Last minute op reis met KLM Mystery tickets

Lastminutes voor de echte diehards: bestemming onbekend.

Ben je een beetje avontuurlijk ingesteld en heb je nog geen plannen voor het weekend? Dan heeft KLM een leuke actie voor je. De komende weken kun je bij de luchtvaartmaatschappij tickets boeken voor een ‘Mystery bestemming’ naar een stad in Europa. Welke stad het is, dat blijft nog even een verrassing!

Shoppen in Madrid, in een gondel varen door Venetië, zonnen aan de kust van Zuid-Frankrijk of slenteren door het oude centrum van Stockholm. Met de Mystery tickets van KLM kan het allemaal. Je boekt een ticket, maar de bestemming is onbekend. Waar je naartoe gaat hoor je pas nadat je het ticket al gekocht hebt. En dus neem je een sprong in het diepe. Wat wel vast staat, is dat je naar een stad binnen Europa vliegt. Wie weet ga je naar een stad die al heel lang op je bucket list stond, maar het kan ook een stad zijn waar je nog nooit aan gedacht hebt.

Hoe werkt het?
Gedurende zes weken, tot en met 2 juni, biedt KLM elke maandag 100 tickets aan, elke week verspreid over vijf verschillende bestemmingen in Europa. De tickets kosten altijd 99 euro (exclusief 10 euro boekingskosten) ongeacht welke stad je loot. In sommige gevallen is dit dus goedkoper dan een regulier vliegticket. Vervolgens hoor je op dinsdag naar welke plaats je die vrijdag vliegt. De maandag erna vlieg je weer terug. Je hebt dus een lang weekend om een onbekende stad te ontdekken. Let op: het is niet mogelijk om de boeking te annuleren wanneer je de bestemming toch niet zo leuk vindt.

Last minute overnachtingen
Hartstikke leuk zo’n lang weekend weg, maar je hebt natuurlijk ook een slaapplek nodig en maar een paar dagen om een leuke, betaalbare plek te vinden. Als je voor heel weinig geld een leuk weekend wil hebben, kan je kiezen voor couchurfing of airbnb. Misschien kan je host waarbij je verblijft je dan gelijk wat goede tips geven over de stad. Via de app Booking Tonight kun je ook makkelijk zoeken naar last minute hotels.

Eerlijk is eerlijk, vliegen met deze Mystery tickets is een risicootje. Niet weten waar je naartoe gaat kan verkeerd uitpakken, maar het kan ook een hele verrassende citytrip opleveren naar een bestemming waar je anders niet zo snel voor zou hebben gekomen. Dat is spannend, maar dat maakt je reis juist bijzonder. Struin rustig door de onbekende straatjes van een vreemde stad en laat je verrassen. Als je overal voor open staat, kun je een topweekend hebben.

Durf jij het aan, een Mystery ticket boeken?

Geschreven door - Willeke is studente journalistiek en gek op reizen. Ze verloor haar hart aan Amerika tijdens een geweldig uitwisselingsjaar maar wil de rest van de wereld ook ontdekken. Het liefst reist ze zo vaak mogelijk.

Wat vind jij? Laat van je horen!