma. Hoe wilde ik dit komend jaar gaan reizen en wat voor bagage paste daar het beste bij? In een reizend bestaan als digital nomad kwamen daar nogal wat vragen en wensen bij kijken. Uiteindelijk koos ik niet voor een backpack, niet voor een hardcover rolkoffer maar voor een ideale combi van die twee: de Osprey Rolling Transporter. Een heel aantal reisjes verder vertel ik waarom dit een schot in de roos is gebleken.

De afwegingen

Het ongelukje met mijn koffer kwam eigenlijk op een ideaal moment. Na twee jaar fulltime reizen stond ik op het punt om weer een eigen appartementje te betrekken in Nederland, met het idee om dat als thuisbasis te gebruiken en kortere reisjes te ondernemen. De eerste trip was al direct gepland, een wintersportreisje naar Italië. Er moest dus snel een nieuwe koffer komen. Via internet bestelde ik een zelfde model als ik eerder had, een hardcover van het merk Princess. Functioneerde prima, maar eenmaal thuisbezorgd en twee trappen opgesleept werd me al snel iets duidelijk. Dit grote ding kon ik in mijn bescheiden appartementje onmogelijk netjes opbergen. De koffer ging terug, ik plaatste een oproepje op mijn Instagram voor tips van andere reizigers en zo begon mijn zoektocht. Een backpack had ik al en vind ik voor lange rondreizen ideaal maar voor kortere reizen en roadtrips niet comfortabel genoeg. Een zachte koffer zoals een duffelbag leek ideaal voor mijn gebrek aan opbergruimte, maar ik had sterke twijfels bij de stevigheid daarvan. Ik zocht een comfortabele, ruime maar ook handzame koffer die wel tegen een stootje zou kunnen.

Rolling Transporter

De Osprey Rolling Transporter

Twee keer eerder bracht de zoektocht naar goede bagage mij bij het outdoormerk Osprey, waarmee ik onder andere de Camino de Santiago liep. Dat ze ook rolkoffers hebben wist ik echter niet en dat terwijl zij precies het soort koffer verkopen dat ik zocht. De Rolling Transporter 90 is een zachte koffer van waterafstotend materiaal met een inhoud van 90 liter. Het heeft een super stevig frame met extra grote wielen waardoor je de koffer makkelijk over allerlei soorten terrein kunt rollen. Dat hij ook daadwerkelijk aan die beloftes voldoet is wel gebleken tijdens mijn reisjes naar de sneeuw in Italië, het strand van Sint Maarten en de onverharde (grind)paden in Fins Lapland.

De ideale combinatie van tas en koffer

Met een inhoud van 90 liter en afmeting van 80x44x35 vond ik hem eerst wat aan de grote kant voor mijn travel light mentaliteit, maar dat bleek geen probleem. Hij opent als een koffer en is daarmee eenvoudig in- en uit te pakken en is tegelijkertijd dankzij de vele handgrepen zo handzaam als een tas. De buitenkant is gemaakt van gelamineerd nylon waardoor hij probleemloos een regenbui aan kan. Met een prijs van 260 euro is het geen budget model, maar een echt goede investering is het wél. De koffer voldoet precies aan mijn wensen als reiziger en zal nog heel wat jaren en avontuurlijke reizen meegaan. En eenmaal thuis? Dan maak ik hem plat en schuif hem zo onder mijn bed. Ideaal!

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.

Wat vind jij? Laat van je horen!