lange stopover

Lange stopover? Op deze 5 populaire luchthavens is dat geen straf!

Ga je backpacken in Azië? Op reis door Centraal-Amerika of eindelijk die droomreis naar Australië of Nieuw-Zeeland maken? Grote kans dat je bij deze verre bestemmingen een overstap hebt op een tussengelegen luchthaven. Helaas vaker wel dan niet een behoorlijke lange. Maar, gelukkig zijn er genoeg van deze bekende ‘stopover luchthavens’ waar de uren zo voorbij vliegen. Maak jij binnenkort zo’n lange overstap? Check hieronder of jouw luchthaven erbij staat want we geven tips om je tijd zo goed mogelijk te besteden!

Lange stopovers: wel of geen straf?

Eerlijk toegegeven, als je eenmaal aan boord van het vliegtuig stapt, wil je ook het liefst zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Maar als je dan toch een lange stopover hebt, waarom de tijd uitzitten terwijl je eigenlijk gewoon al van je vakantie kan gaan genieten? De reisexperts van Skyscanner weten de leuke plekjes en activiteiten op deze vijf populaire luchthavens precies te vinden. Lees en leer!

Stopover in Dubai?

Een veel voorkomende tussenstop op routes naar Azië is Dubai. Vaak heb je hier te maken met een overstap van 6 uur of langer, wat je de uitgelezen kans geeft om de stad te ontdekken. Heb je een Nederlands paspoort, dan heb je voor Azië meestal visumplicht maar krijg je een inreisvisum (stempel in je paspoort) waarmee je 30 dagen in het land mag blijven. De beste manier om zoveel mogelijk van Dubai te zien in korte tijd is met de Airport Tour van Big Bus Dubai. Met een dubbeldekkerbus reis je in twee uur volgens het hop-on, hop-off principe vanaf de luchthaven naar het centrum en weer terug. De Airport Tour vertrekt vanuit zowel Terminal 1 als Terminal 3.

Lees ook: Al onze tips voor een stopover in Dubai!

lange stopover Dubai

Stopover in Singapore?

Bij een korte tussenlanding van maximaal 5 uur hoef je de luchthaven van Singapore niet per se te verlaten. Het is namelijk geen straf om wat tijd door te brengen op Changi Airport, een van de meest luxe luchthavens ter wereld (denk: zwembaden, food courts, bars, lounges, bioscopen en meer). Heb je een langere overstap? Laat dan je bagage achter bij een van de beveiligde ‘Left Baggage Counters’, wat je € 2,75 kost voor 24 uur. Neem de metro naar Raffles Place en loop van daaruit langs de wolkenkrabbers richting hotspot Marina Bay, of ga voor wat winkelplezier naar Orchard Road en bezoek het populaire ION Orchard Shopping Mall. Extra fijn: de belasting op je gekochte producten kun je vervolgens op de luchthaven weer terugvragen!

lange stopover Singapore

Stopover in Bangkok?

Als je in een lange stopover in Bangkok hebt, zorg er dan ook gelijk voor dat ‘ie écht lang is. Omdat de stad vrij ver van de luchthaven ligt, heb je minimaal 8 uur nodig om Bankok echt te verkennen. Negeer de taxi-aanbieders, loop naar de officiële standplaats en neem een metertaxi naar het centrum. Een goedkopere optie is de Skytrain, die je in ongeveer 18 minuten naar het centrum brengt; het enige nadeel is dat de Skytrain niet goed is aangesloten op de hotspots. Bedenk dus van tevoren goed wat je wilt doen en zien in Bangkok. Wil je bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis bezoeken en een paar mooie tempels, dan kun je beter de taxi nemen. Wil je shoppen, neem dan de Skytrain naar Siam Square waar een aantal grote winkelcentra bij elkaar zit.

Meer Bangkok: 5 must do’s in de Thaise hoofdstad

lange stopover Bangkok

Stopover in Houston?

Op vakantie naar bijvoorbeeld Costa Rica, Nicaragua of Mexico? Grote kans dat je moet overstappen in Houston. Het slimste is om een hop-on hop-off tour te nemen voor € 35,-. Hiermee krijg je in korte tijd de highlights van de Texaanse stad te zien en heb je genoeg ruimte om op tijd terug te zijn voor je volgende vlucht (het centrum ligt op 37 km van de luchthaven). Struin wat rond door Downtown, Midtown, het museumdistrict, Hermann Park en ga voor een te gek uitzicht naar de Sky Lobby op de 60e verdieping van de JPMorgan Chase Tower. De Sky Lobby is geopend van 08.00 tot 17.00 uur.

lange stopover Houston

Stopover in Atlanta?

Atlanta in Georgia is een populaire hub voor Nederlanders die bijvoorbeeld naar Chili of Guatemala reizen. Overstappen in Amerika is wel iets lastiger dan in Azië: zo moet je bijvoorbeeld altijd je koffer ophalen en een stukje verderop weer afgeven voor de volgende vlucht. Met de MARTA (de bovengrondse metro) reis je vervolgens binnen 20 minuten naar de stad. Stap uit bij Five Points, waar je aan de ene uitgang een winkelcentrum vindt en bij de andere uitgang het Coca-Cola Museum en het geboortehuis van Martin Luther King. Binnen vijf minuten sta je bij het hoofdgebouw van CNN, waar je een tour maakt en de studio bekijkt.

Geschreven door - Naline is de oprichter van Stop and Stare. Ze wordt het allergelukkigst van reizen en schrijven. Heeft een voorkeur voor verre oorden maar vindt Nederland stiekem het allermooist. Krijgt vlinders van roadtrips, Aziatisch eten en vreemde talen. Is graag zuinig op de aardbol en fan van duurzaam toerisme.